İçeriğe Yönlendir

Kış Lastiği Tavsiyeleri

Berk Yalçın (REZULTEO)

Recommended Posts

Uğur Köker

20.000 km dir ts850 kullanmaktayim bu lastik zorlu kış koşullarında harika iş çıkarıyor. Islak kuru kar buz her koşulda sorunsuz şimdiye kadar panik frenlerde bile hiç tedirgin etmedi güvenli bir şekilde ve kısa mesafede duruyor. En takdir ettiğim yönü yokuşta dur kalklarda yolun kaygan olduğunu sezdirmeden görevini en iyi şekilde yapıyor. Ug8 e göre gürültülü biraz. Şiddetle tavsiye ederim. Nokian kullanmadım kullanan arkadaşlar yardimci olacaktır. O da biliyorsunuz dünyanın en iyi kış üreticilerinden biri kuzey avrupa da kış lastiği lideri. Hakkapelita dünya hız şampiyonu.

öne 2 continetal arkaya da 2 nokian taksam  :D ikisi hakkında da o kadar olumlu yorumlar varki internette ikisini de denemek istiyor insan :)şu bir gerçek ki continental 10 numara 5 yıldız lastik;almanya fabrikasında çalışan bir gurbetçi anlatmıştı namını yıllar önce

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Berk Yalçın (REZULTEO)

öne 2 continetal arkaya da 2 nokian taksam  :D ikisi hakkında da o kadar olumlu yorumlar varki internette ikisini de denemek istiyor insan :)şu bir gerçek ki continental 10 numara 5 yıldız lastik;almanya fabrikasında çalışan bir gurbetçi anlatmıştı namını yıllar önce

Bu iki lastikten hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Ebatlarınız nedir peki? Yük ve hız endekslerini de belirtir misiniz?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Alacak lastik bulamıyorum butceme uygun ben yahu.Daha yeni yazlık alınca işler karıştı :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Alacak lastik bulamıyorum butceme uygun ben yahu.Daha yeni yazlık alınca işler karıştı :)

Bütçe ne kadar Akan?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bütçe ne kadar Akan?

Ne kadar az o kadar iyi desem belirli bir rakam yok yani.

Bu arada stop aklımda ama karabukteki evde imiş.Yarın gideceğim karabüke yarından sonra falan veririm kargoya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ne kadar az o kadar iyi desem belirli bir rakam yok yani.

Bu arada stop aklımda ama karabukteki evde imiş.Yarın gideceğim karabüke yarından sonra falan veririm kargoya

Ben bir yıllık TS850 aldım 560 TL ye. Kargo dahil.

Yorum bağlantısı
Uğur Köker

Bu iki lastikten hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Ebatlarınız nedir peki? Yük ve hız endekslerini de belirtir misiniz?

195/60/15 88h

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

arkadaşlar nokian 195/60/15 kış lastiği için 170 tl fiyat aldım ayrıca 9  taksit imkanı da var,lastikler 2014 mayıs falan tarihliymiş,sökme takma ücretsiz ama saklama için 40 tl dediler,sizce fiyat nasıl?

Uğur Bey,

Nokian bayii bilgilerini paylaşmanız mümkün mü?

Ben de fiyat almak istiyorum.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben bir yıllık TS850 aldım 560 TL ye. Kargo dahil.

İkinci el temiz bulursam bende alacağım zaten düzgün bir lastik
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

Uğur Bey,

Nokian bayii bilgilerini paylaşmanız mümkün mü?

Ben de fiyat almak istiyorum.

İbrahim Bey vereceğim linkte sol tarafta  il ve ilçe seçerseniz adres ve telefon bilgileri çıkıyor; http://www.lastiknokian.com/bayiler.aspx

ben uzun zamandır araştırıyorum,en uygunu www.lastikal.com da ve anladığım kadarıyla nokian bayileri de bu site üzerinden lastikleri geirtiyor;çünkü nokian bayilerinden birine uğradığımda bu site üzerinden bakmıştı fiyat vermek için ve ellerinde lastik olmadığını bir gün sonra kargoyla geleceğini belirttiler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

Hepsiburada.com da indirim var ama piyasada daha uyguna bulunur mu bilemiyorum.

Linkteki lastiği benim focusa almayı planlıyorum ama karar vermedim henüz. Corollasında bunun 205'liğini kullanan bir arkadaşım var. Öve öve bitiremiyor lastiği.

Var mı buralarda da kullanan?

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-215-55-r16-97h-xl-nokian-wr-d3-kis-lastigi-uretim-yili2014/productDetails.aspx?productId=otkmtt428464&categoryId=259720

nokian hakkında 

Hepsiburada.com da indirim var ama piyasada daha uyguna bulunur mu bilemiyorum.

Linkteki lastiği benim focusa almayı planlıyorum ama karar vermedim henüz. Corollasında bunun 205'liğini kullanan bir arkadaşım var. Öve öve bitiremiyor lastiği.

Var mı buralarda da kullanan?

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-215-55-r16-97h-xl-nokian-wr-d3-kis-lastigi-uretim-yili2014/productDetails.aspx?productId=otkmtt428464&categoryId=25972

şuan piyasada en uygun nokian lastik lastikal.com ile hepsiburada.com da;hepsiburada dan alırsanız ayrıca taktırma ücreti ödersiniz ama nokian bayilerinden alırsanız takma ücreti ödemezsiniz;http://www.lastiknokian.com/bayiler.aspx telefonla fiyat alabilirsiniz ben fiyat aldım ama malum şuan istanbul da havalar sıcak seyrediyor soğuyana kadar taktırmayacam...lastik hakkında fazla düşünmenize gerek yok çünkü kendini ispatlamış bir marka,kış lastiği=nokian der avrupadaki insanlar.

Yorum bağlantısı
Enes Ayan

Merhabalar malum kış iyice yaklaştı. Kışlık lastik alacağım petlas da karar kıldım. Ama kararsız kaldığım bir nokta var aracım ghia üzerinde 205/55/16 lastik var. Ama aklımda şöyle bir şey geldi teneke jant alayım 4 tane kışlıkları ona takayım diyorum, ghia jantları ile sök tak olmasın ama malum sitede orjinal  teneke jantlar genelde hep 15 lastiği de 15 almam gerekiyor galiba tabi birde teneke jant masrafı çıkacak ne yapsam bilemedim 16 alıp hiç uğraşmasam mı yoksa diğeri mi daha kullanışlı olur. Sizce ne yapmak gerekli ?

Yorum bağlantısı

Merhabalar malum kış iyice yaklaştı. Kışlık lastik alacağım petlas da karar kıldım. Ama kararsız kaldığım bir nokta var aracım ghia üzerinde 205/55/16 lastik var. Ama aklımda şöyle bir şey geldi teneke jant alayım 4 tane kışlıkları ona takayım diyorum, ghia jantları ile sök tak olmasın ama malum sitede orjinal  teneke jantlar genelde hep 15 lastiği de 15 almam gerekiyor galiba tabi birde teneke jant masrafı çıkacak ne yapsam bilemedim 16 alıp hiç uğraşmasam mı yoksa diğeri mi daha kullanışlı olur. Sizce ne yapmak gerekli ?

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

15 olunca lastik daha ucuz olur teneke jant parası çıkar zaten. Lastik jant ayırma lastik için yıpratıcı zaten.

Yorum bağlantısı

Merhabalar malum kış iyice yaklaştı. Kışlık lastik alacağım petlas da karar kıldım. Ama kararsız kaldığım bir nokta var aracım ghia üzerinde 205/55/16 lastik var. Ama aklımda şöyle bir şey geldi teneke jant alayım 4 tane kışlıkları ona takayım diyorum, ghia jantları ile sök tak olmasın ama malum sitede orjinal teneke jantlar genelde hep 15 lastiği de 15 almam gerekiyor galiba tabi birde teneke jant masrafı çıkacak ne yapsam bilemedim 16 alıp hiç uğraşmasam mı yoksa diğeri mi daha kullanışlı olur. Sizce ne yapmak gerekli ?

15" lastik ve jant almak en mantıklı seçim...
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ufuk Bingöl

Kış lastiği almadan önce ne almalıyım araştırması yapmıştım ve kafamdaki lastik yorumum şu.

Eğer ki yaşadığınız şehirde karın yerde kalma süresi az, çoğunlukla sulu yolda seyahat ediyorsanız desenler arasındaki su tahliye kanallarının çok ve geniş olması tavsiye ediliyor. İstanbul, İzmir, Trabzon gibi sahil kenarı memleketler için yapılan yorum bu.

Eğer ki yaşadığınız şehirde karın yerde kalma süresi çok ise ki Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan gibi memleketler buna örnek gösterilebilir, alacağınız lastiklerde vakumlu desen yoğunlukta olanları seçin.

Benim için çok garip bir durum söz konusu. Yaşadığım şehir Elazığ, daha yerde 3 saat kar görmedim. Ama sıklıkla Erzurum 'a seyahat ediyorum ve yolda bazen TCK görevlilerinin yapması gereken yol açma çalışmasını kendim yaptığım an bile oldu. Hal bu iken 2. şıkkı seçip işimi TCK görevlilerinin keyfine bırakmadım Goodyear UltraGrip 8 aldım.

İnşallah yorumum seçiminize yardımcı olur.

hocam merabalar bende size bingölden yazıyorum. Ya benim forda rolanti problemi var acaba elazığda bildiğini işin ehli bir usta var mı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İsmail Odakan

Merhabalar.2010 Focus'uma  205/55/16 Petlas kış lastiği aldım. 170 TL. Oldukça şiddetli yağmur altında, 600 km yol yaptım(Denizli-İzmir-Muğla-Denizli). Yol tutuşu mükemmel,kızaklama yok,ani frenlerde dahi abs devreye girmedi, virajlarda tutunma çok iyi,kış lastiklerinin doğal özelliği yumuşak lastik ile daha konforlu sürüş. Kuru zeminde ses yok denecek kadar az. Haftaya Denizli-Ankara-Kayseri-Konya-Denizli yapacağım.Meteoroloji kar yağışı veriyor, deneyimlerimi paylaşırım. Sonuç olarak lastik tatminkar.(Tabi bana göre). Umarım yardımcı olur. selamlarımla.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Merhabalar.2010 Focus'uma 205/55/16 Petlas kış lastiği aldım. 170 TL. Oldukça şiddetli yağmur altında, 600 km yol yaptım(Denizli-İzmir-Muğla-Denizli). Yol tutuşu mükemmel,kızaklama yok,ani frenlerde dahi abs devreye girmedi, virajlarda tutunma çok iyi,kış lastiklerinin doğal özelliği yumuşak lastik ile daha konforlu sürüş. Kuru zeminde ses yok denecek kadar az. Haftaya Denizli-Ankara-Kayseri-Konya-Denizli yapacağım.Meteoroloji kar yağışı veriyor, deneyimlerimi paylaşırım. Sonuç olarak lastik tatminkar.(Tabi bana göre). Umarım yardımcı olur. selamlarımla.

Hayırlı olsun o mükemmellik ford un control blade ünitesinden kaynaklanıyor bence. Panik fren de abs nasıl devreye girmiyor girmeyecek kompakt araç yoktur abs arızalı olmasın sakın? Yine de lastiklere fazla güvenmemekte yarar var.

Merhabalar.2010 Focus'uma 205/55/16 Petlas kış lastiği aldım. 170 TL. Oldukça şiddetli yağmur altında, 600 km yol yaptım(Denizli-İzmir-Muğla-Denizli). Yol tutuşu mükemmel,kızaklama yok,ani frenlerde dahi abs devreye girmedi, virajlarda tutunma çok iyi,kış lastiklerinin doğal özelliği yumuşak lastik ile daha konforlu sürüş. Kuru zeminde ses yok denecek kadar az. Haftaya Denizli-Ankara-Kayseri-Konya-Denizli yapacağım.Meteoroloji kar yağışı veriyor, deneyimlerimi paylaşırım. Sonuç olarak lastik tatminkar.(Tabi bana göre). Umarım yardımcı olur. selamlarımla.

Yorum bağlantısı
İsmail Odakan

Hayırlı olsun o mükemmellik ford un control blade ünitesinden kaynaklanıyor bence. Panik fren de abs nasıl devreye girmiyor girmeyecek kompakt araç yoktur abs arızalı olmasın sakın? Yine de lastiklere fazla güvenmemekte yarar var.

Bir gün önce pirelli dört mevsim 205/55/16 Lastiklerim ile şehir içinde(hız 30-40 Km) blok fren de abs devreye girdi araç kaydı. Deneyimlerime göre abs normal.Uyarınız için ayrıca teşekkür ederim, lastiklere güvenmediğim gibi, trafikte diğer sürücülere de güvenmem ve oldukça kontrollü sürüş yaparım. Yurt dışında birçok ülkede çok değişik lastik markaları kullandım. Petlas kış lastiği bana göre iyi bir lastik, öneriyorum. Tercih kullanıcıların,selamlarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Merhabalar malum kış iyice yaklaştı. Kışlık lastik alacağım petlas da karar kıldım. Ama kararsız kaldığım bir nokta var aracım ghia üzerinde 205/55/16 lastik var. Ama aklımda şöyle bir şey geldi teneke jant alayım 4 tane kışlıkları ona takayım diyorum, ghia jantları ile sök tak olmasın ama malum sitede orjinal teneke jantlar genelde hep 15 lastiği de 15 almam gerekiyor galiba tabi birde teneke jant masrafı çıkacak ne yapsam bilemedim 16 alıp hiç uğraşmasam mı yoksa diğeri mi daha kullanışlı olur. Sizce ne yapmak gerekli ?

Bende sizinle aynı durumdaydım 150 tl ye 15 lik jant aldım ve 195 65 15 lastik aldım petlasın aynı marka 205 55 16 olanın fiyatı 170 tl ve lastikler yıpranacak böyle olunca hem daha hesaplı bana göre.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...