İçeriğe Yönlendir

Focus III - Arka Sağ Teker Sürtme Sesi

Mustafa ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Mustafa ÇETİNKAYA
(düzenlendi)

Yeni aldığım ford focus 3 arka sağ tekerinden sürtme sesi geliyor,sebebi nedir acaba ?

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Lütfen küçük harf yazınız.
Yorum bağlantısı
Mustafa ÇETİNKAYA
(düzenlendi)

Fren balataları yeni takılmış ve diske sürtüyor olabilir.

BU SES CİK CİK KUŞ SES, GİBİ CIKIYO VE DEVAMLI OLMUYOR BİLYEDEN DE OLMA İHTİMALİ VARMIDIR SİZCE

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

BU SES CİK CİK KUŞ SES, GİBİ CIKIYO VE DEVAMLI OLMUYOR BİLYEDEN DE OLMA İHTİMALİ VARMIDIR SİZCE

Mustafa Bey;

Lütfen büyük harf yazmayınız.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhtemelen disk ya da balata hatalı üretim. Servise gösterin, değiştirsinler.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Hiçbir sorunum olmayan arabamda balata değişiminden sonra ilk 100 km sürekli sürtünme sesi geliyordu. Bunun üzerine usta, diski hafif üstünden tornolattı. 1000 km sonra sizin dediğinize benzer bir şekilde, frene basmadığım halde cik cik cik sesi gelmeye başladı.  2000 km sonra o ses de kesildi ama artık fren diski yamulmuştu ve yüksek hızda titreşimler başladı. Çözüm olarak disk ve balata değişimi yapıldı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Önceki aracım Mk2 Mondeo nun arka fren disk ve balataları yeniledikten sonra cik cikleme biçiminde ses gelmeye başladı ve aracın hızıyla orantılı biçimde seste değişme oluyordu.  Fren pedalına bastığımda ses kesiliyordu.  Bir süre sonra parçalar birbirine alıştıktan sonra ses kesilmişti.  

Sesin, frene hafifte olsa bastığınızda kesilip kesilmediğini gözlemleyin bence.  Neticesine göre yorumda bulunalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa ÇETİNKAYA

Önceki aracım Mk2 Mondeo nun arka fren disk ve balataları yeniledikten sonra cik cikleme biçiminde ses gelmeye başladı ve aracın hızıyla orantılı biçimde seste değişme oluyordu.  Fren pedalına bastığımda ses kesiliyordu.  Bir süre sonra parçalar birbirine alıştıktan sonra ses kesilmişti.  

Sesin, frene hafifte olsa bastığınızda kesilip kesilmediğini gözlemleyin bence.  Neticesine göre yorumda bulunalım.

Evet dediğiniz gibi frene basınca ses kesiliyor.Benim merak ettiğim ses arada bir kesiliyor,düşük hızda dönüşlerde tekrar başlıyor.servisden gün aldım bakalım ne çıkacak

Yorum bağlantısı
Mustafa ÇETİNKAYA

Yeni aldığım ford focus 3 arka sağ tekerinden sürtme sesi geliyor,sebebi nedir acaba ?

Arkadaşlar bugün servise gittim sorunun balatanın ters bağlanması ve sesin bu nedenle geldiğini söylediler şu an ses den eser yok ilginize cok teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...