İçeriğe Yönlendir

2014 Model Fiesta Buzlanma Işığı Kırmızı Yanmıyor ?

Çağatay Özsoy

Recommended Posts

Çağatay Özsoy

Merhaba, 4 dereceden sonra buzlanma ışığı sarı yanıyor ancak 0 derece ve aşağısında kırmızı yanmıyor, acaba arızamı var yoksa artık buzlanma ışıkları sadece sarımı yanıyor? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

bizimkilerde kırmızı yanıyor. belki yeni versiyonlarda farklı olabilir.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Doğru yanıyor. C-Maxlerde de aynı. 0-4 arası sarı, yani uyarı. 0 ve daha aşağısı kırmızı, yani tehlike.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

benimkinde kontağı ilk ışıkları yakma konumuna getirdiğimde sarıdan kırmızıya dönüyor sonra diğer uyarı ışıklarıyla birlikte sönüyor.

antalya'da henüz 0'ın altına düşmedi ama 2-4 derecedeyken sarı yanıyor

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

hımmm sanırım benimkinde bi arıza var,, yarın birde bayime sorayım..

Yorum bağlantısı
enver volkan bayrakcı

Benim aracım da 0-5 arasında turuncu 0 -5 arasında kırmızı -9 da uyarı ekranında buzlanma yazıp uzun bir ikaz verdi yolda... bu araçların serilerine yıllarına göre değişiyor sanırım özellikler.

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Doğru yanıyor. C-Maxlerde de aynı. 0-4 arası sarı, yani uyarı. 0 ve daha aşağısı kırmızı, yani tehlike.

Arkadaş bu şekilde yanmadığından bahsetmiş ama hocam. benim 2012 Fiesta da 4-0 arası turuncu, 0 ve aşağısında kırmızı yanıyor.

Yeni makyajlı kasa olduğu için fark olabilir mi bilemedim..

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Arkadaş bu şekilde yanmadığından bahsetmiş ama hocam. benim 2012 Fiesta da 4-0 arası turuncu, 0 ve aşağısında kırmızı yanıyor.

Yeni makyajlı kasa olduğu için fark olabilir mi bilemedim..

Evet ben "yanmıyor"u yanıyor olarak okumuşum. Pardon o zaman makyajlı kasalarda değişiklik olabilir. Ya da kullanma klavuzuna bakmak gerekir.

Yorum bağlantısı
İlyas Baykal

benim 2014 makyajlı kasa ford focusta da kırmızı yanmıyor sadece sarı yanıyor

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Kullanma klavuzunda konu hakkında bilgi bulamadım,, neyse aklıma gelirse gündüzleri servisi veya bayii arayıp soracağım.. cevabı yazarım yine..

Yorum bağlantısı
serhat öztürk

2014 model fiestada 4'C den itibaren hep sarı yanıyor. -8'C yi gördüm yine sarı yanıyordu.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Candan

Buzlanma lambasının yanması ve rengi gerçekten başarılı. Bazen hava nemli ve don olmayacak şekilde -1'e fln düştüğünde sadece sarı yanabiliyor. Bazen hava 4 dereceyken sarı yanabiliyor. Ama 0 derece altında genel de kırmızıya çok dönüşüyor. 

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

serhat arkadaşın dediği gibi bende ne olursa olsun sarı yanıyor (2014 model)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ömer Zahit Kara

2015 fiesta da sadece sari yaniyor. Gecen gun -2 yi gordum ama hic kirmizi olmadi.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

büyük ihtimalle Ford lardan kırmızı buzlanma ışığını kaldırmışlar.

2015 fiesta da sadece sari yaniyor. Gecen gun -2 yi gordum ama hic kirmizi olmadi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
selmani ferah

2013 fiesta aldim on kapilar kapanirken ciliz bir ses cikiyor istedigim tok ses gelmiyor atasehir otokoca goturdum problem yok dediler zaten herkese herseye problem yok diolar bugun sahsuvara gorurecem,birde vitez topuzunda asinma oldu garantiden deisirler mi saygilarimla

yanlis yeremi yazdim bunu sory

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

aynı sıkıntı bende de vardı, kapı kilit mekanizmasını ve menteşeleri çok az wd 40 ile yağladım, şimdi sesi çok daha tok. Ama fazla hızlı kapatırsanız çat diye ses geliyor, kapatırken kararını bilmek gerekiyor

2013 fiesta aldim on kapilar kapanirken ciliz bir ses cikiyor istedigim tok ses gelmiyor atasehir otokoca goturdum problem yok dediler zaten herkese herseye problem yok diolar bugun sahsuvara gorurecem,birde vitez topuzunda asinma oldu garantiden deisirler mi saygilarimla
yanlis yeremi yazdim bunu sory

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

büyük ihtimalle Ford lardan kırmızı buzlanma ışığını kaldırmışlar.

daha önce antalya sıfırın altına düşmedi dedim ama bu pazartesi (25 ocakta) sıfırı gördü ve kırmızı yandı

PPV9j6.jpg

Yorum bağlantısı
Ömer Zahit Kara

daha önce antalya sıfırın altına düşmedi dedim ama bu pazartesi (25 ocakta) sıfırı gördü ve kırmızı yandı

İlginç. Bendeki buzlanma işareti sağ tarafta değil.

LEDTEST.jpg

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

benim yarım kontak durumu da şöyle, demek ki 2015te değiştirmişler ICA ile

A5bRBq.jpg

Yorum bağlantısı
Ömer Zahit Kara

benim yarım kontak durumu da şöyle, demek ki 2015te değiştirmişler ICA ile

Sol taraftaki araç yokuş inermiş gibi olan sarı lamba ne anlama geliyor acaba.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

sanırım yokuş iniş desteği. ona bakarsan ESP de kapanmıyor bizde.

Yorum bağlantısı
Ömer Zahit Kara

sanırım yokuş iniş desteği. ona bakarsan ESP de kapanmıyor bizde.

Kapanmasın zaten. ESP, ASR gibi değil ki duruma göre kapatman gereksin. Apaçisi kapatır, kendini rallici zanneder, gelir vurur. Şu an satılan araçlarda yasa gereği zorunlu olması süper bir olay bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...