Ertan Çabuk 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Epeyden beri yapmak istediğim bir çalışma işi. Ön ve arka ayak aydınlatma, vites çevresi ve bardaklik aydınlatma, kol dayama içi aydınlatması.Projenin bir kısmı için konsolu sökmek gerekiyor. Bu linkte anlatıldığı gibi konsolu söküyoruz.http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/267509-Orta-Konsol-SokumuAydınlatma için rgb şerit led kullandım. Amaç istediğim zaman farklı renkleri kumanda ile rahatca kullanabilmek.Bunun için çin den 12v şerit led devresi aldım.Bu devre ile birlikte erkekli dişili rgb bağlantı konnektörleri de aldım.On ayak aydınlatmasını bir gruplandirdim. Kulluk yanındaki bardak içi aydınlatması için bir kablo çektim, bir kablo da kol dayama içi, arka ayak aydınlatması ve vites çevresi aydınlatması için çektim. 3 adet çıkış bir de devrenin bağlanacağı giriş olacağı için aşağıdaki gibi bir terminal yaptım.Söküp eve getirdigim konsol üzerinde istediğim yerleri keserek ledleri yerleştirdim ve konsol içinden kabloları çektim.Arka ayak aydınlatması için aşağıda görülen, bir hırdavat marketten 5 liraya aldigim lambaların dışını kullandım . çerçeve ile büyük durdu, daha sonra sadece reflektorleri kullandım ve aşağıdaki gibi lambaları hazırladımDevrenin ir alıcısını koltuk ısıtma için ayrılan boş bolmeye görünmeyecek sekilde yerleştirdim. Devre ve konnektörü de bunun tam arkasına yerleştirdikten sonra kabloların bağlantılarını yaptım ve sabitledim. 12v u da koltuk ısıtma için gelen ve kontakla aktif olan jaktan aldım.Bu resimde göz ve arkasında konnektör bulunan koltuk ısıtma düğme boşluğu işaretliBunlarda sonuçAyak aydınlatması da aşağıdaki resimde16 renk seçeneği ve ışık şiddetini istenilen ayara cekmek mümkün.Led lerin yerleri tamamen gizli ve sadece ışıkları sızıyor dışarıya. dışarıdan özel bir çaba sarfetmedikçe ledleri görme şansı yok. Kol dayama altına gizlediğim led vites bölgesini çok iyi aydınlatıyor. Tepeye yaptığımdan daha fazla verim elde ettim bununla. RGB led için kullanılan 4 pin dişi jak linki http://www.aliexpress.com/snapshot/6387368044.html?orderId=64940351633703 RGB şerit led ve kendi konnektörüm için kullandığım erkek jak linki http://www.aliexpress.com/snapshot/6387368043.html?orderId=64940351623703 12v Devre Linki. Bunu şerit led ile birlikte almıştım. Şerit Led de kullanılan ledler RGB değil. bu nedenle eldeki 80cm lik RGB led i 3 er 3 er keserek yaptım. http://www.aliexpress.com/snapshot/6283428135.html?orderId=64112326013703 Keyifli forumlar... 14 Yorum bağlantısı
Emre Demir 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Abi muhteşem olmuş , ellerine sağlık . 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Mındar.[emoji2] eline sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Hasen Kara 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Emeksiz yemek olmaz. Sonuç güzel. Ledler görünmese daha tatlı olurdu, böylede güzel. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Zamanında eksik olan donanımlar araca eklenince nasıl da güncel modellerle yarışıyor bu kasa:) elinize sağlık, araç değer veren ellerde daha bir güzel oluyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Yeter arabayı mıncıkladığın Ertan abi. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 8 Şubat 2015 Yazar Paylaş 8 Şubat 2015 Renkler ve mp3 modülü ekleyecem ancak onlar yazın olacak. 4 aydır arabanın yarisi sokuk ve evde [emoji12] [emoji12] Yeter arabayı mıncıkladığın Ertan abi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 (düzenlendi) Şimdi gelir boyacının biri anlamadan etmeden laf eder, sen dinleme. Aynı donanım bak yarın lüx araçlarda çıkacak. Arabaya binen yolcuya göre insan niyetini en iyi nasıl belli ederki başka? 8 Şubat 2015 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Eline sağlık... Ben beğendim de... Benim arabaya disko diyenler vardı. Sorum onlara; bu ne? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 8 Şubat 2015 Yazar Paylaş 8 Şubat 2015 Eline sağlık... Ben beğendim de... Benim arabaya disko diyenler vardı. Sorum onlara; bu ne?Eli olmayan in dili olurmuş sen boşver onları. Biri de alttaki mesaj sahibi. Pavyon 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Üstüne para verseler arabama yaptirmam.Bu ne böyle rengârenk. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Üstüne para verseler arabama yaptirmam.Bu ne böyle rengârenk.Bazen göstergelerin işigindan bile rahatsız oluyorum...Sana katiliyorum...fazlasi bogmus ...[emoji4] 2 Yorum bağlantısı
Alper DEMİR 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Çok güzel olmuş abi eline sağlık bi gözüm kesmiyor kesse st göstergeleri takicam yarin öbür gün, onlarla birlikte komple giricem su led işine.. Birde bizzat konuyla alakalı değil ama dün gece 4 sularında bir yere gitmem gerekti ve giderken birden bire yolda iç aydinlatmalarin hepsi gitti farlar stoplar yanıyor ibreler çalışıyor ama aydinlatmalarin bütün hepsi gitti bi saat sonra geri yandı hepsi sizce neden ? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Şimdi gelir boyacının biri anlamadan etmeden laf eder, sen dinleme. Aynı donanım bak yarın lüx araçlarda çıkacak. Arabaya binen yolcuya göre insan niyetini en iyi nasıl belli ederki başka? Övmüş mü, sövmüş mü anlayamadım. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Pavyon Memleket nereydi abimizin.. Maşallah harika olmuş. Yeni MB S serilerinde de bu özellik var, ortamdaki romantizmin derecesine göre renk seçimi. 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 (düzenlendi) Eline sağlık... Ben beğendim de... Benim arabaya disko diyenler vardı. Sorum onlara; bu ne?Abi Muğla'da tanıdık var mı el becerisi olan Not : Araba iç aydınlatması Hk . 9 Şubat 2015 tarihinde Emre Demir 48 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Şimdi gelir boyacının biri anlamadan etmeden laf eder, sen dinleme. Aynı donanım bak yarın lüx araçlarda çıkacak. Arabaya binen yolcuya göre insan niyetini en iyi nasıl belli ederki başka? Mini'lerde var abi Düğmeye bastıkça renk değiştiriyor iç aydınlatma 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Abi yine kırmızıdan vazgeçmemişsin. Benim arabada tavan lambalarındaki kırmızı sönmüyor ya, arkadaşlar bu ne gırmızı gırmızı diyorlar 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Patlıcan moru var mı ? Patlıcan moruna örnek ; 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts