İçeriğe Yönlendir

Cv Hazırlanmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Serkan Ünsalan

Recommended Posts

Serkan Ünsalan

Nişanlım için Bankaya verilemk üzere cv hazırlamam gerekiyor.kendisi bu iş olmaz diyerek hiçbir girişimde bulunmuyor.tanıdık bir yönetici cd hazırlarken noktasına kadar dikkat etmelisin dediği için işler değişti.

normal bir cv hazırlanın bunda sorun yok ama daha çok dikkat etmem gereken yerler konusunda siz değerli büyüklerimden yardımlarınızı bekliyorum.fazla zamanım yok en geç haftaya kadar ulaştırmam gerekiyor.nette araştırma yaptım ama hepsi aynı standart şekilde hazırlanmış.

 

 

herkese şimdiden çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Caner Yavuz

Deneyimler, Tecrübeler, Görev alınan projeler, Liderlik ettiği ve içinde bulunduğu etkinlikler.. Kısacası sen ne yaptın bu güne kadar, neler biliyosun, hangi düzeyde projelerde-pozisyonlarda görev aldın bunlar önemlidir, ilk bakılan bunlardır. Yazılan herşeyin doğrulanabilmesi çok ama çok önemlidir, varsa referans vermelisiniz. Kolay gelsin.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Hangi pozisyon için başvurmak istiyor kendisi? Ve hangi banka? Daha detaylı bilgiler verirseniz yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

yapıkredi gişe görevlisi için

 

Hangi pozisyon için başvurmak istiyor kendisi? Ve hangi banka? Daha detaylı bilgiler verirseniz yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Kendi deneyimlerimi paylaşayım.

 

Özel sektör CV taraması yaparken adına, sanına pek bakmaz. İlk önce eski deneyimler kısmına odaklanır. Bu kısma ağırlık verin. Size önemsiz gibi de gelse içinde bulunduğunuz tüm ücretli/ücretsiz organizasyonları özgeçmişe ekleyin. Adamlar belki de sosyal yanınıza tav olacaklar. Deneyim kısmından sonra önemli olan kısım eğitim aldığınız okullar. Mutlaka diploma notunuzu hatta biliyorsanız diploma numaranızı da yazın. Bu özgeçmişinize ciddiyet katar. İngilizce seviyenizi (okuma, yazma ve konuşma şeklinde) iyi, orta ve kötü şeklinde derecelendirerek yazın. Bir diğer önemli husus ise referans kısmı. Eğer girmek istediğiniz kurumda çalışan bir yakınınız var ise referans gösterin. Yok ise eski çalıştığınız yerde size iyi referans olacak hatırı sayılır kişileri yazın.

 

Son olarak şekil açısından alengirli özgeçmişler yerinde temiz, duru puntosu ciddi başlıklar uygun ve kategorilendirilmiş şekilde özgeçmişi hazırlayın.

 

İnşallah istediğiniz işe eşiniz kavuşur.

Kolay gelsin.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bilgiler kısa olmalı, örneklerini çok görüyorum burada ancak kayıtlı bir tane bulamadım.. Sayfa sade olmalı, özellikle e-posta adresi çok düzgün olmalı... asijojuk@ falan gibi bir e-posta adresi kesinlikle olmamalı ki zaten yoktur tahminimce, genel bilgi gibi yazdım.... Sayfanın sol kenarında sade bir yukarıdan aşağı çizgi olabilir, renkli... Kağıda basılı olan kopyalama merkezlerinde daha kalın ve kuşe kağıda basılıp verilebilir... Elektronik ortamda verilecek pdf formatında olursa iyi olur, word programı farklı kaydet ile pdf olarak kaydeder... Farklı versiyonlarda açılınca word ile kayma olur, fotoğraf yerinde çıkmaz vs.  Bildiklerim bunlar, burada olsan garantili cv hazırladık ama elden gelen bu kadar... Başarılar dilerim... :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ülkemiz şartlarında, cv de en önemli dikkat edilecek şey referans kısmına yazılacak dayı, ahbap, dost vs

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Selamlar

Mümkün olduğunca basit bir cv ile başvurabilir. Zaten açık olduğu dönemlerde sınav yoluyla alım yapılıyor. Cvyi istediğiniz kadar süsleyin, ilgilenen olmayacaktır.

Banka ile ilgileniyorsa http://garantilikariyer.garanti.com.tr/web/giris.aspx üye olup açık pozisyonları takip edebilir. Garanti bankası ik sitesidir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Ünsalan

Herkese cok tesekkurler cv hazirladik teslim asamasindayiz artik hayirlisi olsun bakalim insallah bizim icin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...