İçeriğe Yönlendir

Boğaz Kelebeği Temizlenmeli Mi?

Tuncer Aceroğlu

Recommended Posts

Tuncer Aceroğlu

Merhabalar, 

1- Boğaz kelebeği temizlenmelimidir?

2- Araç rolantide çalışırken kendi kendine hafif gaz veriyor gibi yapıyorsa ve devir saatinde oynama olmuyorsa bunun sebebi ne olabilir?

3- Gaz pedalı takılması neden kaynaklanır ve çözümleri nelerdir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhabalar, 

1- Boğaz kelebeği temizlenmelimidir?

2- Araç rolantide çalışırken kendi kendine hafif gaz veriyor gibi yapıyorsa ve devir saatinde oynama olmuyorsa bunun sebebi ne olabilir?

3- Gaz pedalı takılması neden kaynaklanır ve çözümleri nelerdir?

1- Ben temizlenmemesi taraftarıyım. Ayar bozuluyor ehil biri yapmazsa.

2-Çok ilginç gaz veriyor gibi yapıyor ve rolanti oynamamasında terslik var.

3-İlk gaza tepkidemi takılma yapıyor.? Şayet ilk takılmada yapıyorsa boğazkelebeğindeki gaz halatının oradan kontrol edin. Takılma varsa gazı yumuşak bırakıp geri gaz vermeyi deneyin. Takılma olmuyorsa gaz ayar vidası ile oynanmış demektir.

Yorum bağlantısı
Tuncer Aceroğlu

1- Yetkili servisde yapılsa olur mu?

2- Çalışırken devir saati 2 kere aşağı yukarı aşağı yukarı yapıyor sonra sabitliyor fakat sanki hafif kendi kendine gaz veriyormuş gibi oluyor ama devir saatinden hiç hareket yok. Tamirci boğaz kelebeğini temizleyelim demişti ben elletmedim.

3- Genelde soğukken çok fazla yapıyor. İlk gaza basmada gaz pedalı basılmıyor ısınınca geçiyor arada sanki yine takılıyor acaba tellenme mi var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1- Yetkili servisde yapılsa olur mu?

2- Çalışırken devir saati 2 kere aşağı yukarı aşağı yukarı yapıyor sonra sabitliyor fakat sanki hafif kendi kendine gaz veriyormuş gibi oluyor ama devir saatinden hiç hareket yok. Tamirci boğaz kelebeğini temizleyelim demişti ben elletmedim.

3- Genelde soğukken çok fazla yapıyor. İlk gaza basmada gaz pedalı basılmıyor ısınınca geçiyor arada sanki yine takılıyor acaba tellenme mi var.

1-Bilemeyeceğim. Deneyin.

2-Araç bir yerden hava alıyor olabilir.

3-Bunun için soğukken boğaz kelebeğinden kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

Birgün İzmie yolunuz düşerse usta eller ile görüşün onun dışında gurdalatman derim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Birgün İzmie yolunuz düşerse usta eller ile görüşün onun dışında gurdalatman derim. :)

[emoji106][emoji106][emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Rölantideki titreme ve dengesizlik durumlarında ilk akla gelen boğaz kelebeğidir. Temizlik ve sonrasında yapılacak olan kalibrasyon sonucu titreme gidecektir. O yüzden eğer titreme çok fazla ise o zaman temizlettirin derim...

Yorum bağlantısı
Tuncer Aceroğlu

Bugün itibariyle yetkili servisde boğaz ve gaz kelebeği komple temizlendi. Rolantideki dengesizlik ve titreme kayboldu araç sanki daha sessizleşti. İlginiz ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Rölantideki titreme ve dengesizlik durumlarında ilk akla gelen boğaz kelebeğidir. Temizlik ve sonrasında yapılacak olan kalibrasyon sonucu titreme gidecektir. O yüzden eğer titreme çok fazla ise o zaman temizlettirin derim...

Fordda kalibrasyon yok. Vw gurubunda var.
Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Benim araçta da 100 km ile yokuş aşağı gazdan ayağımı çekip bir süre o şekilde giderken devir saati kendi kafasına göre 1500-2000 devir arasında geziyor. Bunun sebebi aynı şey mi acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...