İçeriğe Yönlendir

Kış Lastiği Tavsiyeleri

Berk Yalçın (REZULTEO)

Recommended Posts

Servet Aydın

Yıllardır düşünülen fakat kasten yapılamayanı yapmak maharet olmasa gerek :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Yıllardır düşünülen fakat kasten yapılamayanı yapmak maharet olmasa gerek :)

Bu da mı gol değil? [emoji3]

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

93 yılında pirellide çalıştığım vakit nasıl yapılabileceğini çizmiştim arkadaşlara :)

Patlayan lastiğini şişirebilen her araca, mevcut lastikte ufak bir işlem ile yapılabilecek sistem

Yorum bağlantısı
Uğur Köker

bu sistem ucuzlar ,seri üretimi artıp yaygınlaşırsa süper olur :) ama Türkiye de tutacağından şüpheliyim ;) bizde bazı yerleşmiş yargılar var onları yıkmak zor;kış lastiği almam gerekirse zincir takarım,mazdaya volvoya binme şahine bin,kabak lastiklerim daha 2 sene daha götürür gibi gibi...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

bu sistem ucuzlar ,seri üretimi artıp yaygınlaşırsa süper olur :) ama Türkiye de tutacağından şüpheliyim ;) bizde bazı yerleşmiş yargılar var onları yıkmak zor;kış lastiği almam gerekirse zincir takarım,mazdaya volvoya binme şahine bin,kabak lastiklerim daha 2 sene daha götürür gibi gibi...

Aşamadıkları ciddi sıkıntı var imalatçıların.. Balans ;)

İlave, Nokian bilinmez ama çok çok iyi lastik yapar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

Aşamadıkları ciddi sıkıntı var imalatçıların.. Balans ;)

İlave, Nokian bilinmez ama çok çok iyi lastik yapar

nokian ı alırken teneddüt etmiştim,çünkü bir michelin continental gibi marka adına fazla aşina değildim,ama aldıktan sonra çok memnun kaldım;çok sessiz ve yumuşak bir lastik,direksiyon yumuşadı,yol tutuşum arttı ,yakıtım düştü ve tek çekincem buz ve kardı onuda bugünkü testte(videoda paylaştım)yendim,kısaca benden tam not aldı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

2007 üretim debicalarım bile hiç üzmedi beni :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Hedef 2017 mi?[emoji3]

Araba dayanmaz o kadar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Az önce eve girdim. Göktürk ormanina dalıp bulduğumuz ilk boşluktan bi yere daldık lastik girmemiş. Yerler tamamen buz dışarıda -7℃

Rifat Cakar kangoo ile michelin alpin

Göksel yaman ultragrip 7 ile focus

Bende de petlas snow master w601

Çok dik bir tamamiyle buz tutmus bi yokuşta (hatta bir tepe desem yeridir direk araziydi girdiğimiz yer)

Yokuşa 20kmh hızla girip durup kalkmayı denedik. Hiç birimiz kalkamadik. Ciddi anlamda kötü buz tutmuştu altı da çamur gibiydi. Daha sonra geri gelip biraz daha hızlanarak çıkmayı denedik. Michelin 3 defa daha kaldı çok daha yüksek hızda çıktı. Good yearlar da 2 ya da 3. Denemede çıktı. Ancak petlasda ilk denemede hiç duraksamadan ufak ufak sararak çıktık.

Bunda ince taban olması ve lastiklerin sıfır olması avantaj olabilir. Michelin de yeni. Ancak good year 4 senelik ultragrip :)

Yine de kalitesinden ödün vermiyor eskimesine rağmen.

Petlas ise bence fiyatına göre oldukça başarılı kesinlikle yolda bırakacak bir lastik değil. Frenajda da kuvvetli. Ancak michelin maalesef sınıfta kaldı bana göre

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Rıfat, Alpinler ile bildiğin mahsur kaldı ya la :) bir ara geceyi burada geçireceğimiz bile aklıma geldi :)

Tabi Alpin kötü diyemeyiz. Sağ lastik inikti. Ayrıca kangonun yere basması ile Focus ve Fiesta'nın yere basmasıda farklı. Bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım..

Dünkü test'e göre 1 sene daha UG7 ler ile yola devam. Benim için çok verimli bir tur oldu...

Yorum bağlantısı
Misafir

Rıfat, Alpinler ile bildiğin mahsur kaldı ya la :) bir ara geceyi burada geçireceğimiz bile aklıma geldi :)

Tabi Alpin kötü diyemeyiz. Sağ lastik inikti. Ayrıca kangonun yere basması ile Focus ve Fiesta'nın yere basmasıda farklı. Bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım..

Dünkü test'e göre 1 sene daha UG7 ler ile yola devam. Benim için çok verimli bir tur oldu...

video , fotoğraf yok mu abi :good1:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Çağlar, video ve resimler var arkadaşlar çekti. Bendede video var gece yüklerim

Yorum bağlantısı
Misafir

Çağlar, video ve resimler var arkadaşlar çekti. Bendede video var gece yüklerim

601 için yorumlarını da merak ediyorum abi

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

601 için yorumlarını da merak ediyorum abi

Çağlar, Ozan ve Alper arkadaşımızın 601'leri aldığı ilk hafta Fiesta'da test ettiğimde 651 kadar güven vermemişti bana. Çok zorlu dik bir rampada denemem sonucu. Sonrasında arkadaşlar buzlu ve karlı zeminde hiç sıkıntı yaşamadıklarını söylediler. Dün denememiz sonucuda en iyi performansı 601 gösterdi. Ama bu kıstas sayılamaz çünkü benim ug7 ler 4.5 yılına girdi. Ama Alpin'den çok daha başarılıydı çamurlu ve tamamen buz dik rampada ama araç farkınıda göz önünde bulundurmak gerekli Alpinler Kangoo'da idi. Ön sağ lastikte havası inikti. Yani aynı şartlar oluşması için aynı kondisyonda lastik ve araç gerekli.
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bu da mı gol değil? [emoji3]

Aman bu videoyu bizim millet görmesin Nokian kış lastiği ile 350 yapmış der, gider Nokian alır, bunlar kaymaz der.......... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Pazartesi sabah iş için Eskişehire arkadasın arabayla gittik.Dün akşam döndük.

Aracta sottezoro diye 3 yıllık bir lastik var.İstanbulda hiç ciddi kar görmediği için fikir sahibi değildik.

Bir hafta boyunca karda, donda dik rampada buzda ve en son dönüş yolunda mükemmel iş gördü.

Akşam İstanbula dönünce kendi aracımı (Nokian) kullandım o da çok iyi iş gördü.

Markası ne olursa olsun mutlaka kış lastiğiniz olsun.

Yıllarca boşuna yollarda sefillik çekmişiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Kış lastiği alırken 4 adet yeterli mi, yoksa yedek lastik için de almalı mıyız?

Yorum bağlantısı
Misafir

Aslında olması gereken yedeğe de almaktır ancak kimi zaman ince stepne oluyor onlara göre kışlık bulmak zor olabilir. Yedegin amacı en yakın lastikciye gitmek olduğundan çekiş lastikleri patlamadikca idare eder diye düşünüyorum
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Gerek yok bence..
Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Bugün petlas'a gidip fiyat alacağım da onun için sordum kaç lastik fiyatı alayım diye :) Tanesi 200-215 tl arası değişiyor galiba.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Pazartesi sabah iş için Eskişehire arkadasın arabayla gittik.Dün akşam döndük.

Aracta sottezoro diye 3 yıllık bir lastik var.İstanbulda hiç ciddi kar görmediği için fikir sahibi değildik.

Bir hafta boyunca karda, donda dik rampada buzda ve en son dönüş yolunda mükemmel iş gördü.

Akşam İstanbula dönünce kendi aracımı (Nokian) kullandım o da çok iyi iş gördü.

Markası ne olursa olsun mutlaka kış lastiğiniz olsun.

Yıllarca boşuna yollarda sefillik çekmişiz.

Yazdığınız modeli, markası bir lastik devi olan pirelli ;)

Ben sadece önlerde kullanıyorum ;) gece buz olduğunda arkayı , arkadan itiş araba gibi koparmanın zevki bambaşka ;)

Bugün petlas'a gidip fiyat alacağım da onun için sordum kaç lastik fiyatı alayım diye :) Tanesi 200-215 tl arası değişiyor galiba.

Ölçünüz nedir

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Normal lastikler 215x55x16 Süha. Kışlıklar da aynı olur herhalde.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

205-55-16 yı takın gitsin ;)http://www.artvinticaret.com/Iletisim,DP-23.html burayı ara hocam benim selamımı söyle ve 205-55-16 pirelli kış lastiği fiyatı al tak kullan gitsin :)

Normal lastikler 215x55x16 Süha. Kışlıklar da aynı olur herhalde.

205-55-16 yı takın gitsin ;)http://www.artvinticaret.com/Iletisim,DP-23.html burayı ara hocam benim selamımı söyle ve 205-55-16 pirelli kış lastiği fiyatı al tak kullan gitsin :) üretim tarihinide sorun ama tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...