Hakan Çelik 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Herkese merhaba, bir süredir aracımdaki gaz yememe sorununun kaynağını nihayet buldum. %99 bobin ve buji kablolarından olduğunu düşünüyoruz. Fakat bir sorunumuz var; piyasada bobinlerin ve buji kablolarının fiyatları çok değişik. Orijinal yedek parça sattığını iddia eden bazı internet sitelerindeki bobin fiyatları 100-150 TL arasında, buji kabloları da 4'lü set olarak 40-70 TL arasında değişiyor. Bugün yetkili servisi arayıp sorduğumda orijinal bobine 650, kablolara da 400 TL gibi fahiş bir fiyat çıkardılar. İstersem Bosch ve Valeo markalarının yukarıda söylediğim ucuz fiyatlara da ürünlerinin olduğunu söylediler. Açıkçası kafam çok karıştı, o fahiş fiyatları asla vermeyi düşünmüyorum, böyle kullanırım daha iyi. Ama Bosch ve Valeo'ların da problemi çözüp çözmeyeceğini bilemiyorum. Ustam çıkma bir bobin bulmuş, deneyip sorunun o olup olmadığını kesin anlamak için takıp deneyeceğiz, sonra da 0 parça alıp takacağız. Ama bu durumda parçayı hangi marka ve nereden alacağım belirsizliği var. Özellikle piyasada orijinal olmayan buji kabloları ve Bosch ürünleri kol geziyor. Alırsam yine servisten alırım gibi duruyor. Peki nedir bu aşırı fiyat farkının hikmeti? Önerileriniz nedir? Yorum bağlantısı
Hami Erışık 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 2010 yılında bobin probleminden dolayı yetkili servise gitmiştik kayınpederle, Servisin deposuna bakan şahıs kayınpederin tanıdıgı çıktı, ve elinde iki degişik bobinle geldi. Orjinaline 300,çakmasına 100 tl dedi....bende, sen olsan hangisini takardın dedik.. Çakmayı göstererek bunu dedi,bir orjinal kullanacagıma 3 tane çakma kullanırım dedi...orjinalinde nezaman bozulacagı belli olmaz dedi. Daha birinci çakma bobin bozulmadı 4 yıl oldu,birazda şans işi parça işi.. size tavsiye niteliginde yazmadım,sadece başıma böyle birşey geldi.saygılar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 öz orjinal getiren parçacılar dükkan kapadı.... parçacıya güvenip alacaksınız başka çaresi yok Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 23 Eylül 2014 Yazar Paylaş 23 Eylül 2014 Bugün birçok servisi arayıp fiyat alayım dedim. Atılgan; bobine 220+KDV, buji kablolarına 550+KDV fiyat verdi. Musluoğlu; bobine 480+KDV, buji kablolarına 400+KDV fiyat verdi. Gürbaşlar; bobine 550, buji kablolarının tanesine 100 TL fiyat verdi. Gerçek; bobine 515+KDV, buji kablolarının tanesine 54 TL gibi bir fiyat verdi. Kafam oldukça karışmış durumda, birinin 200 liraya sattığını diğeri 500'e de satabiliyor. Demek ki kar marjı oldukça yüksek. Bu durumda kesinlikle servisten almamaya karar verdim. Belki buji kablosu alırım, çünkü 2. buji kablomda sorun var. Fordmerkez.com ile görüştüm, Bosch bobin, Motorcraft buji kablosu seti için toplam 200 TL civarı bir fiyat verdi. Ürünlerin kesinlikle orijinal olduğunu söylüyorlar. Zaten forumun da sponsoru durumundalar. Sizce ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül 2014 Paylaş 23 Eylül 2014 bosch bobin motorcraft kabllo alın kar marjından değil telefonlşa alınan rakamlar oraya gidince farklılaşabilir de Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 23 Eylül 2014 Yazar Paylaş 23 Eylül 2014 (düzenlendi) Teşekkür edrim Çağlar abi. Fordmerkez.com'a güven diyorsun yani? Bir de az önce bir başka büyük satış sitesini aradım, bobinlerin Bosch olduğunu, hatta Ford'un orijinal bobininin de Bosch tarafından üretildiğini, üzerinde de FoMoCo ile birlikte Bosch armasının da olduğunu söylediler. Buji kablolarının da Amerikadan ithal orijinal Motorcraft olduğunu, kesinlikle Ford'un sattığıyla aynı kalitede olduğunu söyledi. Bobin için 135, kablolar için 85 TL fiyat verdi. 23 Eylül 2014 tarihinde Hakan Çelik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül 2014 Paylaş 23 Eylül 2014 kulp bulmakta her üretimi bir marka altına sokmaya çok meraklıyız. Bosch ford a üretir mi bilmem de bosch zaten yeterince ve hatta tek büyük otomotiv parça üreticisi. Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 24 Eylül 2014 Yazar Paylaş 24 Eylül 2014 Sponsorumuzdan bugün Bosch bobin, Motorcraft buji kabloları ve buji siparişi verdim. İnşallah yarın elime ulaşacak. Sonucu inşallah olumlu olur. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 25 Eylül 2014 Yazar Paylaş 25 Eylül 2014 Evet, gelelim sonuca. Bobin, buji ve kabloları araca taktık. İlk farkettiğim şey motor sesinin normale döndüğü. Kabloların kontrolünü yaptık, artık bütün silindirlere düzgün ateşleme yapılıyor. Yol testine çıktık, gaza tepki daha iyi, devirlenme daha canlı. Performans hissedilir derecede daha iyi. Ayrıca üstündeki orijinal FoMoCo bobinin de Almanya'da Bosch tarafından üretildiğini gözümle gördüm, üstünde yazı ve logo vardı Bu taktığımız Bosch da Slovenya üretimi. Tüm parçalara orijinal diyebiliriz. Çıkan parçaları da saklıyorum. Gel gelelim dik yokuşlarda gaza ortalama dokunuşlardaki devri aşağıya çekip hafif zorlanarak kalkma konusu ve gazı pompalayamama sorunu tam çözülmüş değil malesef. Bunun için gaz kelebeği ve yazılımdan şüphelerim devam ediyor. Ustam aracı yarın yetkili servise götürüp kontrol ettirme fikrini söyledi. Sabah aracı ona bırakıcam. Fakat bazı yazılım yenilemelerinde aracın daha kötü olabileceğini söylüyor. Sizce yazılım güncellemesi ve gaz kelebeği adaptasyonu bu problemi çözer mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 Vites ufaltmadan mi . Nesela kacinci viteste kac devre duserek deneme yapildi Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 25 Eylül 2014 Yazar Paylaş 25 Eylül 2014 Abi şöyle ki; yokuşta duruyorum, 1. vitese atıp kalkış yapıyorum. Örneğin 3.000 devirde kalkarken ayağımı gazdan çekmediğim halde devir 1.000'e düşüyor ve hafif bi vuruntuyla kalkıyor araç. Gaz pedalına daha fazla bastırdığımda da değişmiyor, almıyor gazı. Sadece gazdan çekip tekrar bastığımda devri tekrar alıyor. Ama kesinlikle stop etme yok. Yokuşun dikliğine göre az veya çok yapıyor bunu. Hem benzin hem LPG'de. Yorum bağlantısı
Recommended Posts