Abdurrahim Çelebi 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Arkadaşlar kaza sonrası arabamızın ön kaputu ve tamponu yan sanayi olarak sigorta tarafından değiştiriliyor fakat eski parçalar da düzeltilip ve tamir edilip kullanılabilir. Ben de eski parçaları almak istediğimi servise söyledim fakat servisin eski parçaları sigortanın alacağını bize veremeyeceklerini söylediler acaba böyle bi şey var mı tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Naim Durmaz 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Bildiğim kadarı ile sigorta ile beraber çalışan çıkmacılar bu parçaları alıyor ve daha sonrasında ufak onarımlarla orjinal çıkma olarak satıyorlar. Servisin söylediği gibi bu parçaların size verilmesi pek mümkün görünmüyor. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Sigorta o parçaların teoride sahibidir ama pratikte almaz. Sizin aracınıza o parçanın yerine yenisi takıldığı için sizin de alma hakkınız yoktur. Bundan sonra kullanılması ya da atılması sizin tasarrufunuzda değil. Eğer o parça size verilseydi, yeni takılan parçadan fiyatın düşülmesi gerekirdi. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi 7 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) Ama bu sigorta karşı tarafın sigortası ben onlarla herhangi bi anlaşma yapmadım, benim aracıma takılan parçalarda orjinal değil, en nihayetin de benim arabamın bu kazadan dolayı bi değer kaybı söz konusu ve sigorta bunu bana ödemiyor, sigorta benden bu parçaları almamalı. 7 Ağustos 2014 tarihinde Abdurrahim Uzun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Sigorta o parçaların teoride sahibidir ama pratikte almaz. Sizin aracınıza o parçanın yerine yenisi takıldığı için sizin de alma hakkınız yoktur. Bundan sonra kullanılması ya da atılması sizin tasarrufunuzda değil. Eğer o parça size verilseydi, yeni takılan parçadan fiyatın düşülmesi gerekirdi. Saygılarımla. Kaportacı parçaları düzeltip sıfır yan sanayi parça fiyatına satar mı? Bence satar. Hak mı? Bence değil. Zaten ülkem de adalet de yok. Saygılarımla. (Ay kız Evren, bize de alıştırıyon len sen bunu ya. ) 3 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) Kaportacı parçaları düzeltip sıfır yan sanayi parça fiyatına satar mı? Bence satar. Hak mı? Bence değil. Zaten ülkem de adalet de yok. Saygılarımla. (Ay kız Evren, bize de alıştırıyon len sen bunu ya. ) )Satar ama buna ben müsade ediyorum. Ya da şöyle diyeyim. O parça sigorta olarak benim ve o parçayı ekonomiye kazandırıp,parasından faydalanma hakkım var. Ancak gönderdiğim eksper tamir olamaz demiş ki, ben de değişime onay vermişim. Yani o parçaların herbirini ben değil, benim gözümle gören ekspere güvenerek tamir edilmeye değmez hurda parça olarak görüyorum ve bu hurdaların toplanması için zaman ve nakliye maliyetlerine katlanmıyorum. Sanayi eşrafında sigorta şirketlerinin gelir arttırıcı etkisini yaşayanlar vardır. Onlar şöyle zenginleşirler; onarılacak parça, değişecek gibi gösterilir. Sizlerin tahmin ettiği gibi, yeni parça araca takılıp, parça onarılıp satılmaz, onarılan parça araca tekrar takılır, değişim için gönderilen parça az ihtimalle elde tutulur başka araçta kullanılır, genellikle satılır parası gelir hanesine yazar, her eksperde bu durum olmaz ama genelde güven ilişkisi çok ilerleyince bu kaçamaklar sigorta şirketinin kamburu haline dönüşür. Sevgilerimle:))) 7 Ağustos 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 ) Satar ama buna ben müsade ediyorum. Ya da şöyle diyeyim. O parça sigorta olarak benim ve o parçayı ekonomiye kazandırıp,parasından faydalanma hakkım var. Ancak gönderdiğim eksper tamir olamaz demiş ki, ben de değişime onay vermişim. Yani o parçaların herbirini ben değil, benim gözümle gören ekspere güvenerek tamir edilmeye değmez hurda parça olarak görüyorum ve bu hurdaların toplanması için zaman ve nakliye maliyetlerine katlanmıyorum. Sanayi eşrafında sigorta şirketlerinin gelir arttırıcı etkisini yaşayanlar vardır. Onlar şöyle zenginleşirler; onarılacak parça, değişecek gibi gösterilir. Sizlerin tahmin ettiği gibi, yeni parça araca takılıp, parça onarılıp satılmaz, onarılan parça araca tekrar takılır, değişim için gönderilen parça az ihtimalle elde tutulur başka araçta kullanılır, genellikle satılır parası gelir hanesine yazar, her eksperde bu durum olmaz ama genelde güven ilişkisi çok ilerleyince bu kaçamaklar sigorta şirketinin kamburu haline dönüşür. Sevgilerimle:))) Çook haklısın. Yine. Bu arada bu ilk "sevgilerimle"n ise ve o da bana nasip olduysa çok sevindim. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Çook haklısın. Yine. Bu arada bu ilk "sevgilerimle"n ise ve o da bana nasip olduysa çok sevindim. Saygı ve sevgilerimleyi beraber kullanmıştım ama "sevgilerimle" ilk oldu. Sevgi ve saygı karşılıklı olduğu için, benim bu kelimeyi kullanmamdan ziyade sizin sevicinizi belirtmenizle bulduğu mânâ daha anlamlı... saygılarımla. Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Saygı ve sevgilerimleyi beraber kullanmıştım ama "sevgilerimle" ilk oldu. Sevgi ve saygı karşılıklı olduğu için, benim bu kelimeyi kullanmamdan ziyade sizin sevicinizi belirtmenizle bulduğu mânâ daha anlamlı... saygılarımla. Saygılar ve sevgiler bizden Evren'ciğim. Yorum bağlantısı
Soner Alp 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Kasko şirketleri değişimi yapılan yada hurdaya ayrılan parçaları (genelde kaporta aksamı) bir araç gönderip aldırdığına şahit olmuştum. Abimler kaskoya iş yaptıklarında oraya yığılan parçaları ne yaptıklarını sorduğumda zaman zaman bir araç gönderiyorlar (muhtemelen araç hurdacısı) onlar alıp gidiyor demişti. Ama parçaları sayılımı alıyorlar yoksa kabalamı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Sigorta Şirketleri ihale verir hurdaciya. Haftalık periyotlarla gelip kontrol ederek parçaları (kalem kalem) alıp giderler. Cebinizden yaptırmadiginiz için de hiç bi parçayı alamazsınız. Parça değişim yada tamirine Eksper karar verir. Bazen düzeltme işlemi, yan sanayi sıfır parçadan pahalı işçilik yazıldığı için, değişime gidilir. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Bence araç sahibinin araca takılacak parçaların orjinal olmasını istemeye hakkı var. Aracıma neden yan sanayi parça taktırayım?? Buna sigorta karar veremez. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Bence araç sahibinin araca takılacak parçaların orjinal olmasını istemeye hakkı var. Aracıma neden yan sanayi parça taktırayım?? Buna sigorta karar veremez. Nekadar ekmek, okadar köfte misali. Sigorta yaptırırken o şekilde belirtieseniz hem sigortaya fazla para öder, hem orjinal parça değişimi alırsınız. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 (düzenlendi) Poliçe detaylarını tam olarak bilmiyorum ama.. Araç yetkili serviste yapılırsa, yetkili servis yan sanayi parça kullanamayacağından dolayı sıkıntı yaşanmaz. Sonuçta aracımı yetkili serviste yaptırma hakkım var. Ayrıca, karşı tarafın poliçe detaylarının da bizi çok bağlamayacağını düşünüyorum. 8 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 O parçalar sigorta şirketinindir.. Tüm çıkma parçalar, ihale ile daha önceden çıkmacılara satılmıştır.. Hasar olduğunda değişim verilmiş ise servis ve parçaların bilgisi bu çıkmacılara da gönderilir.. Hasar sonrası, çıkmacı servise uğrar ve bu parçaları alır.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Poliçe detaylarını tam olarak bilmiyorum ama.. Araç yetkili serviste yapılırsa, yetkili servis yan sanayi parça kullanamayacağından dolayı sıkıntı yaşanmaz. Sonuçta aracımı yetkili serviste yaptırma hakkım var. Ayrıca, karşı tarafın poliçe detaylarının da bizi çok bağlamayacağını düşünüyorum. Zaten aracı sizin kaskonuz yaptırır, parasını karşıdan alır. Yetkili servis orjinal kullanır ama oda poliçenizde mevcut bir klozdur sanırım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Nekadar ekmek, okadar köfte misali. Sigorta yaptırırken o şekilde belirtieseniz hem sigortaya fazla para öder, hem orjinal parça değişimi alırsınız. Ne alakası var Kerem bu dediğinin..Sigorta karşı tarafın sigortası bi defa..sen kaskodan bahsediyorsun. Kasko yaptırırsan elbette orijinal olmasını diretebilirsin.. Trafik sigortasında maalesef orijinal parça takılmıyor. Çünkü yasa da orijinal parça takılır diye bir ibare yok. Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 O parçalar sigorta şirketinindir.. Tüm çıkma parçalar, ihale ile daha önceden çıkmacılara satılmıştır.. Hasar olduğunda değişim verilmiş ise servis ve parçaların bilgisi bu çıkmacılara da gönderilir.. Hasar sonrası, çıkmacı servise uğrar ve bu parçaları alır.. Nihayet geldin be! Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 (düzenlendi) Ne alakası var Kerem bu dediğinin..Sigorta karşı tarafın sigortası bi defa..sen kaskodan bahsediyorsun. Kasko yaptırırsan elbette orijinal olmasını diretebilirsin.. Trafik sigortasında maalesef orijinal parça takılmıyor. Çünkü yasa da orijinal parça takılır diye bir ibare yok. Yetkili serviste onarılan bir araca yan sanayi parça takılabilirmi? 8 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Ne alakası var Kerem bu dediğinin..Sigorta karşı tarafın sigortası bi defa..sen kaskodan bahsediyorsun. Kasko yaptırırsan elbette orijinal olmasını diretebilirsin.. Trafik sigortasında maalesef orijinal parça takılmıyor. Çünkü yasa da orijinal parça takılır diye bir ibare yok. Sigortadan kastım kasko abi. Hatalı ibare kullanmışım. Kızma. Pardon. Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Sigortadan kastım kasko abi. Hatalı ibare kullanmışım. Kızma. Pardon. Atarlıdır o Kerem, aldırma. @Ayhan Onaran 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Sigortadan kastım kasko abi. Hatalı ibare kullanmışım. Kızma. Pardon. Olmasın bidaha..ceza keserim. Atarlıdır o Kerem, aldırma. @Ayhan Onaran Gel git akıllı desene sen şuna Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Olmasın bidaha..ceza keserim. Gel git akıllı desene sen şuna Ok. @atarliboy78 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Yetkili serviste onarılan bir araca yan sanayi parça takılabilirmi? Takılır.Parça orjinal olsa bu sefer de yetkili serviste şu risk var..1 parça yerine 3 parça boyalı çıkarsınız Haberiniz bile olmaz. Ancak satarken öğrenirsiniz. Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 ama gene bana orjinal yerine sigortanın yan sanayi dayatması mantıksız geliyor. örnegin bir tablo sigortalasak ve yansa, çakmasını verip aynı işi görüyor demesine benzetiyorum bu durumu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts