Erdal Ulus 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 2003 Model Megane 1'de bile bu özellik vardı: Araba hareket edip biraz hızlanınca kapılar otomatik olarak kapanırdı. Ben de bu özelliği çok severdim. 2003 Model araçta olan bu özellik maalesef 2010 Model Mondeo 1.6 aracımda yok. Ford yetkilileri de okuyor diye yazıyorum. Son derece basit bir özellik neden bu klasmandaki bir araçta olmaz acaba? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 2003 Model Megane 1'de bile bu özellik vardı: Araba hareket edip biraz hızlanınca kapılar otomatik olarak kapanırdı. Ben de bu özelliği çok severdim. 2003 Model araçta olan bu özellik maalesef 2010 Model Mondeo 1.6 aracımda yok. Ford yetkilileri de okuyor diye yazıyorum. Son derece basit bir özellik neden bu klasmandaki bir araçta olmaz acaba? Programlayınca benim araba kilitliyor kendisi ama ben kullanmıyorum.. Ford yetkilileri okuyor evet doğru.. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Bazı Focus larda vardı, yeni modellerde sanırım yok. Acil durumlarda araca dışarıdan müdahaleyi zorlaştırdığı için bu özelliğin iptal edildiği söylenmişti. Yorum bağlantısı
Ebubekir Yaşar 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Programlayınca benim araba kilitliyor kendisi ama ben kullanmıyorum.. Ford yetkilileri okuyor evet doğru.. Nasıl programlanıyor ki? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Aşağıda linkini verdiğim mesajda anlatımı var.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244395-fordun-2006-mondeoya-yapmayı-unuttukları/?p=2565910 1 Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Alaattin beyin de degidi gibi yeni model hicbir arabada bu ozellik yok. Olasi bir kaza aninda kapiyi acmak icin kaybedilen zaman kotu sonuclara yol acabilir. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Sanırım güvenlik açısından iptal edilmiştir. Her ne kadar sürücüyü düşünseler de kendilerini de düşünüyorlardır. Allah korusun bir kaza anında dışarıdan kapıyı açmak gerektiğinde açılmazsa bu büyük bir tazminat sebebi olabilir. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Alaattin beyin de degidi gibi yeni model hicbir arabada bu ozellik yok. Olasi bir kaza aninda kapiyi acmak icin kaybedilen zaman kotu sonuclara yol acabilir. Bence, yeni arabaların çoğun da var, yalnız isteğe bağlı olarak açılıp kapatılabiliniyor. Kaza durumun da haklısınız.Şehir için de,hırsızlık gibi durumlar da faydalı bir uygulama.Uzun yol da kapatmak da yarar var. (ben öyle yapıyorum) 1 Yorum bağlantısı
Ebubekir Yaşar 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Aşağıda linkini verdiğim mesajda anlatımı var.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244395-fordun-2006-mondeoya-yapmayı-unuttukları/?p=2565910 Teşekkür ederim inceledim ancak 2006 eski kasa değil mi? bizim kasalarda da geçerlimi bu programlama Yorum bağlantısı
Erdal Ulus 29 Aralık 2014 Yazar Paylaş 29 Aralık 2014 Aşağıda linkini verdiğim mesajda anlatımı var.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244395-fordun-2006-mondeoya-yapmayı-unuttukları/?p=2565910 Vaay, demek düşünmüşler. Çok teşekkür ederim bilgi için; hemen deneyeceğim Özellikle de benim gibi hergün köprü yolunda sürekli dur-kalk trafikte ilerleyenler için güvenlik nedeniyle önemli diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Teşekkür ederim inceledim ancak 2006 eski kasa değil mi? bizim kasalarda da geçerlimi bu programlama Bilmiyorum, kılavuza da gözattım ama göremedim 2010 model için bir açıklama.. Denemek lazım.. 1 Yorum bağlantısı
Erdal Ulus 29 Aralık 2014 Yazar Paylaş 29 Aralık 2014 Bence, yeni arabaların çoğun da var, yalnız isteğe bağlı olarak açılıp kapatılabiliniyor. Kaza durumun da haklısınız.Şehir için de,hırsızlık gibi durumlar da faydalı bir uygulama.Uzun yol da kapatmak da yarar var. (ben öyle yapıyorum) Ben her gün köprü trafiğindeyim. Sürekli dur-kalk trafikte, sucuların, şarjcıların, çiçekçilerin arasında gidip gelen biri olarak benim için otomatik kilitleme çok önemli bir özellik oluyor. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) Madem okadar onemli, otomatik kilitleme olmasa bile sofor kapisindan iceriden tum kapilar kilitlenebiliyor. 29 Aralık 2014 tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Bilmiyorum, kılavuza da gözattım ama göremedim 2010 model için bir açıklama.. Denemek lazım.. Yeni kasalarda olmuyor bildiğim kadarı ile Serkan Bey. Araç kapılarının hareket halinde otomatik kilitlenmesi olmazsa olmaz bir özellik olarak mı kabul edilmeli bilemiyorum. Mk3 mondeoda bu özelliği ayarlamıştım ama merkezi kilit olduğu için otomatik kilitlenme olmasa da tek hareketle kilitleme 5-6 seferden sonra alışkanlığa dönüşür aslında. Mondeo'da olup, otomatik kilitleme hariç pek bir özelliği olmayan özellikleri de düşünüp, Ford'a haksızlık etmeyelim. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Yeni kasalarda olmuyor bildiğim kadarı ile Serkan Bey. Araç kapılarının hareket halinde otomatik kilitlenmesi olmazsa olmaz bir özellik olarak mı kabul edilmeli bilemiyorum. Mk3 mondeoda bu özelliği ayarlamıştım ama merkezi kilit olduğu için otomatik kilitlenme olmasa da tek hareketle kilitleme 5-6 seferden sonra alışkanlığa dönüşür aslında. Mondeo'da olup, otomatik kilitleme hariç pek bir özelliği olmayan özellikleri de düşünüp, Ford'a haksızlık etmeyelim. Saygılarımla. Ben Lokman abiden arabayı aldığımda kilitleniyordu.. İptal ederken global kapamayı da iptal ettim nasıl olduysa.. Kendim programlayamadım, Otokoç içinden çıkamadı en son Erkan ile bilgisayara bağladık.. Orada bir yere tik atınca camlar anahtarla açılıp kapanmaya başladı... Bir daha hareket edince kilitlenme olayına hiç ama hiç girmem.. Kendim kilitlerim ona yaptırmam.. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) Focus 2'lerde ELM ile aktif edilebiliyor bu ozellik. Eger merak eden olursa anahtarin acma dugmesine bir kere basildiginda sadece sofor kapisi, iki kere basildiginda tum kapilar acilan bir modifiyeyi nasil yapabileceginiz yazabilirim. Ayrica hareket edince kapilarin otomatik kilitlenmesini Focus 1 ve Fiesta 6 ve C-Max ve Mondeo Mk3'lerde nasil yapildigini biliyorum. Diger modeller icin arastirmam lazim. 29 Aralık 2014 tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdal Ulus 2 Ocak 2015 Yazar Paylaş 2 Ocak 2015 Focus 2'lerde ELM ile aktif edilebiliyor bu ozellik. Eger merak eden olursa anahtarin acma dugmesine bir kere basildiginda sadece sofor kapisi, iki kere basildiginda tum kapilar acilan bir modifiyeyi nasil yapabileceginiz yazabilirim. Ayrica hareket edince kapilarin otomatik kilitlenmesini Focus 1 ve Fiesta 6 ve C-Max ve Mondeo Mk3'lerde nasil yapildigini biliyorum. Diger modeller icin arastirmam lazim. MK4 için de nasıl yapıldığını bulursan büyük sevaba girersin Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Anahtarda acma tusuna bir defa bastiginizda sadece sofor kapisinin, iki kez basildiginda tum kapilarin acilmasi icin: acma ve kapama tusuna ayni anda basip 3 saniye kadar sinyaller yanip sonene kadar basili sekilde tutun. Deaktive etmek icin ayni proseduru tekrarlayin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts