İçeriğe Yönlendir

2009 Fiesta Alıyorum Görüşlerinize İhtiyacım Var - Çok Acil

Ayşin Korkmaz

Recommended Posts

Ayşin Korkmaz
(düzenlendi)

Herkese merhabalar,

Yeni araç bakıyordum uzunca süredir. 2012 üstü Rio Fancy veya 2009 üstü Fiesta Titanium. Çok fazla bütçem olmadığı için hatasız kazasız bir araç bakma lüksüm yok ancak en azından önden kazalı olmasın düşüncesindeydim.

2012 Kia Rio buldum Konya'da ancak sahibi biraz tilt etti beni arıyorum açmıyor, açıyor ben sizi arayayım diyor dönmüyor tekrar arıyorum yine açmıyor falan. Araç arkadan kazalı, bagaj kapağı değişmiş, arka çamurluklar boyalı 31 bin TL den de aşağı düşmüyor :(

Dün 2009 model Fiesta Titanium (X Paket yok) buldum. Araç 64 bine yaklaşıyor. Sağ taraftan darbesi olmuş park halindeyken darbeli fotoğrafı aşağıdaki gibi. Çok net çekilmemiş fotoğraf ama artık yapacak bişey yok. İki kapı özel bir serviste doğrultulup boyanmış, arka çamurluk değişmiş. Tavanda da hafif bir bombeleşme var oda kısmi olarak doğrultulmuş boyanmış ve tavana komple vernik atılmış. Haliyle ekspertizde vernikten dolayı kalın boya var o yüzden boyalı dedik diyor. Bu aracın fiyatını pazarlıkla 30 bine çektirdik.

Kaporayı da verdim aslında ama görüşlerinize hala ihtiyacım var :( Motor yürüyen amortisör ölçümleri gayet iyi çıktı. Aklımı karıştıran sadece tavan aslına bakılırsa. Motor önemli diyordum hep motor tam performans veriyor.

Son olarak fiestanın 2009 modelinin üzerinde 16 inç çok kollu jantı varmış ince yanak lastiklerle. Alacağım kişi bu jantları 14 inç yapıp lastikleri kalın yanak yapmış. Hangi jantlarla istersen o jantlarla vereyim dedi. ÇOK KARASIZIMMMM :unknw:

1- aracın üzerindeki 14 inç lastiklerden 3 ü temiz sürtme yok ancak 1 tanesi kaldırıma sürtülmüş, kötü duruyor. Lastikler bridgestone 4 aylıkmış.

2- kollu jantlarının durumunu bilmiyorum yarın bakmaya gidicem babasının dükkanda duruyormuş, söylediğine göre jantlarda lastikler yeniymiş. Lastikler bir 15 bin km yok yapmış sadece, jantlarda 35 bin km falan yapmış.

Şimdiden görüş bildirecek tüm arkadaşlara çok çok çok teşekkür ederim.

EDİT: Resim nasıl ekleniyor bulamadım :(

tarihinde Ayşin Korkmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alp Coşkun

LY26BJ.jpg

isterseniz bende satıyorum aynı özelliklerde bir araç 2009 titanium, iç rengi bordo, 58.000 kmde BRC tüplü ,düz vites,tavan,kaput bagajda ve sol tarafta boya yok , geçenlerde sağ marşpiyel ve kapı altını biraz sürttüm ister yaptırıp veririm isterneniz böyle veririm.fiyatım daha uygundur.İzmirliyim izmirdeyim

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz
(düzenlendi)

LY26BJ.jpg

isterseniz bende satıyorum aynı özelliklerde bir araç 2009 titanium, iç rengi bordo, 58.000 kmde BRC tüplü ,düz vites,tavan,kaput bagajda ve sol tarafta boya yok , geçenlerde sağ marşpiyel ve kapı altını biraz sürttüm ister yaptırıp veririm isterneniz böyle veririm.fiyatım daha uygundur.İzmirliyim izmirdeyim

Çok teşekkür ederim nazik teklifiniz için. Aracınızın da maşallahı var çok güzel duruyor. Bana kalsa tüplü olmuş dizel olmuş hiç farketmiyor tüple dizel arasında yakıt anlamında hiç fark yok ama annem korkuyor tüplü araçlardan katiyyen aldırmıyor daha önce 2 benzinli aracımız oldu ikisine de tüp taktırmaya karşı çıkmıştı. O yüzden hep dizel bakıyorum çünkü bende aracı çok kullanıyorum :(

Bu arada marşpiyel sürtmesiyle ilgili foruma yazmıştınız gördüm. Sokak ortasına konulan ve çimentoyla sabitlenen beton saksı idi. Hatta kendi yorumumu da eklemiştim. Bence o konununda peşini bırakmayın.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/219199-foruma-resimfoto%C4%9Fraf-ekleme/

Resim yükleme ile ilgili bu linkten yardım alabilirsiniz. 

Çok teşekürler Tahir Bey,

Aracın kazalı fotoğrafının linki aşağıdadır. Sahibinin söylediğine göre evin önünde park halindeyken kamyon kasasıyla vurmuş

http://imgur.com/qL3XXWl

Yorum bağlantısı
Alp Coşkun

teşekkür ederim bende dizel araca karşı olduğum için tüplü tercih ediyorum. fiesta hakkında bir kaç bilgi verebilirim isterseniz ama baktığınız aracın mazisi pek iyi değil heralde tavanda bombe arka bagaj ve çamurluk değişik demek sağlam darbe almış demektir. Fiesta çok keyifli arabadır gittiğiniz her yerde dikkat çeker kullanırken insanı yormaz pedalları yumuşaktır. Titanium modelinin bordo iç döşemesi gayet şık görünümde ..  Şiddetle tavsiye ederim. Hayırlısı olsun

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aracın kaza geçmişine iyice baktırın derim. Özellikle direk ve şaselere ciddi bir kazayı bu kaza fotoğrafı ile gizlemek istiyor olabilirler. Tavanda işlem olması aracı satarken ciddi başınızı ağrıtacak bir durum. Ayrıca kapılarda yapılmış olan onarımın işçiliği nasıl baktırmak gerekli. Çünkü alalade işçilik ile yapıldıysa ileride hoş olmayan gir görünüm ortaya çıkabilir. 

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz

teşekkür ederim bende dizel araca karşı olduğum için tüplü tercih ediyorum. fiesta hakkında bir kaç bilgi verebilirim isterseniz ama baktığınız aracın mazisi pek iyi değil heralde tavanda bombe arka bagaj ve çamurluk değişik demek sağlam darbe almış demektir. Fiesta çok keyifli arabadır gittiğiniz her yerde dikkat çeker kullanırken insanı yormaz pedalları yumuşaktır. Titanium modelinin bordo iç döşemesi gayet şık görünümde ..  Şiddetle tavsiye ederim. Hayırlısı olsun

Saolun Alp Bey. Anlatımımda bir karışıklık oldu sanırım. 2 farklı araç üzerinde duruyordum,

1- Kia Rio 16 bin km'de 2012 Fancy modeli 31 bin TL bagaj kapağı değişmiş arka çamurluklarda boya var onun dışında hata yok diyor sahibi ama araç Konya'da ve adama ulaşamıyorum ekspertize yönlendirmek için.

2- 2009 Fiesta Titanium 64 bin km'de sadece çamurluk değişik sağ 2 kapıda boya var ve tavanın da bombeleşen yeri doğrultulmuş boyanmış bir de komple vernik atılmış tavana o sebeple 60-70 mikron farklı çıkıyor ölçümlerde tavan. Onun dışında motorunda yürüründe şasesinde amortisörlerde kusur yok.

Bu arada her iki araçta dizel

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz

Aracın kaza geçmişine iyice baktırın derim. Özellikle direk ve şaselere ciddi bir kazayı bu kaza fotoğrafı ile gizlemek istiyor olabilirler. Tavanda işlem olması aracı satarken ciddi başınızı ağrıtacak bir durum. Ayrıca kapılarda yapılmış olan onarımın işçiliği nasıl baktırmak gerekli. Çünkü alalade işçilik ile yapıldıysa ileride hoş olmayan gir görünüm ortaya çıkabilir. 

Araca baktırdım Tahir Bey, 1. sanayide İzmir Oto Ekspertize götürdüm bu sabah. Dıştan görünümde kapılarda işlem olduğu çok belli değil. Çamurlukta da belli olan bir şey yok. İşçilik için Ekspertizde bakan usta iyi dedi. Hatta orada baya bir baktı uğraştı ne yapıldığını tam anlamak için. Ekspertiz yerindekiler tavandaki sadece vernik bizce kafanıza takmayın dediler ama işte...

ben beğenmedim kapora verdiğiniz aracı

Düşüncenizi daha detaylı öğrenebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Alp Coşkun
(düzenlendi)

izmir oto expertiz  e mi gittiniz baktırmak için??? koşarak uzaklaşın daha önceki megane arabamın 4 parça değişeni olmasına rağmen değişensiz deyip onay veren yerdir orası...

tarihinde Alp Coşkun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz

izmir oto expertiz  e mi gittiniz baktırmak için???

evet orası benim özel servisimin de arkadaşı

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Araca baktırdım Tahir Bey, 1. sanayide İzmir Oto Ekspertize götürdüm bu sabah. Dıştan görünümde kapılarda işlem olduğu çok belli değil. Çamurlukta da belli olan bir şey yok. İşçilik için Ekspertizde bakan usta iyi dedi. Hatta orada baya bir baktı uğraştı ne yapıldığını tam anlamak için. Ekspertiz yerindekiler tavandaki sadece vernik bizce kafanıza takmayın dediler ama işte...

Düşüncenizi daha detaylı öğrenebilir miyim?

İzmir-Ustaeller Sabri abiye götürün aracı.Alın derse alın ;) 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz
(düzenlendi)

İzmir-Ustaeller Sabri abiye götürün aracı.Alın derse alın ;)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/

Keşke sabah aklıma gelseydi ama artık araç sahibini tekrar çağırıpta bir servise daha baktırayım demek olmaz gibi sanki :( Telefonla arayıp sorsam olur mu acaba?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

Araç çok iç açıcı durmuyor resimde.kaporayı vermişiniz ama yinede bir kez daha düşünün.ben olsam 2-3 bin daha biriktirir kazasız araç bakardım.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Keşke sabah aklıma gelseydi ama artık araç sahibini tekrar çağırıpta bir servise daha baktırayım demek olmaz gibi sanki :(

Sonuçta para vereceksiniz bu araca ve kazalı bir araç alıyorsunuz en doğal hakkınız diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

daha temiz sorunsuz bir araç bakmalı.Size anlatılan tüm hata ve geçmişin iki misli olduğunu düşünün.Yani aldıktan sonra söylenenden daha fazla hata çıkacağı için,yarın satarken anlat anlat bitmez bir aracınız olacak

mesela

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2011-fiesta-dizel-titanyum-x-paket-siyah-72bin-km-bakimli-temiz-191772643/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-full-plusfull-titanim-x-ford-fiesta-dizel-1.4-tdci-187652186/detay

detaylı ve acele etmeden araştırmalı

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz

Araç çok iç açıcı durmuyor resimde.kaporayı vermişiniz ama yinede bir kez daha düşünün.ben olsam 2-3 bin daha biriktirir kazasız araç bakardım.

Sahibinden.com'da kazasız bu model fiestaların fiyatı 37-38 lerden başlıyor. Okadar uzun zamandır araç bakıyorumki 30 bin TL dolayında temiz az km yapmış önden kaza almamış bir araç mümkün değil bulamadım. 33-34 bin TL'lik araçlar bile ya ön çamurluk değişmiş ya kaput boyanmış illaki önden bir sıkıntısı olmuş

Sonuçta para vereceksiniz bu araca ve kazalı bir araç alıyorsunuz en doğal hakkınız diye düşünüyorum. 

Telefonla arayıp fikrini alsam olur mu?

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz

Olsun. Dizel tamam ama katlanır ayna o kadar önemli mi?

Katlanır ayna önemli değil tabiki :) benimkinin de aynaları katlanmıyor zaten.

Ben böyle muhalefet ediyormuşum gibi algılansın istemiyorum kesinlikle ama düşüncem şu yönde. Daha önce 2005 model Fiesta Van aracım vardı. Değişen yada boya yoktu 88 binde almıştım aracı ve tam 1,5 yıl değişensiz boyasız 4 kapılı Fiesta aradım bulamadım en son gittim van aldım. Arkaya koltuk eklettim, jant lastik aldım, içinde ufak değişiklikler yaptım yani kısacası masraf yaptım. Ama gelin görünkü aracıma 2 kere park halinde vurdular kısa bir süre içinde. Büyük bir araç geri geri gelirken arka bagaj kapağına vurdu, başka bir araç yanıma park ederken çamurlukla kapıya sürtmüş hafif göçertmiş. Aracı park yerine bırakırken hep inşallah sağlam kalır gelene kadar deyip öyle ayrılıyordum. Sadede gelelim 1,5 yıl araç aradım peki Sonuç? Yine birileri geldi çarptı sürttü :(

Ondan önce Megane 2 vardı yine boyasız değişensiz sırf GS plaka diye iki kapıyı komple anahtarla çizmişlerdi geçerken.

Hal böyle olunca artık temizde alsam birileri gelecek vuracak bişey yapacak nasılsa değerini düşürecek o aracın diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama en azından şu araca biri gelse bir yerinden çarpsa değeri daha fazla düşemez diyorum. Bir de ben de rahat kullanırım aklım kalmaz, zaten iş için kullanıyorum çoğunlukla hafta sonları da ailemle geziyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Ben olsam bu şekilde kazalı bir araç almazdım. Fotoğrafda bir alicengizlik var gibi gözüküyor. Ön sağ cam kırılmış Arka taraf tamamen gitmiş ön sağ kapı altında çizikler mevcut ama krom  cam çıtası sıfır gibi. Yani bir ekleme düzeltme yapılmış gibi geldi bana. 2009 Fiesta TDCI Trend aracımı bende satıyorum henüz ilanı yok ama ilgilenirseniz konuşabiliriz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Polo isterseniz bir aracımız var.36 bin liraya bırakacağız.İlanlar bölümünde ilanı var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...