İçeriğe Yönlendir

Transit 2012 Stop Etme Problemi


Ensari Tekel

Recommended Posts

Ensari Tekel

Değerli arkadaşlar merhaba, öncelikle bulunduğum yer konumuyla forumdan biraz uzak kaldım, elimden geldiğince konuları takip etmeye çalışıyorum. 

Bulunduğum okula ait 2012 model 155 beygirlik bir ford transit aracımız var ve kadromuz olmadığından görevli öğretmenler olarak kullanıyoruz.  Sarıkamış soğuğu meşhurdur malumunuz. Aracımızda 2 günden beri sıkıntı yaşıyoruz. Öncelikle araç daha 36 binde. Bakımları yaptırılıyor. Fakat dün sabah çalışırken sıkıntı yaşadık, araç çalışıyor fakat 1000 devire gelince kendiliğinden stop ediyor. Aracı kullanabildik fakat bu sefer de 2000 deviri geçmemeye başladı. Stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra bir süre yola devam etti, 2000 deviri geçmedi. Rolantide beklerken 1000 devre gelip stop ediyor. Daha sonrasında bugün öğle saatlerinde aracı sıkıntısız kullanabildik. ve soruna bir türlü aklımız ermedi. Kendi kendine düzeldi gibi sanırım. 

Eğer soğuk etkilediyse, daha soğuk günlerde böyle bir problem yaşamadık. Acaba mazotta donma mı oluyor ya da mazot kalitesi ya da araç beyni ile alakalı bir durum mu sizce? Bilgilendirip fikir verebilirseniz memnun olurum.

Herkese iyi akşamlar dilerim. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ensari Tekel

Arkadaşlar sorunu bulduk. Mazot filtresi hava şartlarından dolayı (ortalama -10-20) donmuş ve parçalanmış. Mazot filtresinin bulunduğu bölümde de su mevcuttu, zaten gösterge ekranında da bunun uyarısını yapıyordu. Servis bakımının ardından sorun halledilmiş oldu. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Çağlar Bayur

su uyarısı ciddiidr vesile ile bunu görürü görmez servise gidilmeli yoksa enjektörler ciddi zarar görebilir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...