İçeriğe Yönlendir

Yola Dökülen Mazot


Akif Özkan

Recommended Posts

Akif Özkan
(düzenlendi)

Hiçbir grubu zan altında bırakmak istemem.Ama bir arkadaşımın mahallerindeki kurtarıcı için söyledikleri aklıma geldi."Çok insafsızlar.....Yola yağ döküyolar"Yorum sizin.

Dün köstence köprüsünü yeşildereye bağlayan viraja girdiğimde aracın kaymasıyla beraber yola bir metre genişliğinde mazot dökülmüş olduğunu gördüm.Dökülmüş belki yetersiz kalır sanki fırçayla sürülmüş gibi Yolun 200 metrelik kısmını geçmeme rağmen mazotlu yol bitmemişti.Ancak ben yeşildere- şirinyer ayrımından şirinyere döndüm.İki önümdeki araç kaldırıma çıkmıştı.Benim esp tüm gücüyle çalışmasına rağmen arac yola tutunamadı.Bir iki direksiyon hareketiyle topladım.Bu arada yolun kenarında bir kurtarıcı bekliyordu.

Öğlen yollarda hiç mazotla karşılaşmadım.Neden gece ve neden viraj soruları, beni suizana itiyor.Sizlerle paylaşmak istedim.Saygılar.

tarihinde Akif Celal Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Viraja hızla girildiğinde ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebebiyet verebilir bu olay. 50-100 TL için, insan canıyla oynayacaklarını sanmam ama neticede benzer olayları görüyor ve yaşıyoruz..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Olur mu , olur beklerim ve öyle bir şey varsa şaşırmam 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Eğer varsa böyle bişey vallahi yatacak yerleri yok. Ne diyeyim...

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

insanla ilgili her olayda,olabileceğin en kötüsünü bekleyebiliriz.bazı şerefsizler çocukların üzerine bomba atabiliyorsa başka bazıları da yola mazot dökebilir.

yani olasılık olarak çok olası. :angry:

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Şahin Efe Kahraman

bu öldürmeye tam teşebbüsten başka birşey değil.insan hayatı bu kadar ucuzmu ya.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Geçmiş olsun, insanlığını kaybetmiş olanlardan her şey beklenir. Daha sonra ne yaptınız? Belediyeye haber verdiniz mi?

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Değiniz Buca köprüsünde Karabağlar yönünden Üçyol yönüne giderken virajda savrulup orta kaldırımda askıda kalmıştım.

Daha hızlı olsaydım veya orta kaldırım daha alçak olsaydı kesin karşı şeride geçecektim.

 

Gidiş istikametinde tam virajda çok rahat araba sollayabilecek veya sağlayabilecek kadar o yolu çok iyi biliyorum.

Dönüş istikameti hem rampa hem de geniş olmasına rağmen başıma bu olay nasıl geldi hala anlamış değilim.

 

O olay olmadan önce canım çok sıkkındı, viraja ya çok hızlı girdim veya otobüslerin birinden yağ veya mazot akmış olabilir diye düşünmüştüm.

Şimdi siz yazınca aklıma geldi eskiden tam o noktada kurtarıcı noktası vardı şimdi yok. Birde tam o noktadaki küçük aydınlatma direklerinin çoğu yerde duruyordu.

 

Belki de bunlar beni tuzağına düşürdü.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Hocam bende sürekli o yoldan gidiyorum hiç başıma gelmedi sizinki gibi bir durum.Kasti olcagini sanmam.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Aklıma su satmak için bilerek arızalı araçmış gibi E-5 kenarına arabayı çekip kaputunu açan trafik olmasını sağlayarak su satan mafya geldi.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Niye şaşırıyorsunuz veya şüphe ediyorsunuz ki, yıllardır karayolları yeni mucur dökme işlemini virajın ortasından başlatmıyor muydu, hiç denk gelmediniz mi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Bahsettiğiniz yerler Izmir'de genel de herkesin bildiği çok dikkat edilmesi gereken yerler. Buralarda simdi değil, yıllardır bu tip şeyler maalesef yapılıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akif Özkan

155'i arayıp bildirdim.Bilenler bilir natonun önünde de çevirme vardı.durup söyledim."biliyoruz haberimiz var" dediler.Halbuki acil olarak çevirmeyi bırakıp olay mahalline gitmelerini beklerdim.Çünkü viraj bir yana yeşildere yolunda da mazot vardı.Ben eminimki arkamdan gelenlerin hepsi kaza yapmıştır.

Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci

Sabahın erken saatlerinde bazı virajlarda mazot dökülmesi bence normal sayılır.Günümüzde mazotu hesapsız kullanan Belediye ve devlet dışında kimseyi bulamazsınız. Belediye araçları mazotu depolarının aığızına kadar koyuyorlar birçoğunun depo kapaklara dahi olmayabiliyor sabah erken saatlerde depo full olunca viraja girince bir miktar dökülme oluyor. Birkaç araç üzerinden geçince her yere yayılıyor.Bu türden bir durumla karşılaşınca virajın dış kısmına doğru kaldırımın yakınından daha tozlu olan bölgeden fren yapmadan sakin bir şekilde geçmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...