İçeriğe Yönlendir

Plaka Değişikliği.

Süleyman Can Şahin

Recommended Posts

Süleyman Can Şahin

Selamlar . Aracımın plakasını değiştirmek istiyorum . Tayin oldum ikametim değişti. Alım-satım yapmadan plakamı değiştirebilirmiyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aracınızı sabit plaka yasasından önce aldıysanız mümkün..

Aksi takdirde mümkün değil..

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Abi başka bir yolu yokmu bunun.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

satış yapılacak, sonra geri satın alınacak, sigorta yaptırılacak, biraz tuzlu.

Abi kardeşime satıp 2-3 gün içinde geri alsam kasko ile sigortayi yeniden devam ettiremem mi.
Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Sabit plaka yasası nedir? Aracı satınca yeni araca aynı plakayı mı takabileceğiz?

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

Abi kardeşime satıp 2-3 gün içinde geri alsam kasko ile sigortayi yeniden devam ettiremem mi.

olmaz alım satımda sigorta iptal olur zaten  kullanmadıgınızın parasını geri alıyorsunuz kardeşinize sattınız oda sigorta yaptırdı birkaç gün içerisinde geri tekrar size satış oldu kardeşinizden birkaç günlük sigorta parası çok cüzi bişey kesilir ben araba alıp bir hafta içinde satmıstım 15 tl kesilmişti sonra siz tekrar sigorta yaptırırsınız bence tahmini                                                                kardeşe satış 100 + 20 (sigorta)

kardeşin size satışı 190 + 30 ( plaka basımı) ben böyle biliyorum

kaskoyu dondurursunuz tekrar alımsatımdan sonra devam ettirrsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bu yasa 1mayıs 2010da yürürlüğe girmiş ama uygulanmıyor herhalde .O kadar araba değiştirdim hepsinin plakası farklıydı.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin
(düzenlendi)

(İnternette bir sözlükten alıntıdır)...

3 yıldır kullandığım aracımın plakasından sıkılıp, dün değiştirmeye karar verip, bu sabah itibari ile gerçekleştirdiğim eylemdir.
bu kadar basit mi derseniz süreci hemen anlatayım.
aracı aldığım yer doğu da bir ilimizdi ve ben orada görevime devam etmekteydim. plakayı değiştirmek istemedim çünkü yaşadığım şehirde yabancı plakalı araçlara pek hoş davranılmıyordu. şehrin kendi plakası ile bir yıl aracımı kullandım ve sonra tayinim çıktı ve başka bir şehre geldim. plaka değiştirme olayı gözümde büyüdüğü için uğraşmak istemedim ve iki yıl boyunca yine aynı plakayı kullanmaya devam ettim. etraftan gelen plaka ile ilgili negatif yorumlara kulağımı tıkadım hayatıma devam ediyordum ki, aracı satmaya karar verip bir kaç müşteri ile görüşüp "aaa bu doğu plakaymış bunu almayık hocam" lafını duyduktan sonra buna bir son vermeye karar verdim.

dün internetten plaka seçtim. araç 2009 model olduğu için o tarihlerdeki seriden bir plaka seçtim. -freekara- sağolsun. bu sabah emniyete gittim durumu başkomisere anlattım. son bir ay içinde ikamet değişikliği olursa yapabileceklerini söylediler. ben iki yıl önce gelmiştim bu şehre. nüfüsa gidip kapı numaramı değiştirsem güncellenmiş olur mu dedim. olur dediler. derhal nüfüsa gittim söylenileni yaptım. güncelleme ile birlikte tekrar emniyete gittim. önce seçtiğim plakayla ılgılı bır bankoya gittim bir kağıt aldım. sonra dosya parası ödedim 12 tl. sonra eski plakayı çıkardım elimde plakalarla sıra numarası aldım. tam kayıt yaptıracaktım kı keyfi plaka değişikliği olduğu için 155 tl para ödemem gerektiği söylendi. vezneye gittim ödedim. saat 14 ten sonra alabılırsın dedıler (saat 10 falan). bı 15 dakıka gectı ismim anons edildi, heyecanla koştum ama duyduklarım hiç eğlenceli değildi trafik cezam varmış onu öde gel dediler. 70 tl cezamı odedım. yıne beklemeye koyuldum. sonra ismim anons edildi, bir belge ve yenı ruhsatımı verdiler. son işlem plaka basılan yere gittim yeni plakamı bastırdım.

not: egzos sızdırmazlık raporu vardı onceden, ustune eskı plaka yazıyor bu sorun olur mu dıye aradım yetkılıyı, daksille sil yenı plakayı yaz. şasi numarası degısmedıgı ıcın sıkıntı yok dedıler. o ışlemi de hallettim. sonuç: yepisyeni plakam oldu.

ikinci not: aracım satılık, ilgilelere duyrulur.

2013 ün 6. ayında yazılmış.

tarihinde Süleyman Can Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bende yeni konu açacaktım ama buraya yazayım samsunda oturuyorum bende bizim plaka 55ABM35   Suan 3 harfli plakalar hala A harfi ile baslıyor Biz simdi 55TFK53 yapabilirmiyiz T harfini açtıracaksın falan dediler ama nasıl olucak. Yani T serisi mi açılacak birisi cevaplarsa çok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ferhat Bulut

Peki abilerim ben aracimi 2014 ekimde aldım 34 plaka.kayseride ikamet ediyorum. Noterde degistirmeden aldim.kasimdada lpg taktirdim.onumuzdeki aylarda muayene yaptiracagim tüpü işletmek için. Bu arada plakayida 38 e çevirmek istiyorum .hepsi bir arada oluyormu? 2 defa ruhsat degismesin masraf daha az olsun bir defada hepsi hallolsun istiyorumda.mumkunmudur? Nasil bir yol izlemeliyim?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Peki abilerim ben aracimi 2014 ekimde aldım 34 plaka.kayseride ikamet ediyorum. Noterde degistirmeden aldim.kasimdada lpg taktirdim.onumuzdeki aylarda muayene yaptiracagim tüpü işletmek için. Bu arada plakayida 38 e çevirmek istiyorum .hepsi bir arada oluyormu? 2 defa ruhsat degismesin masraf daha az olsun bir defada hepsi hallolsun istiyorumda.mumkunmudur? Nasil bir yol izlemeliyim?

Abi plaka değişikliği için ikamet değiştirmen gerekiyor kapı numaranı bile değiştirsen yeterli 1 ay içinde ikamet değişikliğinden dolayı plakayı değiştirme hakkın var sadece ruhsat yapraklar ile plakan değişiyor. İkisi aynı anda olurmu onu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut

Abi plaka değişikliği için ikamet değiştirmen gerekiyor kapı numaranı bile değiştirsen yeterli 1 ay içinde ikamet değişikliğinden dolayı plakayı değiştirme hakkın var sadece ruhsat yapraklar ile plakan değişiyor. İkisi aynı anda olurmu onu bilmiyorum.

Kapı numaram degisince plakayı degistirmek icin 1 ay suremmi var.1 ay sonra degisim hakki bitiyormu?
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Kapı numaram degisince plakayı degistirmek icin 1 ay suremmi var.1 ay sonra degisim hakki bitiyormu?

Adres değişikliği yaptıktan sonra 1ay içinde trafik şubeye başvurmanız lazım
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Tamam bilgiler için çok teşekkür ederim

Mtv borcu trafik cezası filan olmasın. Onlarıda yatırmanız lazım bende iki tane ceza var onun için daha değiştirmedim [emoji1]
Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut

Mtv borcu trafik cezası filan olmasın. Onlarıda yatırmanız lazım bende iki tane ceza var onun için daha değiştirmedim [emoji1]

Yok şükür. Aslında plakadan yana sıkıntım yok ama sigorta fazla tutuyor .ilk yaptirdim 460 tl verdim. Sigortaci bundan sonra duser dedi 200 250 civarina.aklim karıştı bari değiştirelim dedim
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bilgi yanlış... 

Araç sabit plaka alındıysa, satış veya mahkeme kararı dışı bir sebep dışında plakası değiştirilemez..  

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bilgi yanlış...

Araç sabit plaka alındıysa, satış veya mahkeme kararı dışı bir sebep dışında plakası değiştirilemez..

Abi bu şekilde değiştiren bir sürü insan var. Emniyete sordum oluyor dediler. Galerici bir arkadaşım var oda değiştirmiş böyle bir kaç defa. Sabit plaka nedir onu anlamış değilim
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bilgi yanlış...

Birde söyleyen sen olmasan hiç ciddiye almayacağım ama[emoji1] inşallah yanlış hatırlıyosundur [emoji1]
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki abilerim ben aracimi 2014 ekimde aldım 34 plaka.kayseride ikamet ediyorum. Noterde degistirmeden aldim.

Bu, sabit plaka aldım demektir.. Satış haricinde plaka değiştirmek mümkün değildir. 

Sabit plaka yasasından önce alınmış bir araç ise ikamete göre plakası değiştirilebilir. 

Abi bu şekilde değiştiren bir sürü insan var. Emniyete sordum oluyor dediler. Galerici bir arkadaşım var oda değiştirmiş böyle bir kaç defa. Sabit plaka nedir onu anlamış değilim

Valla hiç durma git, olur diyene yüklen... Sonucu da bize yaz.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bu, sabit plaka aldım demektir.. Satış haricinde plaka değiştirmek mümkün değildir.

Sabit plaka yasasından önce alınmış bir araç ise ikamete göre plakası değiştirilebilir.

Valla hiç durma git, olur diyene yüklen... Sonucu da bize yaz..

Aynen abi şansımı deneyeceğim de iki tane ceza var 400 TL tutuyor onun yüzünden bekliyorum.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olumlu bir Örnek : 

İstanbul'da yaşıyorsunuz.. 34 plaka aracınız var. Kayseri'ye taşındınız.. 

Bir Ay içinde müracaat ederseniz plakayı değiştirebiliyorsunuz.. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Olumlu bir Örnek :

İstanbul'da yaşıyorsunuz.. 34 plaka aracınız var. Kayseri'ye taşındınız..

Bir Ay içinde müracaat ederseniz plakayı değiştirebiliyorsunuz..

Benim dediğime benziyor.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...