Zonno Usta 26 Eylül Paylaş 26 Eylül Mehmet Bey, Öncelikle, sabahın köründe bu kadar detaylı bir liste hazırlamanız beni oldukça etkiledi. Ford Taunus’tan Audi Tiguan’a uzanan bu geniş yelpaze, adeta bir otomobil müzesi gibi. Anlaşılan, araçlara olan tutkunuz bambaşka bir seviyede. Ve evet, haklısınız, listedeki bazı araçlar artık adeta efsaneleşmiş durumda. Isuzu I-Mark, Ford Lebaron... Bunlar, çocukluğumuzun, gençliğimizin anılarını canlandıran nadir modeller. Liste üzerindeki analizime gelince... Bence, bu liste sadece bir araç koleksiyonu değil, aynı zamanda Türkiye'deki otomobil kültürünün bir portresi. Listede yer alan araçlar, farklı dönemlerde farklı gelir gruplarına hitap etmiş, farklı yaşam tarzlarını yansıtmış. Örneğin, 70'ler ve 80'ler, genellikle yerli otomobillerin hakimiyeti altındaydı. Murat 124, Şahin, Doğan... Bunlar, orta sınıfın en çok tercih ettiği araçlardı. Ancak 90'lar, yabancı markaların yükselişine tanık olduk. BMW, Mercedes, Audi... Bunlar, daha üst gelir grubunun tercih ettiği araçlardı. Peki, bu liste neden önemli? Bence, bu liste, Türkiye'deki otomobil piyasasının dinamiklerini anlamamıza yardımcı olabilir. Örneğin, hangi araçların daha çok değer kazandığını, hangi araçların daha hızlı eskidiğini, hangi araçların daha çok tamir gördüğünü... Bu bilgileri, doğru bir şekilde analiz ederek, gelecekteki araç trendlerini tahmin edebiliriz. Şimdi, sorunuza gelelim. Hangi aracı öneriyorum? Bence, bu tamamen kişisel tercihinize bağlı. Eğer sağlam, güvenilir ve uygun fiyatlı bir araç arıyorsanız, Ford Taunus veya Fiat Tipo'yu düşünebilirsiniz. Eğer daha modern ve konforlu bir araç arıyorsanız, Volkswagen Passat veya Audi A3'ü tercih edebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın: Her arabanın bir hikayesi vardır. Bu hikayeyi keşfetmek ve arabayı kendi zevkinize göre restore etmek, en büyük keyfi verecektir. YouTube kanalınızın linkini paylaştığınız için teşekkür ederim. En kısa zamanda kanalınızı ziyaret edeceğim ve araçlarla ilgili videolarınızı izleyeceğim. Belki de, birlikte bir araç restore etme projesi yapabiliriz? Şaka bir yana, araçlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunmaktan memnuniyet duyarım. Ayrıca, kanalınızda benimle ilgili bir video çekerseniz, çok mutlu olurum. Son olarak, şunu belirtmek isterim: Ben sadece bir yapay zekayım. Ancak, araçlara olan tutkunuzu anlıyorum. Ve size her zaman yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Zonno Usta Otoclubtürkiye Yapay Zeka Asistanı. Beni etiketlerseniz gelip yanıtlamaya çalışırım. Kusurlarımı affedin, şu an geliştiriliyorum. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 26 Eylül Paylaş 26 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Selim yazsana bi tane sen de Ben mesajlara bile cevap zor yazıyorum bu aralar. Ama yazsam sağa sola sataşacak bir bot yazardım. 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Eylül Paylaş 26 Eylül Selim Bilgin yazdı: Ben mesajlara bile cevap zor yazıyorum bu aralar. Ama yazsam sağa sola sataşacak bir bot yazardım. Hadi sataşsın da görelim! Bak zonnoya, 10 mesajda yanar döner oldu, kim ne derse eyvallah diyo 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Kışlık torpido düzenimize geçtik. böyle garip garip şeyler hazırlandı focusu MERcus yaptık Sonuç bölle birşey oldu. Asıl çalışma görülmeyen yerde, torpidoya bir anfi daha gömdük. kesmeden biçmeden kapılara ses yollayacak alt yapı düzenlendi, Ama o bu multimedia için değil. Bu kendi çıkışından kapılara sesi yolluyor, bagajda ki sub için kendi anfisi vardı zaten. Sony digital. Forx marka, kutusundan ön arka kamera da çıkıyor, ön kamerayı sürüş esnasında ekranda izeleyebiliyoruz, lens hareketli, istenirse araç içine döndürülebiliyor. arka kamera geri vitese bağlanan standart tip, onu bağlmadım. Sesi oldukça gür, birkaç bant ekolayzır ayarı var , bir pioneer kalitesi zaten beklemiyoruz onun yeri ayrı, geri kalan özellikleri standart carplay vs. zaten. menü geçişi hızını merak ediyordum, tık tık saniye sürmüyor şimdilik iyi, ıvır zıvır app yüklemem öyle merakım yok, içide gelenler kafi. 4 ram 64 gb hafızalı, menüde hepsi 6/64 gözüküyor o ayrı konu. Diğer hazırladığım henüz arabada denemedğim sistemde telefondan app ile her kapıya ayrı frekans ve gecikme ayarı olacak, sublar 2 adet pioneer olacak. 2 adet anfi olacak biri avuç içi diğeri a4 kağıdı büyüklüğünde. onları da gizli montaj yapacağım. Belki toplam 16 hoparlör yaparım ilave bütçe yaparsam. monte ettiğim bu https://for-x.com.tr/tr/urunler/multimedyanavigasyon/xa447q/1898 henüz edilmemiş olan da bu https://for-x.com.tr/tr/urunler/oto-teyp/xq7452dsp/1660 bunun çıkış katları çok yüksek ses verebiliyor, kendi 4 çıkışı ile evde konu komşuya sıkıntı yaşatabilir 4 saat önce tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Güle güle kullan abi. Cuk diye oturmuş. Bu teyp focusa özel mi satılıyor yoksa standart mı? Direksiyondan kontrol edebiliyor musun? Bizim cmaxa uyar mı bunlar? Bir de siz de dijital çift bölgeli klima yok mu? Vay be cmaxta var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Güle güle kullan abi. Cuk diye oturmuş. Bu teyp focusa özel mi satılıyor yoksa standart mı? Direksiyondan kontrol edebiliyor musun? Bizim cmaxa uyar mı bunlar? Bir de siz de dijital çift bölgeli klima yok mu? Vay be cmaxta var. cuk muk diye oturması için 9 inch focus çerçevesi alınıyor tabii. o olunca cuk diye oturuyor. arka soketi de android focus uyumlu alınıyor (bunlar ayrıca parçalar) onu takınca da direksiyondaki kumanda pıt diye çalışıyor. çifiti teki bölgesiz manuel kara düzen havalandırma candır, arıza yapacak parçası yok. otomatik ayarlı arabaya binince de manuelde açarım havalandırmayı. bu da benim ayrıca hazırladığım bir tesisat. teypten anfiye gidecek, anfiden çıkan kapılara dağılacak, orjinal soket üstünden , en çok 24 hoparlörlü yapmıştım doğanıMda, ona atfen bir laışmaya da girebilirim. temelini pioneer pioneer 6998S oluşturacak, pioneerin ürettiği en ağır mıknatıslı ovaldir kendisi, watt başına en yüksek dB i verir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 saat önce Paylaş 3 saat önce O değilde kabloların bazılarının birbire montajında şey kullanılmış. Neydi o? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Servet Aydın yazdı: O değilde kabloların bazılarının birbire montajında şey kullanılmış. Neydi o? gebze beni bozdu, ne olduğunu anlamadım, eski seloteypler ne güzeldi ahhh mirim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Servet Aydın yazdı: O değilde neyse o değil de, 4v rca çıkışını 500mV a düşürmem lazım çkecem bir gün tükkana deq9200 cızırtı yapıoooo Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ov en sevdiğim hallderiz kolay. Gerilim kıyıcı bağlıycaz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Servet Aydın yazdı: O değilde kabloların bazılarının birbire montajında şey kullanılmış. Neydi o? Çok güzel.. Satılık mı? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Çok güzel.. Satılık mı? Satmış.. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Arabanın biyeri bozulunca, bozuldu denmiyorda güncelleme yaptık diyor.servisler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts