İçeriğe Yönlendir

Son 1 Yılın Değerlendirmesi. (Allah Kimseye Göstermesin)


Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Servet Aydın

Kardeşim gelmiş geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin inşallah.Len ne zaman geldin İzmir'e ameliyat oldun hiç haberimiz olmadı şimdi ben Servet Aydın'a mı çatayım :D

bu Adam taktı bana arkadaş, illa fırça yiyecem

sonuç: roka peynir lezzetli mi artık kordonda?

Kimle yediğine bağlı

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

sonuç: roka peynir lezzetli mi artık kordonda?

Hacı Baba bile yedi o roka'dan :)  o kadar diyorum  ;)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu Adam taktı bana arkadaş, illa fırça yiyecem

Kimle yediğine bağlı

bizi kordondan uzak tutanlarla gezmicen arkadaş. İzmir e gittik İZmiri göremedik

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Rabbim kimseye yaşatmasın. Hepiniz sağolun iyi dilekleriniz için.

 

Çağlar Abi roka peynir değil de, kalamar karides lezzetliymiş abi ama kordonda değil abi Güzelbahçeye gidilecek, önce rahmetliye uğrayıp dua edilecek, akabinde balık haline gidilecek, Kardeşler balıkçılığa Sabri Usta'nın selamı ile gidilecek, sonra Lokantaya geçilip beklenecek.  ;)


bu Adam taktı bana arkadaş, illa fırça yiyecem


Kimle yediğine bağlı

 

Ben anca Sabri Abiyle gidip yedim. Babam da geldi, Birader de geldi. Erdoğan Abi de şahidim, ama olmaz ki adam her defasında pas geçti. :D

 

Başkasıyla gittiğimi iddia eden varsa haber feyk. İnanmam, inandıramazsınız.  :blush:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Hacı Baba bile yedi o roka'dan :)  o kadar diyorum  ;)

 

Adam o günden beri kalamar karides görse evde, vallahi sofradan kaçıyor. Ben onu birkez yedim daha yer miyim diyor.  :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hastanede gördüğümde len dağ gibi adam erimiş dediydim, durumunun iyi haberini alıyorduk, tekrar geçmiş olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhlis Yeniçerioğlu

Merhaba arkadaşlar,

 

Uzun bir süredir ne forum, ne eş dost sohbetleri, ne de dış dünya ile ilişkim, hepsi yok denecek kadar azdı.

 

2014 Şubat ayında nişanlanmamla başladı garip serüven. Mart ayında resmi nikah işlemleri sırasında yapılan kan testi sonucunda sağlığımla ilgili birşeylerin ters gittiği haberini aldım ama fiziki bir rahatsızlık vermediği için çok da oralı olmamıştım.

 

Mart/2014 sonunda farklı bir rahatsızlıktan dolayı gittiğim Adana'da özel bir hastanedeki nefroloğun yat kateter takılacaksın diyalize başlıyorsun ömür boyu demesiyle olayın ciddiyetini anladım ve Kayseri'ye tedavi amaçlı gittim. Bir süre hastanede yattıktan sonra sağlık durumum iyiye gidiyor diye taburcu oldum ve yaşama sevinciyle evlilik hazırlıkları yaparken, ciddi kültürel farklılıklarımız olduğunu farkedip düğünümüze 6 gün kala nişandan ayrıldık. Bu arada resmi nikahı yaptığımız için de boşanmamız hasıl olduğundan yaklaşık 2 gün içerisinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararını aldık mahkemeden ve nişan nikah faslını aradan çıkardık.

 

Eylül/2014 ayına kadar Kayseri deki nefroloğun kontrolünde mevcut kendi böbreklerimle daha ne kadar yaşayabilirsek diye tetkik ve tedaviler yapılırken, son kontrolümde artık ya diyalize başlamamın, ya da böbrek nakli olmam gerektiğinin söylenmesiyle sağlığım ve geri kalan hayatım için ciddi bir karar almam gerekiyordu.

 

Aldığım karar neticesinde, öncelikle kateter takılıp diyalize başlayacak, sonra da uygun donör bakılıp, nakil olacaktım.

 

Rahatsızlığımdan anne ve babamın haberi olmadan sadece abilerim ve ablamla bu işi kendi içimizde bir şekilde çözmemiz gerekiyordu. Çünkü annem zaten 12 yıldır diyaliz hastası babamsa zaten annemle ilgilenmesi gerektiğinden bilse de içine atamazdı yanındaki 45 yıllık eşinden nasıl saklasın.

 

Ben bu kararı aldığımda ablamın nakil olma konusunu abime söylemesi neticesinde abimden bugüne kadar babamdan yemediğim fırçayı yedim ve üzerine abim doku testinin tutması neticesinde ailesinin de rızasını alarak böbreğini vereceğini söyledi.

 

Yaklaşık 8-10 tane organ nakil servisi bulunan hastaneyle görüştükten sonra İzmir Ege Üniversitesinde yapılan tetkikler neticesinde doku uyumu 5/6 oranında tuttu ve nakil olabileceğimiz belirtildi. 

 

Bu arada 15 Eylül/2014 tarihinde annem ameliyat sonrası fıtıktan dolayı bağırsak boğulması riskine karşın bir ameliyat daha olmuştu ve hastanede yatmakta iken, 08/10/2014 tarihinde abimle birlikte hastaneye yattık ve 10/10/2014 tarihinde böbrek nakli gerçekleşti.

 

Nakilden yaklaşık 10 gün sonra babam ile annem babamın direksiyonda baygınlık geçirmesi neticesinde trafik kazası yaptılar ve ben hiçbirşey yapamamanın verdiği acizlikle hastaneyi birbirine kattım. Sağolsun eş, dost, akraba ve arkadaşlar yokluğumu aratmadılar her daim yanlarında onlarla ilgilendiler Allah hepsinden razı olsun ama evlat olup da müdahale etmekten aciz kalmayı rabbim kimseye yaşatmasın. Şükür rabbime ki her ikisinin de sağlık durumu iyi bir şekilde ufak tefek yara bere ile kazayı atlatmışlar, bizim araç pert, babamın çarptığı toplamda 5 araçta yaralı veya ölü yok şükür. 

 

Nakilin ardından bağışıklık sistemimin güçlü olması nedeniyle organ reddi atağı geçirdim ve yaklaşık 1,5 ay civarı hastanede yatmak zorunda kaldım. Ciddi bir tedavi sürecinden sonra 24/11/2014 tarihinde taburcu oldum ve nekahat dönemini geçirmek üzere kayseriye ablamın yanına gittim.

 

Yılbaşı gibiydi Adana'ya döndüğümde. Nekahat sürecini atlatmış ve tedavimde bir sıkıntı yoktu çok şükür. Aradan çok geçmeden bir gece yarısı babam rahatsızlandı apar topar babamı ön ve arka gögüs sıkışması şikayetiyle hastaneye kaldırdım.

 

Sabaha kadar yoğun bakım ve ertesi gün anjiyo neticesinde kalp damarları Bir tanesi 3 yerinden % 70 oranında 1 tanesi 1 yerinden % 70 oranında daralmış ve yeteri kadar kan pompalanmıyor. Acil bypass olması lazım dediler ve tedavi reddi ile babamı hastaneden çıkardık. Anjiyo sonucunu 7 tane kardiyolog gördü ve sonuç aynı bypass olması lazım stent takılamaz. Son olarak Adana Seyhan Numune Araştırma hastanesinde daha önce methini çok duyduğum Prf. Dr. Murat Çaylı'dan randevu alarak babamı götürdük ve kendisi bu sorunu stent takmak suretiyle çözebileceğini belirttikten sonra tüm aile toplanıp karar verdik stent yöntemini denemeye.

İlk deneme gününde babam sırası geldiğinde can korkusuyla hastaneyi terketti ve 15 gün sonunda geçen perşembe tekrar randevu aldık ve stent takma operasyonu başarıyla gerçekleşti 2 adet ilaçlı 1 adet de ilaçsız stent takılarak bizlerde operasyon sonrası kan akış hızının değiştiğini ve damardaki kanlanmanın arttığını gözümüzle gördükten sonra ertesi gün babamı taburcu ettik ve evde dinleniyor şu an. Allah doktordan razı olsun. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.

 

Bu arada bu kadar sağlık sorununun ardından gerekliliği hasıl olduğundan kaloriferli evimize taşındık.

 

Velhasıl, bu kadar yazının ardından şunu diyecekler olacaktır içimizde, "Niye bugüne kadar haberimiz olmadı"

 

Kendi anne babamın duymaması için kolu komşu herkesten gizledik, forumda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız da olduğundan risk alamadık. Hakkınızı helal edin.

 

Vesile, ile ameliyat ve hastanede kalma sürecimde İzmirde ilgisini alakasını yardımını hiçbir şekilde esirgemeyen, beni benden fazla düşünüp odama geldiğinde kapıda durup içeri koltuğa bile oturmayan Sabri Ustamdan ve beni bahane gösterip farklı amaçlarla izmire gelmeye niyetlenip gelemeyen Servet Aydın'dan, ismini tek tek sayamayacağım tüm eş dosttan Allah razı olsun. Rabbim hiçbirinizi darda bırakmasın. Hakkınızı helal edin.

 

Diğer izmirden ve bilgisi olup da başka illerden gelen arkadaşlar da sağolsunlar beni düşündükleri için yanıma gelmediler kapıdan selamlaştık çoğuyla.

 

Çok uzun oldu daha fazla kafanızı şişirmeyeyim. Bugünümüze çok şükür ki rabbim tüm dertlerimize bir vesileyle şifasını verdi. Biz yaşadık atlattık, Rabbim kimseye yaşatmasın.

 

Kalın sağlıcakla.....

okurken ,derin üzüntülere boğuldum.Allah şifalar versin.günahlarını döktün.

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Üst üste bunca sıkıntının üstesinden gelmedeki irade ve tevekkülünden ötürü tebrik  ve takdirlerimi sunuyorum Ahmet kardeşim. Allah bir daha yaşatmasın...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Geçmiş olsun, en önemlisi sağlık, o hallolsun özel hayat filan girer yoluna. Sıkıntılar bununla kalsın, öğreteceği bir şey vardır mutlaka..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Çok geçmiş olsun. Bazen herşey öyle üst üste gelir ki. Dertlerin biri bitmeden biri başlar. Çaresiz kalırız ama sonuçta hepimiz bu dünyada bir imtihandan geçiyoruz. Kimimiz sağlığımızla, kimimiz sevdiklerimizle, kimimiz fakirlikle, kimimiz ise varlıkla sınanıyoruz. Önemli olan halimize sükretmek ve dertler karşında daha beterinden sakınmak için dua etmek.Allah daha beterinden korusun, sana ve ailene tez zamanda şifalar versin kardeşim. Allah gönlüne göre versin. Çok geçmiş olsun tekrar.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Ahmet bey büyük geçmiş olsun Rabbim daha beterinden saklasın cümlemizi  :flowers:

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Allah bu günlerinizden sonra sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmenizi nasip eylesin. Çok çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Çok geçmiş olsun Ahmet Bey.Bazen her şey üst üste gelir.Bir dönem bende yaşamıştım.1,5 sene kadar kanserle savaştım.Çok şükür sağlığıma kavuştum derken önce annemi ardından bir sene bile geçmeden babamı kaybettim.Ha bu arada işsiz kaldım.Tedavimi yeşil kartla tamamlayabildim.Arabam yandı hurdaya verdim.Evime hırsız girdi değerli neyimiz var neyimiz yok (pek bir şeyde kalmamıştı gerçi) çaldı.Ama atlattık çok şükür o kara günleri.Allah sizin de yardımcınız olsun.Her gecenin mutlak bir sabahı oluyor....

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Çok geçmiş olsun Ahmet Bey.Bazen her şey üst üste gelir.Bir dönem bende yaşamıştım.1,5 sene kadar kanserle savaştım.Çok şükür sağlığıma kavuştum derken önce annemi ardından bir sene bile geçmeden babamı kaybettim.Ha bu arada işsiz kaldım.Tedavimi yeşil kartla tamamlayabildim.Arabam yandı hurdaya verdim.Evime hırsız girdi değerli neyimiz var neyimiz yok (pek bir şeyde kalmamıştı gerçi) çaldı.Ama atlattık çok şükür o kara günleri.Allah sizin de yardımcınız olsun.Her gecenin mutlak bir sabahı oluyor....

 

Allah anne ve babana rahmet eylesin, mekanları cennet olsun kardeşim. Başın sağ olsun. :( İnşallah görüp göreceğin tüm acılar bu kadardır da bundan sonra rahat edersin şu ölümlü dünyada.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tüm gelişmelerden an be an haberim vardı.

Öyle anlar oldu ki, geçmiş olsun demeye dilimiz varmadı.

Öyle anlar oldu ki aramaya korktuk.

Ve yine öyle bir an geldi ki, tahlil sonlarını görüp huh dedik. Yırttın len deli oğlan. Hadi gözün aydın.

Seni çok seviyoruz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Abi Allah uzun ve hayirli omurler versin insallah. duysam inanki arayip sormak isterdim, kusura bakma abi. Hamdolsunki sonu Rabbimizin sifasi ile sonlanmis sukurler olsun

Yorum bağlantısı

Yakın bir tanıdığım yaklaşık 27 yıldır bir Alman ın böbreğiyle yaşıyor. Almanya da işçiyken nakil olmuş. Kendisi şu anda zımba gibi yayla dağ bayır geziyor. Yaşı yaklaşık 70 civarında. Küçük bir ilaç kutusu var, bağışıklık sistemi reddetmesin diye günde 3-4 tane ilaç içiyor. Yazılanları okurken bu tanıdığım aklıma geldi. Çoğu kişi belli bir yaştan sonra bir şekilde  yok kollestroldü, yok şekerdi yok kalpti vs vs. troiddi falan derken ömür boyu ilaç içmeye başlıyor. Örneğin benim troid bezlerim yok, alındı .Her gün Levotiron adlı ilaçtan içiyorum. Her gün ilaç kullanıyorsanız , kafanıza takmayın, şeker niyetine yutun olsun bitsin. Allah beterinden saklasın.

Büyük geçmiş olsun. Sağlıkla sıhhatle uzun ömürler dilerim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...