İçeriğe Yönlendir

2014/2015 Kış Lastiği Seçenekleri

Berk Yalçın (REZULTEO)

Recommended Posts

Koray Demir

Ben biraderin arabaya Petlas'ı almıştım, geçen sene de çalıştığım kurumdaki 2 makam arabası ve 2 otopsi aracına Petlas aldım (fiyat uygundu) araçları kullananlar hep memnunlar ve kendi araçlarında da Petlas tercih ettiler kış lastiğinde. Tabi bunda fiyatının ve yerli üretim olmasının payıda büyük. Bundan dolayı bence Petlas'da mutlaka test edilmeli derim.

+1

Test sonuçlarını dört gözle bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

Aracınızın motor tipi ve yakıtı nedir?

Aracım 2011 Fiesta Trend 1.4 TDCİ

Yorum bağlantısı
Misafir

Michelin'in Türkiye yollarına uygun bir lastik olmadığını düşünüyorum. Satış politikaları neticesinde pazar lideri yine Lassa ve ardından GoodYear olacaktır.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Michelin'in Türkiye yollarına uygun bir lastik olmadığını düşünüyorum. Satış politikaları neticesinde pazar lideri yine Lassa ve ardından GoodYear olacaktır.

Aslında tam tersi Türkiye yolları micheline uygun değil. Olması gereken yolların düzgün ve kusursuz olmasıdır. [emoji3]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Aslında tam tersi Türkiye yolları micheline uygun değil. Olması gereken yolların düzgün ve kusursuz olmasıdır. [emoji3]

Dediğiniz kesinlikle doğru. Katılıyorum. Yolları değil, lastikleri tartıştığımız için bu şekilde yazdım.

Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

Aracım 2011 Fiesta Trend 1.4 TDCİ

Soruyu biraz genişletelim :)

1.4 TDCİ 68? 1.4 TDCİ 70, vs.?

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

Soruyu biraz genişletelim :)

1.4 TDCİ 68? 1.4 TDCİ 70, vs.?

1.4 TDCİ 68 olan model :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

Dilerseniz Michelin Alpin A4 ile devam edebilir ya da bu lastiğe performans olarak yakın ve daha ucuz seçeneklere de göz atabilirsiniz:

Örneğin;

Bridgestone Blizzak LM30 ya da

Lassa Snoways Era

Bu lastikler fiyat/performans açısından doğru ve tatminkar lastiklerdir.

Sanırım en mantıklısı yine michelin ama çok pahalı. Elimdeki michelin alpinleri satabilirsem yine michelin alayım madem.

Peki Petlas kışlık lastikler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)
(düzenlendi)

Sanırım en mantıklısı yine michelin ama çok pahalı. Elimdeki michelin alpinleri satabilirsem yine michelin alayım madem.

Peki Petlas kışlık lastikler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Petlas lastiklerini henüz deneme şansımız olmadı, o yüzden objektif bir yorum yapabilmemiz zor. Ancak üreticisinin verdiği bilgiler, etiket değerleri ve lastikleri kullananların yorumları ışığında hareket edebilirsiniz.

Ancak unutmayın ki, bir lastikten beklenilenler, kullanma şartları (araç, yol, gibi), vs. farklılık göstereceğinden kullanıcı yorumları da kimi zaman birbirinden çok farklı olabilecektir.

tarihinde Berk Yalçın (REZULTEO) tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Berk bey, artık bencede Petlas Lastiklerini deneme zamanı geldide geçiyor diye düşünüyorum.. Kullanıcıları tarafından oldukça güzel yorumlar alan, kullanmayanlar tarafından yerden yere vurulan bir lastik için bağımsız bir test güzel olur kanaatindeyim..

Geniş bir kullanıcı kitlesi oluşmaya başladı.

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

F/p olarak. F1 aracım için 185 65 14 lastik bakıyorum hangisini tavsiye edersiniz

Petlas snowmaster 120 tl

Good year ug9 150 tl

edit: snowmaster

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sezer Pehlivan

bu konuda özellikle fiyatta petlas snowmaster ve lassa snoways hakkında hep olumlu şeyler duydum ama lassa snoways in kıyaslamalarda daha üstün oldupunu gördüm ve bir çok kez duydum. kıyaslama için özelliklerini incelemeniz yeterli

http://www.hepsiburada.com/liste/petlas-oto-lastikler/department.aspx?categoryId=259720&qs=%2fbrand%3d{petlas}&ref=brand

http://kolayoto.com/lassa.html

Yorum bağlantısı
Koray Demir

F/p olarak. F1 aracım için 185 65 14 lastik bakıyorum hangisini tavsiye edersiniz

Petlas snowmaster 120 tl

Good year ug9 150 tl

edit: snowmaster

Ug9. Ug8 kullandım buna göre geliştirmiş olduğu düşünüldüğünde pişman olmazsınız.
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Umut Değişmen

Arkadaşlar selam, aracım 2012 fiesta 1.4 tdci. Uzun bi araştırma sonucu Goodyear ug9 almayı düşünüyorum. Yanak genişliği 50. Ug9 da yanak genişliği ne tercih etmeliyim ? 50-60-65 ?

Yorum bağlantısı
Uğur Köker

arkadaşlar bugün 195/60R15 Nokian WR D3 kış lastiklerinden 4 adet aldım,tanesi 185tl,lastikler çok yumuşak ,haftasonu uzun yolda test edecem...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Deniz Dursun

Merhaba,

Ben de biraz gec olmakla birlikte kis lastigi alacagim. Maddi olarak anca hazir olabildim malesef.

Kis lastigi ile ilgili konulari ve yorumlarini da okudum ve kafam iyice karisti.

Aracim 2010 mondeo 2.0 tdci suanki lastiklerim 205 50 16

Bana bir tavsiye verebiliecek var midir?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

1.Continental conti winter contact ts 850

2. Goodyear ug9

3. Michelin Alpin 5

Merhaba,

Ben de biraz gec olmakla birlikte kis lastigi alacagim. Maddi olarak anca hazir olabildim malesef.

Kis lastigi ile ilgili konulari ve yorumlarini da okudum ve kafam iyice karisti.

Aracim 2010 mondeo 2.0 tdci suanki lastiklerim 205 50 16

Bana bir tavsiye verebiliecek var midir?

Yorum bağlantısı
Deniz Dursun

1.Continental conti winter contact ts 850

2. Goodyear ug9

3. Michelin Alpin 5

Oncelikle tesekkur ederim.

Bir yerde de petlasin adi geciyordu, hem ucuz hem iyi diye. O konuda bir fikriniz var mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Oncelikle tesekkur ederim.

Bir yerde de petlasin adi geciyordu, hem ucuz hem iyi diye. O konuda bir fikriniz var mi?

Rica ederim. Ben kullandım memnun kalmadım iniş çıkışlarda (bence en önemli kısımlardan biri) problem oluyordu, ancak forumda kullanıp memnun olanlar da mevcut.
Yorum bağlantısı
Deniz Dursun

Rica ederim. Ben kullandım memnun kalmadım iniş çıkışlarda (bence en önemli kısımlardan biri) problem oluyordu, ancak forumda kullanıp memnun olanlar da mevcut.

Hmmm. Ben daha cok karli zeminden ziyade yagisli ve soguk kuru yollarda kullanacagim bu sebeple biraz ucuz olanlara yonelsem sorun yasar miyim acaba diye endiseleniyorum.

Cunku bu modeller biraz pahali :/

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Hmmm. Ben daha cok karli zeminden ziyade yagisli ve soguk kuru yollarda kullanacagim bu sebeple biraz ucuz olanlara yonelsem sorun yasar miyim acaba diye endiseleniyorum.

Cunku bu modeller biraz pahali :/

Continental i 1 numara yapan sadece karlı zemindeki performansı değildir. Lastik aracı yola bağlayan en önemli unsurdur ve bu unsurdan da taviz verilmemesi gerekir. Şahsi kanaatimce bu 3 model en iyileridir ve öncelikli tercihler olmalıdır. Ancak şu da var ki +7 derecenin altında en kötü kış lastiği bile yaz lastiğinden iyidir. Yıldızlıda bile resimdeki gibi made in china ürün kullaniliyor ve hatta üstüne attraksiyon bile yapiliyorsa bütçenin uygun olacağı yerli ürünler pekâlâ tercih edilebilir.

265ba417a3d8e3217f7d1f8befb58f35.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

sessizlik,ıslak zeminde ve karda mükemmel yol tutuş istiyorsanız nokian öneririm,bende tavsiye üzerine nokian aldım;iyikide almışım.karda dik rampada yokuş aşağı ve yokuş yukarı dur kalklar,ani frenlemeler yaptım,sonuç mükemmel kızaklama ve patinaj yapmadı;hatta sınırları zorlayıp karda dik rampa aşağı inerken sol sokağa döndüm  araç kaymadı...kar yağınca video çekip paylaşacam kararsız kalan arkadaşlara fikir verir inşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...