Ertan Çabuk 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Adım adım göstergenin yerinden sökülmesi; bu linkte detaylı olarak anlatılmıştır.Gösterge yerinden söküldükten sonra arkadaki vidaları sökerek ön kapağı ve arkadaki beyaz koruma kapağını ayırıyoruz.Ön ve Arka kapak ayrıldıktan sonra önde görülen siyah plastik gösterge şemasını yerinden çıkartmamız gerekiyor. ilk söküşümde ibreleri yerinden çıkarırken biraz çekindim ancak, "baskasının malı gibi" asıldıktan sonra korkacak bir şey olmadığını da gördüm. ibreler çıktıktan sonra plastik şema ve göstergenin dağılmaması için bir engel bulunmuyor.Bu dağılmış hali.Gösterge şemasının arkasında göstergeye yeşil rengi veren tabaka mevcut. bu tabaka kazındıktan sonra göstergeye istediğiniz rengi vermeniz mümkün. Ben de tüm kadranın arkasını dikkatlice kazıyorum. Kazımak için, maket bıçağının tersini, düzünü, makas ucunu kullandım.tabakayı tamamen kazıdıktan sonra, renk parlaklığını azaltması ve dalgalanma yapmaması için plastik dosya ayıracından kestiğim şablonları gösterge arakasına çift taraflı bant ile yapıştırdım.Önce Sarı ışık istediğim için sarı telli dosya kapağı kullandım ancak daha sonra beyaz ile değiştirdim bu tabakayı.Başka bir renk alternatifi de yine çok hoşuma gidern turkuaz renk. Burada RGB şerit led kullandım. Rengi yakalamak için yeşil ve maviyi birlikte enerjilendirdim. Bir hafta kadar kullandım ancak gözlerimi yorduğunu hissedince (birileri duymasın ) bu renkten istemeyerek vazgeçtim.Aşağıdaki de beyaz renk, Arkadaki sarı plastik yerine beyaz plastik tabaka kullandım.Yukarıya kadar olan kısım şimizin ilk kademesi. Gösterge rengini değiştirip LCD ekran rengini yeşil bırakmak olmaz.Burda çok dikkatli olmak gerekiyor. LCD ekran giderse tamiri de değişimi de mümkün değil. yapılacak işlem basit ama sabır ve titizlik gerektiriyor.önce LCD üzerindeki siyak plastik muhafazayı, aşağıdaki gibi ufak bir tornavide yardımı ile çok hafif kastırarak çıkartıyoruz.yanlız tornavida nın ekrana değmemesine özen göstermek gerekiyor.Ekran muhafazası yerinden alındıktan sonra LCD camı arkasındaki yeşil tabakayı cam dan ayırmak gerekiyor. Ben siyah sunum dosyası kabından kestiğim bir plastik parçayı kullanarak bu işi yaptım. araya sokacağınız malzeme ne ekrana ne de ekran arkasındaki plastik tabakaya zarar vermeyecek.Ve çıkardık. göstergeyi yaptığımız gibi bunu da kazıyoruz. ben artık kazımam derseniz, beyaz plastik dosya ayıracından kestiğiniz parçayı da bunun yerine kullanabilirsiniz. hatta hangi renk isterseniz o renge çevirmeniz mümkün.Daha sonra sırası ile tek tek işlemleri geriye yapıp göstergeyi topluyoruz. Son Hali bu şekilde. çekerken biraz parladı ama 11 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Ellerine Sağlık abi.Süper açıklama güzel işçilik.Turkuaz da fena değilmiş hani.Eline Emeğine Sağlık. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 ellerine sağlık Erkan, yerinde ve güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Muhteşem, büyük risk, büyük işçilik 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Vaşşş .Eline sağlık valla.Çok istiyorum ama mümkün değil benim yapmam.Yakında da değilsin ki Tebrikler bir kez daha 1 Yorum bağlantısı
Berkay Ekinci 10 Aralık 2014 Paylaş 10 Aralık 2014 Maşallah cidden iyi bir işçilik ister bunu yapmak,ama farklı bir renk daha güzel olurdu diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2014 Paylaş 10 Aralık 2014 vw olsa patlardı bu ford sağlam üretim 2 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Maşallah cidden iyi bir işçilik ister bunu yapmak,ama farklı bir renk daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Aynı zamanda karanlıkta da gözü yormayan bir renk tercih edilmeli. vw olsa patlardı bu ford sağlam üretim Keyf için Ford a binmiyoruz abi, sağlam araba. Emmi ile benim kahrımı her araba çekmez 2 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 13 Aralık 2014 Paylaş 13 Aralık 2014 Eline sağlık çok güzel olmuş Ertan Bey. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 Ellerine sağlık abi bayağı uğraşmışsın.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 Muhteşem, büyük risk, büyük işçilik İşte önümüzdeki engellerin özeti 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Beyaz gösterge için aşağıdaki ürün sizce nasıl? http://www.ebay.com/itm/FORD-MONDEO-Mk3-2000-2007-240km-h-WHITE-DIAL-KIT-/121084225470?hash=item1c312ea7be:m:mo1gRasBQXUwHjaSJxMxNeA&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 9 Aralık 2015 Yazar Paylaş 9 Aralık 2015 Beyaz gösterge için aşağıdaki ürün sizce nasıl? http://www.ebay.com/itm/FORD-MONDEO-Mk3-2000-2007-240km-h-WHITE-DIAL-KIT-/121084225470?hash=item1c312ea7be:m:mo1gRasBQXUwHjaSJxMxNeA&vxp=mtr Ben bu ürünleri sevmiyorum işin açığı. Panel olarak beyaz ama, ışıklandırması ne renk acaba? Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 O konuda bilgim ok, bunu sormamın nedeni uygulaması çok basit gözükmesi. Sizin el emeğiniz göz nurunuz tabiki çok hoş. Elimden gelse yapcam ama olmuyor işte:) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Beyaz gösterge için aşağıdaki ürün sizce nasıl? http://www.ebay.com/itm/FORD-MONDEO-Mk3-2000-2007-240km-h-WHITE-DIAL-KIT-/121084225470?hash=item1c312ea7be:m:mo1gRasBQXUwHjaSJxMxNeA&vxp=mtr Bu üründe ışık rengi değişmiyor.. Göstergeye üstten yapıştırılan bir çıkarma bu.. Ben çok beğendim Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Mehmet bey beğendiğinize sevindim, almayı düşünüyordum. Karanlıktaki görünüşü biraz garip gibi, iç kısmı siyah, rakamlar beyaz gözüküyor. Bir sıkıntı olabilir mi acaba, satıcıya gece görünüşüne dair resim var mı diye sordum. Cevap gelirse paylaşırım. Saygılar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Bence öyle olamaz gece görüntüsü. Bana garip geldi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Aralık 2015 Yazar Paylaş 10 Aralık 2015 Mehmet bey beğendiğinize sevindim, almayı düşünüyordum. Karanlıktaki görünüşü biraz garip gibi, iç kısmı siyah, rakamlar beyaz gözüküyor. Bir sıkıntı olabilir mi acaba, satıcıya gece görünüşüne dair resim var mı diye sordum. Cevap gelirse paylaşırım. Saygılar. Yusuf Bey bunun yerine ebay da biğer dial kitler var biraz pahalı ama bunlara bakabilirsiniz. daha kaliteli şık görüntü verirler. Şunu belirtmek isterim; bu ürün gösterge üzerine yapışıyan türden ise (Emmi nin dediği gibi) ışık renginin değişeceğini sanmıyorum. Çünkü orjinal gösterge altındaki yeşil tabaka kazınmadıkça ordan farklı renk ışık almak mümkün değil. Ekleme: Aslında düşündüğünüzde bunları takmak için de göstergeyi dağıtmanız gerekecek. Dağıttıktan sonra tek iş gösterge arkasındaki yeşil tabakayı kazımak. Daha sonra istediğiniz renkte lamba ile renk değiştirmeniz mümkün... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Aralık 2015 Yazar Paylaş 10 Aralık 2015 yorum serbesmi? Neyine Yorum yapacan? Tahta yok, led yok, bozma patlatma yok, el yakma yok... 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Aralık 2015 Yazar Paylaş 10 Aralık 2015 olmamış beğenmedim Elektriğe çarpılmadım diye mi? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts