İçeriğe Yönlendir

S-Max Yakıt Sorunu!


Erdem Şimşek

Recommended Posts

Erdem Şimşek

Arkadaşlarım abilerim öncelikle merhaba.
Bu gün almanyadan çok sevdiğim bi aile dostumuz geldi. araçları s-max full paket 2.0 tdcı manüel şanzuman. araçdaki soruna gelince araç şu anda 50bin km civarın, yanılmıyorsam 2014 model yani en yenilerinden. sıkıntıya gelicek olursam abimin anlatığına göre araç ilk aldığı zamanlarda otobanda 120km cc sabit şekilde 8 litre yakıt yaktığını söyledi sonra dan km ilerledikçe bu oran 5 litreye kadar düştüğünü belirtti ve çokda titiz kulanan bi insan kendisi kesinlikle bakımlarını hiç aksatmadan teknik servisine yaptıran ve yakıtını da alamanyanın en kaliteli petrol şirketinden aldğını belirtti.(not aracın bakım km ve zamanına daha var yeni yapılmış) yanlız bi tatil sırasında aracın motor bölümüne Rakun girmiş! ve kablo hortum felan bırakmamış ne varsa kemirmiş hayvan :) servise götürdüğünde bunun anca tüm tesisatının baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini belirtmiş kablo boru hortum ne varsa sıfırdan yenilemişler aracın! olayda burda başlamış araç normalinden çok daha fazla yakıt tüketmeye başladığını belirtti ilk aldığında 8 litre olan yakıt tüketimi (ki motor açılması dediğimiz tabirden sonra araç 5 litreye kadar düştüğünü belitti) bu tadilatdan sonra istanbula gelene kadar 9,5 litre civarı yaktığını ve hiç düşmediğini belirtti tabi bu oran yine 120km süratt de gerçekleşen oran.
Soruma gelicek olursam abimiz bu tadilat sırasında bişilerin yanlış yapıldığından şüpeleniyo ve aracı burda bir göstermek istedi çünki epey burda kalıcak ve malum s-max gibi bi araç istanbul trafiği iyice coşar yakıt tüketimi. Ben bilgimi yokladım ama aklıma birşey gelmedi. Sizce neden böyle birşey olmuş olabilir? neyden kaynaklanır? ve en önemli sorum ise aracı istanbulda nereye gösterebilim ? yani baktımı ha şurda bi terslik var diyebilcek bi usta veya ustası çok iyi olan bi teknik servis. bizi oyalamadan işini yapan. araç kaskolu ve almanyadaki sistemleri nasıl bilmiyorum bize kıyasla ama.. Şimdi aklınıza şu gelebilir almanyada göstersin hiç elleşmesin burada! ama kendisinin isteği üzerine yardımcı olamak istedim aklıma türkiyede kim bakabilir bu araca kapsamlı diye düşndüm bi otokoç geldi aklıma ama onlarında allah belalarını versin mürekkep mavisi diye bir tane renk var ford da! ve başkada öle bir renk yok! Otokoç hemde öle ufak defek de değil koca en bilindik otokoça götrüdüm adamlar tamponumu bir tık açık renge boyadılar tamponu düzgün oturtmadılar kalitesiz bi astar olduğu için çatladı patladı ufak bi esnemede boya akmış bazı yerlerde bunu yapan ford un en bilidik servisi ise... bu araçla hiç ilgilenmezler gibi geliyo.. çok uzun oldu biliyorum :)  sabırla okuyup yardımcı olan, olmayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim. :)  Ne olur acil yardımcı olun :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

göstergede hata olabilir mi acaba_? s-max hız sabitleyici de kullanılırsa uzun yolda gayet az yakan bir araç..120 km hızda ortalama 6 litre civarı yakması gerekirdi..

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Var bir gariplik. İyi bir usta bakmak lazım. Osman Usta olabilir mesela.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...