İçeriğe Yönlendir

Otomobil Dünyasından Haberler 2015


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Bu başlık altında, otomobil dünyasındaki genel gelişmeleri, tek tek başlık açmadan paylaşabiliriz diye düşündüm. ilgimizi çeken her haber için ayrı konu başlığı açıp kalabalık yapmak yerine buradan takip etmek daha sağlıklı olacaktır.

 

İşte yeni Fiat Doblo!

Yeni Fiat Doblo 2015’de Türkiye yollarına çıkacak...

 

http://www.radikal.com.tr/otomotiv/iste_yeni_doblo-1214615

http://otomobil.tr.m...yeni-fiat-doblo

 

 
Peugeot 308, 1.2 turbo motora kavuştu!

Peugeot 308’de PureTech teknolojisi..

Avrupa’da “2014 Yılının Otomobili” seçilen Peugeot 308, Ekim ayı itibariyle Türkiye pazarına sunulacak olan EAT6 (6 ileri kademeli Efficient Automatic Transmission) vites seçenekli 130 beygir gücündeki yeni turbo benzinli PureTech motoru ile ürün gamını genişletiyor.

 

http://www.otomobil.com.tr/peugeot-308-1-2-puretech-tam-otomatik-eat6/

 

http://otomobil.tr.m...kavuştu#image=1

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

İki araçta gayet güzel. 

 

Bi önceki kasa doblo şirket aracımızdı. Gerçekten sağlam ve güzel araç yapmışlar. Motora zaten diyecek yok.  Kliması dayanıklılığı ile benim gözümde alınası bir ticari araç.

 

Sadece kullanılan materyal çok zayıf, ufak bir kaza yapmıştık ve heryeri kabardı yamuldu.

Yorum bağlantısı

Hızlı ve öfkeli: Ferrari 458 Speciale A

Ferrari, şimdiye kadar ürettiği en güçlü ve en iyi aerodinamiğe sahip üstü açık otomobili, 458 Speciale Aperta’yı gün yüzüne çıkardı. Aperta, İtalyancada "Açık" anlamına geliyor.2013 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan 458 Speciale'nin artık üstü açık versiyonu da ürün gamında yerini aldı. Sert tavanlı bu modelin adı  Ferrari 458 Speciale Aperta... Speciale Coupe’de de kullanılan atmosferik emişli V8 motora sahip olan Speciale A, 4497 cc’lik güç ünitesiyle 9000 d/d’de 605 HP güce ulaşıyor. Tork ise 6000 d/d’de geliyor ve 540 Nm olarak ölçülüyor. Yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile donatılan 458 Speciale A, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.0 sn’de tamamlıyor ve 9.5 sn içinde 200 km/s’ye ulaşıyor.

 

http://otomobil.tr.msn.com/fotogaleri/h%C4%B1zl%C4%B1-ve-%C3%B6fkeli-ferrari-458-speciale-a#image=1

 

 

100 km'de 1 litre yakıt tüketiyor!

Renault EOLAB

Tasarımcılar böylesine düşük değerler elde etmek için tüm dikkatlerini üç noktada odakladılar: ağırlığın azaltılması, aerodinamik özelliklerin iyileştirilmesi ve günlük kullanımda sıfır emisyon sunan “Z.E. Hybrid” teknolojisinden istifade edilmesi.Çevre odaklı yenilikçi bir girişim olan EOLAB, showroom’larda yer alan bütün otomobiller üzerinde zamanla kullanılacak olan pek çok teknolojik ilerlemeyi bünyesinde barındırıyor. EOLAB elektrik motorlu araçları sayesinde sıfır-emisyonlu mobilite alanında öncü konumundaki Renault’nun taahhüdünü vurguluyor. Söz konusu taahhüt, giderek düşen karbon ayak izine sahip modelleri makul fiyatlarla müşterilere sunmaya dayanıyor.EOLAB, bir stil çalışmasından veya sadece bir vitrin modeli olmaktan daha fazlasını ifade ediyor. B-segmenti platformu etrafında geliştirilen bu prototipte yaklaşık 100 gerçekçi teknolojik gelişme göze çarpıyor. Tüm bu gelişmeler gelecekteki Renault araçlarında sırayla yerlerini alacak.

 

http://otomobil.tr.msn.com/fotogaleri/100-kmde-1-litre-yak%C4%B1t-t%C3%BCketiyor

Yorum bağlantısı

Jaguar XE yi de isteriz abi :)

Siz istediniz, biz yaptık..

 

Jaguar en ucuz modelini tanıttı: Jaguar XE..

Lüks otomobil markası Jaguar, bugüne kadarki en ucuz aracını tanıttı.Jaguar yeni XE modelini Londra'da düzenlediği etkinlik ile tanıttı. Britanyalı üreticinin XF modelinin izinden giden yeni otomobil şık tasarımıyla bir Jaguar olduğunu ilk bakışta belli ediyor.

Marka henüz sadece XE gamının zirvesinde yer alacak sportif XE S'in fotoğraflarını yayınlamış olsa bile yeni modelin öne doğru çıkan ızgarası ve bu ızgaraya eşlik eden ince farlarıyla sportif bir buruna sahip olduğu dikkat çekiyor. Önden arkaya doğru ilerlediğimizde ise kaslı kaput, dar açılı ön cam ve krom çerçeveli yan hava girişleri göze çarparken, arka kısımda ise bagaj kapağına monte edilmiş spoyler, çift egzoz çıkışı ve opsiyonel 20 inçlik jantlar yer alıyor.

 

http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2014/09/11/jaguar-en-ucuz-modelini-tanitti-jaguar-xe

 

http://www.jaguar.co.uk/jaguar-range/xe.html

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

ilk dobloyu bir araca benzeticem ama çıkartamadım 

 

Bana  hafiften yeni nissan note havası estirmiş gibi geldi. onun önünün biraz daha yükseği olmuş doblo. . 

Yorum bağlantısı
Misafir

İki link te uçmuş maalesef.

Msn içerik değiştirmiş. Konular gitmiş. Güncelledim başka sitelerden. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

Amerikalı otomobil üreticisi Chrysler, 184 bin 215 adet sportif arazi aracını (SUV) elektrik aksamındaki hatadan ötürü geri çağırdı.

Chrysler'dan yapılan açıklamada, geri çağırılan SUV'lerin elektrik aksamında tespit edilen hatanın hava yastıkları ve emniyet kemeri gerdiricisini devre dışı bırakabileceği belirtildi. Şirket, geri çağırmaya neden olan hatanın şimdiye kadar bilinen herhangi bir kaza ya da yaralanmaya yol açmadığını bildirdi.

 

Açıklamaya göre, büyük oranda Abd, Kanada ve Meksika'daki araç sahiplerini etkileyecek olan geri çağırım, 2014 model Dodge Durango ve Jeep Grand Cherokee türü SUV'leri kapsıyor.

Hatalı araçlar, Chrysler'ın yetkili satış bayileri tarafından ücretsiz olarak tamir edilecek.

 

http://www.milliyet.com.tr/184-bin-aracini-geri-cagirdi-otomobil-1954690/

Yorum bağlantısı
Misafir

Toyota'dan resmi açıklama!

Toyota, Adapazarı'nda yapacağı yatırımla ilgili resmi açıklamada bulundu.Nikkei ajansının haberine göre Toyota Adapazarı'nda üreteceği SUV model için 187 milyon dolar (20 milyar yen) yatırım yapılacağını açıkladı. Hürriyet Toyota' nın bu yatırımını Eylül ayında duyurmuştu.

 

Yatırım sonucu üretime 2016'da geçileceği belirtilen açıklamada Adapazarı'ndaki tesislere yapılacak yatırımla yıllık üretime ek olarak 100 bin araç üretilecek.

 

http://www.milliyet.com.tr/toyota-turkiye-yatirimi-ile-ilgili-otoguncel-1954811/

Yorum bağlantısı
Misafir

Mercedes bu kez çok farklı sahneye çıkacak!

 

Mercedes-Benz geleceğe farklı bir tasarımla adım atıyor. 2025 yılı hedeflenerek taşımacılık sektöründe de standartların üstüne çıkmayı hedefleyen Alman firması teknolojiyle harmanladığı konsept TIR'ı 'Future Turck' projesi altında her geçen gün biraz daha ileriye taşıyor.

Test aşamasında olan bu araç şuana kadar en fazla 80 kilometre hıza çıkarak denemeleri gerçekleştirildi. Güvenlik sistemleri açısından da oldukça gelişmekte olan bu proje trafikte maksimum koruma sağlayacak.

 

http://www.milliyet.com.tr/mercedes-bu-kez-cok-farkli-sahneye-otoguncel-galeri-1957829/?ref=milliyet_anasayfa

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Yüzyılın İcadı: "Patlamayan Teker"

 

Asla patlamayan, hava basmak zorunda olmadığımız cinsten bir tekerlek hayalini kuran sürücüler, Tweel geliyor ama biraz bekleyeceksiniz.

 

Hiç patlamayacak ve değiştirmekle uğraşmayacağınız bir tekerlek konsepti, üreticilerin uzun zamandır üzerinde uğraştıkları bir konu. Normal vatandaşın ancak bilimkurgu filmlerinde olacağına inandığı bu konsepte şu anda en yakın firma ünlü lastik üreticisi Michelin.
 
Michelin uzun zaman önce Tweel isimli patlamayan tekerlek/lastik ürününü tanıtmıştı. Ama şu zamana kadar üretimle ilgili bir haber yoktu, çünkü testlerine devam ediliyordu. İşte şimdi Michelin’den güzel haber geldi. Tweel üretime giriyor, ama otomobil sahipleri hemen sevinmesin, biraz daha bekleyecekler.
 
Çünkü Michelin Twell şu anda sadece belli inşaat araçları için üretilmeye başlanıyor. Henüz otomobiller için yüksek hızlarda sağlam kalacak uygun bir versiyon tamamlanamamış. Tüm bunların yanında önümüzdeki birkaç sene içerisinde binek araçlar için de uygun bir asarımın üretime geçirileceği tahmin ediliyor.
 
 
Yorum bağlantısı

Renault un resmi sitesinden alınma resimler. Tr de Dacia markası ile satılan modeller Avrupa ve bazı başka ülkelerde Renault markası ile satılıyor. Bilinen birşey aslında.. Hatırlatmak istedim.  :)

 

C8kZpvW.jpg?1

 

uQm9v8w.jpg?1

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Renault un resmi sitesinden alınma resimler. Tr de Dacia markası ile satılan modeller Avrupa ve bazı başka ülkelerde Renault markası ile satılıyor. Bilinen birşey aslında.. Hatırlatmak istedim.  :)

 

 

 

 

Nabza göre şerbet :)

Bu arada ilk resimdeki burada da Renault markası altında ama Sümbül adı ile satılıyor ;)

Yorum bağlantısı

Nabza göre şerbet :)

Bu arada ilk resimdeki burada da Renault markası altında ama Sümbül adı ile satılıyor ;)

+ Tr Symbol ismi ile sattıkları aracı, Avrupa ve diğer bazı ülkelerde Thalia ismi ile satmaktalar.  ;)  :biggrin: 

Yorum bağlantısı

Direksiyonsuz otomobili de onlar yaptı!

 

Oldukça ara bir dönemde yaşıyoruz. Bundan 10 sene önce hayal ettiğimiz, bilim kurgu filmlerinde görüp imrendiğimiz hemen hemen tüm ürünler karşımıza çıkar oldu. Aynı Toyota ‘nın yeni otomobili gibi…

Toyota ‘nın geleceğe yönelik tasarladığı ürünlerin ilki değil ancak oldukça konuşulacak bir tasarımı ile karşı karşıyayız.Toyota ‘nın gözler önüne serdiği yeni otomobili günümüzde konuşulan elektrikli, güneş enerjisiyle çalışan, sürücüsüz otomobil konseptinden oldukça farklı çünkü bir otomobil için olmazsa olmaz diye düşünülen direksiyon, Toyota ‘nın geleceğin araçları arasında yer alması beklenen modelinde yok!
Hemen hemen her alanda olduğu gibi otomobil dünyasında da markalar birbirleri ile omuz omuza mücadele ederken farklı özelliklerde tasarladıkları otomobillerle markalarını bir adım öne çıkarmaya çalışıyorlar.

 

sj6jE2A.jpg

 

Haberin devamı..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Direksiyonsuz otomobili de onlar yaptı!

 

Oldukça ara bir dönemde yaşıyoruz. Bundan 10 sene önce hayal ettiğimiz, bilim kurgu filmlerinde görüp imrendiğimiz hemen hemen tüm ürünler karşımıza çıkar oldu. Aynı Toyota ‘nın yeni otomobili gibi…

Toyota ‘nın geleceğe yönelik tasarladığı ürünlerin ilki değil ancak oldukça konuşulacak bir tasarımı ile karşı karşıyayız.Toyota ‘nın gözler önüne serdiği yeni otomobili günümüzde konuşulan elektrikli, güneş enerjisiyle çalışan, sürücüsüz otomobil konseptinden oldukça farklı çünkü bir otomobil için olmazsa olmaz diye düşünülen direksiyon, Toyota ‘nın geleceğin araçları arasında yer alması beklenen modelinde yok!

Hemen hemen her alanda olduğu gibi otomobil dünyasında da markalar birbirleri ile omuz omuza mücadele ederken farklı özelliklerde tasarladıkları otomobillerle markalarını bir adım öne çıkarmaya çalışıyorlar.

 

 

 

Haberin devamı..

Hadi yaaaa, kızın sol eli nerede, kuş mu kapmış elini  :D  ön tekerde neden takoz var haaaa  :p

tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Hadi yaaaa, kızın sol eli nerede, kuş mu kapmış elini  :D  ön tekerde neden takoz var haaaa  :p

Abi, kızın sol eli, dirsekten kıvrılarak sağ omuz hizasına konumlandırılmış. Tam hareket esnasında çektim. Tam net çıkmamış. Kamera açısı sebebi ile sanki yokmuş gibi görünüyor. 

Mekan malum fuar standadı. Araç durur halde. Kızcağız artistik yaparken kayıp düşmesin diye tekere takoz kodum. Buda 2..  ;)  :p  :D

Yorum bağlantısı

Geleceğin otomobili seçildi.

 

Sırbistan’ın, Ujice kentinde yaşayan endüstri tasarımcısı 29 yaşındaki Petar Vukoviç, ABD’de Michelin Challenge Design tarafından düzenlenen geleceğin otomobili dizaynı yarışmasında dünya birincisi oldu.

 

Ujice kentinde mühendis olarak çalışan, Petar Vukoviç’in Rutsio adını verdiği geleceğin otomobilinin tekerlekleri vertikal ve horizontal şekilde rotasyon yapma özeliğine sahip. Geleceğin otomobili Rutsio, Detroid’te düzenlenecek olan dünyanın en büyük ve en prestijli otomobil fuarında sergilenecek. Vukoviç’in aracın üretim hakkını kime vereceği merakla bekleniyor.

 

Kaynak..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...