İçeriğe Yönlendir

2006 Benzinli Fiesta Baskı Balata Değişimi

Uğur Şahinbaş

Recommended Posts

Uğur Şahinbaş

Herkese selamlar değerli forum üyeleri. 2006 benzinli fiesta debriyaj balatası değiştireceğim hangi marka iyidir özellikleri nasıldır? İlla ki bilya da değişmeli midir? Aşağı yukarı 500 filan diyorlar işçilik dahil. Bu sorunun ayrıntıları hakkında yardım lütfen

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

işçilik dahil 500 tl ye yapcak yer bulursanız kaçırmayın :) ben geçenlerde değiştirdim LUK marka debriyaj seti aldım 400 tl, debriyaj yağı 30 tl, volant tornolatma 30 tl,işçilik 150 tl  toplamda 610 tl yapar... ben şanzıman alt takozunuda değiştirdim oda 100 tl idi 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Baskı / Balata ile rulman ayrı oluyor bizim araçlarda. Sadece baskı balatayı Luk marka 185, Valeo 195 liraya alıyorum ben. Rulman Luk marka 160 liraya aldım sanırım. Rulmana ihtiyaç olup olmadığına göre değişir masrafınız. Ustanız söküp bakacak ve karar verecek. Ama geneli sökülmüşken değişsin diyor. Yoksa bir rulman için yaklaşık aynı işçiliği ödersiniz değişmesi gerektiğinde.

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Az önce sordum luk marka baskı balata 1.4 benzinli fiesta 230 tl, bilyası 100 tl, işçilik 150 tl. Bu bilyada da mı marka oluyor? Bir de vites geçişleri bazen sesli oluyor 1'den 2'ye geçerken takılır gibi oluyor. Geri vitese bazen girmiyor gıırrr diye bir ses çıkıyor araba yürümüyor. Bir iki vitese takıp tekrar geriye alınca giriyor. Yani bu baskı balata ile vites şanzıman kısmına da mı el atmak lazım? Araç 106.000'de baskı hiç değişmemiş 1.viteste hızlanma hiç yok

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Başbuğ

Herkese selamlar değerli forum üyeleri. 2006 benzinli fiesta debriyaj balatası değiştireceğim hangi marka iyidir özellikleri nasıldır? İlla ki bilya da değişmeli midir? Aşağı yukarı 500 filan diyorlar işçilik dahil. Bu sorunun ayrıntıları hakkında yardım lütfen

Ugur bey merhaba debriyaj baskı balata olarak luk ta olabilir sachs da ama benim size önerebilecgim sachs markadır sachs ürününün balatası daha geniş ve dayanıklıdır luk ise incedir uzun olması ve kullanışlı kalabilmesi için sachs marka debriyajı öneririm size değiştirmediyseniz şayet düşünceniz bu yönde olsun

http://www.fordmerkez.com/ford-fiesta-benzinli-debriyaj-seti-sachs--urun498.html

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Uğur Şahinbaş

Bugün aracı servise götürdüm baskı balata değişimi için. Sachs marka balata çıktı içinden. Bilyası sağlam. Sadece baskı balata değişimine 550 tl söylendi. En uygun fiyat aldığım yer 450 tl istedi ama şu an ki servis daha güvenilir diye buraya geldim. Fiyat nasıl sizce arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bugün aracı servise götürdüm baskı balata değişimi için. Sachs marka balata çıktı içinden. Bilyası sağlam. Sadece baskı balata değişimine 550 tl söylendi. En uygun fiyat aldığım yer 450 tl istedi ama şu an ki servis daha güvenilir diye buraya geldim. Fiyat nasıl sizce arkadaşlar?

Değişmişken bilyayı da değiştirin bence. Sonra onu değiştirmek için de yakın bir masrafınız olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Ustaya söyledim degiselim onu da. Para vermeye bayiliyorsan degiseyim dedi gülerek. Sağlam sıkıntı yok deyince değişmemis olduk.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Ustaya söyledim degiselim onu da. Para vermeye bayiliyorsan degiseyim dedi gülerek. Sağlam sıkıntı yok deyince değişmemis olduk.

İşlem yapıldıysa hayırlısı olsun o zaman.

Yanlış hatırlamıyorsam 150 TL gibi bir fiyatı vardı ben değiştirirken. Özellikle değiştirdim. İşçiliği 200 - 250 TL den başlıyor. Tek işçilik vermiş oldum.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Evet 180 küsür lira dedi bana da. Durumlar kritik biraz usta da sağlam deyince bilya değişmedi. Baskı balata da bana göre bitti ama usta daha 15 bin giderdin bunla dedi :-)

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Evet 180 küsür lira dedi bana da. Durumlar kritik biraz usta da sağlam deyince bilya değişmedi. Baskı balata da bana göre bitti ama usta daha 15 bin giderdin bunla dedi :-)

O nasıl ustaymış, benim ustam bilyayı değişmiyorsan arabayı toplamam dedi üzerine de sakın yan sanayi alıp gelme dedi, hoş zaten degişecektim ama bu lafı söyleyince daha bir rahatlamıştım.
Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Ben de degiselim usta dedim yıllarca ford yetkili servisinde çalışmış birisi. Daha önceden de muhabbetimiz vardı. Valla param var vermek istiyorum dersen takayim ben değil patron kazanmış olur filan deyince bilya değişim olmadi. Ki +180 küsür lira da bende yoktu. Bakalım iki üç ay daha kullanma planim var bu kadar masraf da yeter.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlısı olsun zaten işlem bitmiş ilerleyen zamanda bilya ses yapmaz inşallah yoksa aynı masrafı tekrar ödemek durumunda kalırsınız.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İbrahim Aslıoğlu

Ben de bugün değiştirdim.

LUK marka baskı balata: 330

Bilye:180

Şanzuman yağı:30

Temizlik için sprey:20

Polen filtresi:40

İşçilik:350

Toplam:950

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...