İçeriğe Yönlendir

Powershift Problemleri

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

2014 model Avisden çıkma 20,000 km civarında Fiesta almayı planlıyorum. planlamaktayım. Ben bu yeni nesil şanzımanı çok sevdim. Ama kaygılarımda çok. İstanbul trafiğinde kullanmak için yeterince sağlam ve iyimidir. Dur kalk trafikte telef olmasından endişeliyim. 

Ayrıca bakımı, tamiri kolaymıdır ucuzmudur. Sarsıntı yapınca bir balata değişerek sorunları çözülebiliyor mu. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Kullanmadığım bir vites kutusu ama şunu söylemekten bir çekince duymuyorum, İstanbul trafiğinde ilk defa powershift vites kutusunu siz kullanmayacaksınız, yani öyle bir durum olsaydı şimdiye kadar ayyuka çıkmıştı. Bakımına gelince, ucuz olacağını düşünmüyorum. Sonuçta Ford 'un amiral gemisi bu kutu. Öyle ucuza kurtulamazsınız eğer ki başınız ağrırsa.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Merhaba 

2014 model Avisden çıkma 20,000 km civarında Fiesta almayı planlıyorum. planlamaktayım. Ben bu yeni nesil şanzımanı çok sevdim. Ama kaygılarımda çok. İstanbul trafiğinde kullanmak için yeterince sağlam ve iyimidir. Dur kalk trafikte telef olmasından endişeliyim. 

Ayrıca bakımı, tamiri kolaymıdır ucuzmudur. Sarsıntı yapınca bir balata değişerek sorunları çözülebiliyor mu. 

Ben Powershift ten oldukça memnunum. Bugüne kadar 4 farklı otomatik araç kullandım en konforlusu bu diyebilirim. Kullanım ve bakım şartları ile değişebilmekle birlikte genel olarak müşteri memnuniyetinin oldukça yüksek olduğu bir şanzıman. Kronik problem yok gibi. Sadece Ford değil biliyorsunuz Volvo da bu şanzımanı kullanıyor. Bence 20000 km de ise araç içiniz rahat alabilirsiniz ( Şanzıman açısından)

Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı
(düzenlendi)

Powershift kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki 10 numara 5 yıldız, 0 dan max hıza kadar hiç kesintisiz güç alabilmek  gerçekten çok keyifli. Vites değişimlerini hissetmek neredeyse imkansız. Ancak 2.0 mondeo da kullanılan şanzımanlar, focus ve fiesta (kuru tip) dan farklı.

Kuru tip şanzımanın bakım ve onarım maliyetleri daha düşük. Ayrıca sorun yaşadığınızda, Ford servislerinde düz şanzıman problemlerinde çıkarılan fatura ile powershift şanzıman faturaları arasında çok da büyük fark yok yanlış hatırlamıyorsam 1.6 mondeosu olan bir arkadaşa baskı balata değişimi 3 bin tl demişlerdi.

Şehir içi trafiğe dayanır mı demişsiniz, zaten insanların otomatik şanzıman tercih etmesinin en büyük nedenlerinden biri yoğun şehir içi trafiği.

Ve en önemlisi aracınız 2014 model olacağı için garantisi de devam ediyor olacak, bir sorun yaşasanız bile garanti kapsamında giderilir.

tarihinde Konuralp Aracı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar

Çok memnunum.

Fakat 20.000 kmde kavrama değişimi gerekti garantiden değişti.

Hızlanması ve yakıtı güzel.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

bir senedir fiestada kullanıyorum.

6260 km dir.

sabah 5km akşam 5 km nispeten akıcı trafikte.

o yüzden çok sıkışık dur kalklı trafikte nasıl tepki verir şişer mi bilemem.

gel gör ki vites geçişleri kaymak tadında ne alt viteslerde ne de üst viteslerde kendini hissettirmiyor.

bir de kaçıncı viteste olduğunu ekrandan görebilseydik ahh.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

kıbrısta üniversitenin ford focus powershift arabası 70 binde su koyvermiş. 9 bin lira masraf çıkmış. Sonra Türkiyeden felan daha ucuza getirerek denemişler yine de 5bin liraya malolmuş ve tam güzel yapamadıkları için bazı kalkışlarda sarsarak (eksen kaçığı gibi) çalışıyor.

sert kullanılan araçlarda hiç tavsiye etmiyorum kuru çift kavramalı debriyajları.  CVT belki daha bile iyi olabilir.

değil mi... neden ekrandan kaçıncı viteste olduğumu göremiyorum hala bunu anlamış değilim! 

her buzdolabında termometre var mı?

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Namık Kemal Parmaksız

merhaba benimde 2013 ekım ayında sıfır aldıgım fıesta titanium x 1.6 powersift model aracım var.Benim aracımdada 20 bin km sonra vuruntu sorunu basladı defalarca kez servıse goturmeme ragmen hıcbırsey yapmadılar,ısrarla sorun oldugunu soylememe ragmen bana dedıklerı sey su oldu,biz sizin aracınızı bır makıneye baglayıp test surusu yaptık ve vıbrasyon degerlerıne baktık degerler normal cıktı,kavramanın degısmesı ıcın gereklı olan vıbrasyon degerı makınede cıkmadıgı ıcın garantıden degıstıremıyoruz,ford otosanın verdıgı vıbrasyon lımıtlerını asmadıgı muddetce oranlar hıcbısekılde parca degısıklıgı yapmıyoruz garantıden dedıler,en sonunda servıs mudurune bıraz baskı yapınca bana dedıgı 2013 model butun fıesta powersıft lerde bu sorunun oldugu bunun kronık bı sorun oldugu ve yapılabılecek pek bıseyın olmadıgını soyledı. suan hala aynı sorunu yasamaktayım fordun kendı iletişim adresıne sorunumla ılgılı maıl atmama ragmen hıcbısekılde bana gerı donus yapılmadı. sonuç olarak suan hala taksıtlerını odedıgım aracımdan sogumus olmam   :(  , eger sizin bi öneriniz olursa lutfen bnmle paylasın... 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu söz konusu vibrasyon değerimi ölçen makineyi size göstermelerini talep edin. bunu 444FORD hattını arayarak kayıt açtırıp talep edin. Ayrıca olması gereken vibrasyon değerleri rakam ve ölçü birimi olarak istediğinizi söyleyin telefonda. Bunu servise değiş ford hattını arayarak yapın!

Yorum bağlantısı
Namık Kemal Parmaksız

Bu söz konusu vibrasyon değerimi ölçen makineyi size göstermelerini talep edin. bunu 444FORD hattını arayarak kayıt açtırıp talep edin. Ayrıca olması gereken vibrasyon değerleri rakam ve ölçü birimi olarak istediğinizi söyleyin telefonda. Bunu servise değiş ford hattını arayarak yapın!

tesekkur ederım dedıklerınızı bu hafta yapıcam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
enver volkan bayrakcı

merhaba benimde 2013 ekım ayında sıfır aldıgım fıesta titanium x 1.6 powersift model aracım var.Benim aracımdada 20 bin km sonra vuruntu sorunu basladı defalarca kez servıse goturmeme ragmen hıcbırsey yapmadılar,ısrarla sorun oldugunu soylememe ragmen bana dedıklerı sey su oldu,biz sizin aracınızı bır makıneye baglayıp test surusu yaptık ve vıbrasyon degerlerıne baktık degerler normal cıktı,kavramanın degısmesı ıcın gereklı olan vıbrasyon degerı makınede cıkmadıgı ıcın garantıden degıstıremıyoruz,ford otosanın verdıgı vıbrasyon lımıtlerını asmadıgı muddetce oranlar hıcbısekılde parca degısıklıgı yapmıyoruz garantıden dedıler,en sonunda servıs mudurune bıraz baskı yapınca bana dedıgı 2013 model butun fıesta powersıft lerde bu sorunun oldugu bunun kronık bı sorun oldugu ve yapılabılecek pek bıseyın olmadıgını soyledı. suan hala aynı sorunu yasamaktayım fordun kendı iletişim adresıne sorunumla ılgılı maıl atmama ragmen hıcbısekılde bana gerı donus yapılmadı. sonuç olarak suan hala taksıtlerını odedıgım aracımdan sogumus olmam   :(  , eger sizin bi öneriniz olursa lutfen bnmle paylasın... 

kolayı var eğer bu araç sıfır ise arayın önce 444 lü ford numarasını görüşün eğer yine ilgilenmiyorlarsa firmanın adını büyük puntalarla rezil olacakları şekilde yazın ki bakın sizi arayıp da yaa yapmayın biz destek oluruz yardımcı oluruz nasıl demeye başlıyorlar.yine çözüm olmuyorsa adli yollara başvurun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...