İçeriğe Yönlendir

Sıfır 1.6 125 Hp Honda Civic Yakıt Tüketimi !

Ömür Özgün Yıldırım

Recommended Posts

Ömür Özgün Yıldırım
(düzenlendi)

herkese merhaba . uzun süre 2. el 2010 ve üzeri focus HB  aradım  ancak içime sinen bir araç bulamamıştım. ramazan bayramı öncesi de o kadar ani bir kararla sıfır honda civic elegance sahibi oldum.

ARAÇ BENZİNLİ ve uzun yolda 105 km sabit hızla ve 103 km mesafeyi 16 TL gibi komik bir yakıt tüketimi ile tamamladım. inanması zor olsa da bu testi 2 defa yaptım arkadaşlar . bilgi paylaşımı olarak paylaşmak istedim.  herkese kazasız belasız bir yaşam diliyorum. 

aracımın resimlerini ilk fırsatta paylaşıcam....

tarihinde Ömür Özgün Yıldırım tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömür Özgün Yıldırım
(düzenlendi)

İmkansız. 3 litre mi yaktı yani??

imkansız değil oğuzhan bey . bende şaşırdım ama gerçekten de 103 km mesafeyi 16 liraya gittim. 

tarihinde Ömür Özgün Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömür Özgün Yıldırım

nasıl ölçtünüz?

opet te depoyu fulledim. 103 km ilerideki diğer bir opette tekrar fulledim. iki pompa arasında ne kadar fark olabilirse onu da üzerine ekleyebiliriz. ama çok fazla bir fark olabileceğini sanmıyorum.  bu şekilde 2 defa aynı güzergahta ve aynı benzinlik hatta aynı pompalardan yakıt alarak denedim. 

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

3 litre yakmış bu durumda ama bu benzinli 1.6 bi araç için pek mümkün değil.Zaten 100 km bi test pek doğru sonuç veremez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömür Özgün Yıldırım

3 litre yakmış bu durumda ama bu benzinli 1.6 bi araç için pek mümkün değil.Zaten 100 km bi test pek doğru sonuç veremez.

ayrıca şunuda belirteyim abiler arkadaşlar. aracımda ECON diye bir ekonomi modu var ve bu aktif değildi. yaptıgım test ne kadar doğru ne kadar gerçeği yansıtır bilemem ama  gerçek olan bir şey var 103 km mesafeyi gerçekten de 16 liraya gittim :)))

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

opet te depoyu fulledim. 103 km ilerideki diğer bir opette tekrar fulledim. iki pompa arasında ne kadar fark olabilirse onu da üzerine ekleyebiliriz. ama çok fazla bir fark olabileceğini sanmıyorum.  bu şekilde 2 defa aynı güzergahta ve aynı benzinlik hatta aynı pompalardan yakıt alarak denedim. 

ilk istasyonun pompası geç, ikinci istasyonun pompası erken atıyordur. 100 km ile ölçüm olmaz. 3LT+- 5LT hassasiyetle ölçersiniz. ayrıca sıcak motorla başlamışsınız.

bir depo ile yaptığınız km yi söyleyin.

750 KM kaça yapıyorsunuz? Aracın yol bilgisayarı yok mu?

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömür Özgün Yıldırım

ilk istasyonun pompası geç, ikinci istasyonun pompası erken atıyordur. 100 km ile ölçüm olmaz. 3LT+- 5LT hassasiyetle ölçersiniz. ayrıca sıcak motorla başlamışsınız.

bir depo ile yaptığınız km yi söyleyin.

750 KM kaça yapıyorsunuz? Aracın yol bilgisayarı yok mu?

mehmet bey az önce dediğim gibi teknik acıdan yaptıgım testin gerçekliliğini bilemem , pompaların erken yada geç atmasınıda anlamam. kendimce böyle bir test yaptım 2 defa ve aldıgım sonuçları paylaştım. daha önce 1 depo ıle toplam kaç km yol yaptıgımı hiç hesaplamadım ama bugun aldıgım yakıtla beraber km yi sıfırladım. yaptıgım mesafeyi paylaşırım. 

Yorum bağlantısı
Emrullah Gül

Aracı ne kadara ve hangi bayiden aldınız bide resim ekleyebilirseniz iyi olur ekonomik sürüşler

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Honda 1.6 fabrika verileri aracın sehir ici 8.9 sehir disi 5.3 ortalama tuketim 6.7 bu tuketim degerlerinin üstü olur altı olmaz diye düşünüyorum.3 litreye 100 km imkansız bencede.Econ açık olsa 1 litre yakardı galiba :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Güney

3 litre dizeller için bile çok zor hatta hayalken 1.6 atmosferik benzinli bir araç için imkansız bir değer. Bir yerde bir yanlışlık var ama nerede? Sürekli bayır aşağı boş viteste mi inildi anlamadım ki,3 litreyi duyunca  :shok: Hayır rölantide bile yb'da neredeyse 1 litre yakış gösteren bir araca binince insan diğerlerinin tüketimini garipsiyor...

Siz en iyisi depo ölçümü yapın fulleyip ışık yanana kadar gittiğiniz km'yi ölçün sonra tekrar deneyin ortalama bir değer yakalanmış olur. 

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit
(düzenlendi)

Bizde 115hp dizel var. Otobanda en az 3.9lt'e indirdik dahasida yok :D

tarihinde Ahmetcan Yiğit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Benim arabam 3lt yaksin kesin bir Problem vardır diye servise götürürüm =) heleki benzinli civic sen bize arabaları mi yaktiracaksin =) kesin bir Problem vardır bir yerde bir hata. Arkadaşımda honda var geçen sene aldı adamı aradım sordum ben o değerleri lpg de bile bulamıyorum dedi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Aydın
(düzenlendi)

Herkes fazla yakar zanneder ama tam tersi Hondalar basmazsan az yakar basarsan da 5 kuruşluk gider 5 kuruşluk yakar.

Diğer markalar gibi 3 kuruşluk gidip 5 kuruşluk yakmaz.

100 km net sonuç vermez. 300-350 km kullanıp tekrar ölçün ama eminim ki 5 litreyi geçmeyecektir.

Arkadaş belli ki çok sakin kullanıyor.

tarihinde Fatih Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Acaba istikamet İzmir'den Aydın tarafı mıydı?

Çünkü aynı yolda bariz bir eğim olduğunu görmüştüm, giderken farklı gelirken farklı yakmıştı benim aracım.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Ölçümde bir hata olabilir ancak . Honda'nın modelleri sınıflarına göre rakiplerinden oldukça ekonomik araçlardır . Accord ile şehir içi 11-12 lt yakıyorken , benzinli 2.0.lt passatlar 15-16 lt ile dolaşıyordu ...

Yorum bağlantısı
Soner Alp

İnşallah bir sorun yoktur ve öyle yakmaya devam eder,  :) Ama mesafe çok kısa kesin sonuç için acele edilmiş gibi ve aracın sıfır olduğunu hesap edersek fabrika verilerinden dahi fazla yakması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Bizim mahhalede 2 tane honda civic sahibi arkadaşım var. 1.6 elegance. adamlar her gün şikayetçi resmen ağlıyorlar lpgde 350 / 400 kuruş yakıyor diye benzinde demedim lpg de  aracınız dizel mi diye sormak istiyorum ben değil ise imkansız...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Ölçülen yol eğimli (yokuş aşağı) olabilir. Şayet yakıt sizin bahsettiğiniz gibi olsa her yerde reklamı olurdu, lpg takılı modelleri satılmazdı.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

2010 1.6 Premium modelini yaklaşık 2 sene kullandım, evet Honda basmadığınız zaman 1.6 benzinli araçlara göre (üstüne basa basa söylüyorum 1.6 benzinli) çok az yakıyor. Misal; Elazığ-Malatya 98 km. Hadi 100 km diyelim. Birgün aracıma 100 tl benzin koydum ve basa bas Malatya 'ya gittim. Araç koyduğum benzinin 3/4 'ünü yaktı. 75 tl diyelim. Bu yakıt, yolu bilenler için söylüyorum, Kömürhan köprüsü virajları 110 km/h kalan yol için ortalama 200 km/h üzeri bir süratle tüketildi. Geri dönerken de çok ama çok sakin bir kullanımla kalan benzin bitti. Yokuş aşağıda boş vites düzde 90 km/h gibi. 

Yol bilgisayarında okutabildiğim en makul uzun yol verisi de 4.8 lt olmuştur.

Yorum bağlantısı
Ömür Özgün Yıldırım

arkadaşlar işin teknik kısmını bilmem. bu konuyu başka bir arkadaş açmış olsaydı bende inanmakta zorlanırdım ancak yaptığım kendi çapımdaki test ve sonuc bu. yolculuğumu  DİKİLİ / İZMİR arasında yaptım ve bu yolu  bilmeyen arkadaşlar için yol  deniz seviyesinde ve dağ yokuş inişi ciddi boyutlarda olmayan bir yol güzergahıdır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...