İçeriğe Yönlendir

Gaza Basıp Bırakınca ''tak'' Sesi?

Serkan Gülderen

Recommended Posts

Serkan Gülderen
(düzenlendi)

araç 2011 dizel focus collection varmı arkadaşlar böyle sorunu olan yardım lütfen?

(araç hareket halindeyken yüksek viteslerde özellikle )

tarihinde Serkan Gülderen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Akislerden kaynaklı olabilir,motor takozundan olabilir,şanzuman takozundan olabilir diye düşünüyorum  :(

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

bir boşluk var ama çözemedim uğur bey takozlardan olma ihtimali ağır basar umarım

:(

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

2010 1.4 tdci fiesta'da da aynı sorun var.. motor takozu ve şanzuman takozu değişti ama sonuç hala aynı..

1. Motor Ön ve Arka takozu değişti

2. Direksiyon kutusu ve dişlisi değişti (bunun konuyla ne alaksı var hala anlamış değilim)

3. Krank ön yağ keçesi değişti

4. Şanzuman alt rok takozu değişti

5. Braket-Motor ön desteği değişti

6. Keçe Krank-Yağ keçesi değişti

7. Eksantrik kayışı değişti

hala sorun devam ediyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Neredeyse motoru değiştireceklermiş halil bey korktum şimdi acaba bizim başımıza ne iş acacak diye. Keşke sorun çözülmüş olsaydı bari :(

Yorum bağlantısı
Mustafa_Şahin

Aynı sorun bendede var ben agır bakımı bekliyorum eskiden hyundai h100 vardı aynı boşluk ondada vardı sanırım.Bende motor takozları diye düşünmüştüm.

Ford dizel araclarında kronik zannedersem abimin focusunda da aynı sorun var bendeki boşluk daha fazla gibi onda daha az.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Gaza basıp bırakılınca çok az, debriyaja basınca daha çok hissedilen bir lak sesi ise bende de var. Yüksek torkun biyerlerde oluşturduğu boşluk gibi sanki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

benim araçtada var buna benzer bir problem . lakin benimki biraz farklı . yeni konu açmıyayım . bilen arkadaşlar burdan yardımcı olurlarsa sevinirim. gaza ilk basmam ile ayağımı  çekerken sanki 1 mm lik bir pay takıntı yapıyor . tık ediyor ilk basışımda. bu tık sesi pedalın o aralardan bir yerlerden geliyor. motordan değil.

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Acaba bu sesi gideren var mı? Sesin nereden geldiğini merak ettim.

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Ben bu salı triger seti ve baskı balata da değiştiriyorum, orjinal Ford servisinde. Bakalım baskı balata setinin değişimi bu silkelemeyi (ustalar buna kerkinme diyor) kesecek mi? Sonuçları paylaşırım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serkan Gülderen

Bugun özel bir serviste aracı Lifte kaldırıp ustaya baktırdım, şanzman takozunun arasına iki çakıl taşı sıkışmış vuruntuya sebeb oluyormuş hallettik sorun kesildi teşk herkese.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bu kadar basit mi bu 2011 titanium vardı bende gitmediğim yetkili servis kalmadı 109 ph olanlarda kronik dediler 40,000 deki arabayı kızdım sattım, 35,000 km de 2011 titanium x aldım  ondada aynı sorun var bu konunun çözümünü bilen varsa lütfen paylaşsın tikli oldum resmen durmadan gaza dokunup bırakır oldu ayağım

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Focus ta kronik diye biliyorum, gazı şak diye bırakmayacaksınız, ayağınızı gazdan yumuşak şekilde çekin veya basın ses gelmez.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

triger ve baskı balata değişimi de bir fark yaratmadı.. sadece biraz yumuşak geçiş sağladı ama hala sorun var..

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Bu kadar basit mi bu 2011 titanium vardı bende gitmediğim yetkili servis kalmadı 109 ph olanlarda kronik dediler 40,000 deki arabayı kızdım sattım, 35,000 km de 2011 titanium x aldım  ondada aynı sorun var bu konunun çözümünü bilen varsa lütfen paylaşsın tikli oldum resmen durmadan gaza dokunup bırakır oldu ayağım

Sezgin Bey sizin eski aracınızda başlıkta belirtildiği gibi bir problem yok   :biggrin: . Sanırım kullanımdan kaynaklanıyor sizdeki ses. Gerçi Ali Bey 'in bahsettiği gibi gaz pedalını yumuşak kullanan bir adamım ondan dolayı duymamış olabilirim. Anlaşılacağı gibi Sezgin Bey in eski arabasının yeni sahibi benim :D Aman yanlış anlaşılmasın aracı göstererek içime sinerek aldım zevkle de kullanıyorum. Sadece aldıktan sonra bir devirdaim şansızlığı yaşadık zaten onuda foruma konu olarak açmıştım. 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260508-motor-y%C4%B1katma-sonras%C4%B1-ya%C5%9Fananlar/

Saygılar...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Abdulkadir Cin

Çift kütlelı volantla bir ilgisi olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Hareketli volant'tan dolayı kaynaklanıyor..

Zamanla volantta boşluk oluşuyor. Ses şiddeti artmaya başlıyor. Herhangi bir tamiri yok. Volant değişecek..

Focus volant'ı 14kg ağırlığındadır. Motor onu her basışta çevirmek zorunda kaldığından zamanla boşluk yapıyor. Özellikle yüksek torklu motorlarda arıza yapması daha çabuk gerçekleşiyor.

En son, ingiliz pumaspeed markası, focuslar için 8kg volant üretti. Bununla birlikte inanılmaz tork atışı sağladı.

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Bu 8 kg lik benim 2011 mk 2.5 kasa titanyuma uyar mı turkiye satısı varmıdır bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Evet, 1.6 ecoboost ve 1.6 tdci focus için var. Maalasef TR'de satışı yok..

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Son zamanlarda edindigim bir tecrübeyide buradan paylasmak istiyorum.

Bu gune kadar sehir ici ve sehir dışı kullanimlarimda vites degisimlerini gosterge panosundaki vites buyut uyarisi "yukari yesil ok" ile yaptim bu uyarida yaklasik 1800-2000 devir araljginda veriyor dizel arabam. Son zamanlarda her seferinde sartlar ne olursa olsun vitesleri 2500 devirden sonra degistirmeye basladim. Sasilacak sekilde volan sikayetlerim kayboldu ses kesildi. Uygulayıp arkadaslar tecrubelerini paylasirsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Misafir

Sezgin Bey sizin eski aracınızda başlıkta belirtildiği gibi bir problem yok   :biggrin: . Sanırım kullanımdan kaynaklanıyor sizdeki ses. Gerçi Ali Bey 'in bahsettiği gibi gaz pedalını yumuşak kullanan bir adamım ondan dolayı duymamış olabilirim. Anlaşılacağı gibi Sezgin Bey in eski arabasının yeni sahibi benim :D Aman yanlış anlaşılmasın aracı göstererek içime sinerek aldım zevkle de kullanıyorum. Sadece aldıktan sonra bir devirdaim şansızlığı yaşadık zaten onuda foruma konu olarak açmıştım. 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260508-motor-y%C4%B1katma-sonras%C4%B1-ya%C5%9Fananlar/

Saygılar...

yakalandık galiba:) güle güle kullan kardeşim emin ol o arabayı sattıma hala pişmanım 10 numara araçtı ondaki yol tutuşu şimdikinde yok

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
(düzenlendi)

Hareketli volant'tan dolayı kaynaklanıyor..

Zamanla volantta boşluk oluşuyor. Ses şiddeti artmaya başlıyor. Herhangi bir tamiri yok. Volant değişecek..

Focus volant'ı 14kg ağırlığındadır. Motor onu her basışta çevirmek zorunda kaldığından zamanla boşluk yapıyor. Özellikle yüksek torklu motorlarda arıza yapması daha çabuk gerçekleşiyor.

En son, ingiliz pumaspeed markası, focuslar için 8kg volant üretti. Bununla birlikte inanılmaz tork atışı sağladı.

Bu mesajı okuyana kadar bu sorunun aks başlarından kaynaklandığını düşünüyordum. Yurtdışında fiyatı nedir acaba Pumaspeed volanın...

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FOCUS-1-6-TDCI-CLUTCH-DUAL-MASS-FLYWHEEL-04-09-MK2-/110701418753

450 sterlin kaç para eder ki?

YMN plaka bir aracım olsaydı düşünürdüm :)

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Bu mesajı okuyana kadar bu sorunun aks başlarından kaynaklandığını düşünüyordum. Yurtdışında fiyatı nedir acaba Pumaspeed volanın...

Sorun ilk oluştuğunda, bende akslardan kuşkulanmıştım...

1800tl idi en son ki linki koymuşsunuz :)

Değmez :)

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...