İçeriğe Yönlendir

Radar Cezası

Kerem Başsimitci

Recommended Posts

Kerem Başsimitci

Değerli abilerim, ablalarım;

Sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. İki gün önce(pazartesi) günü evime bir ceza tutanağı geldi.17.01.2015 tarihinde saat 07.51de BOSTANCI D-100 GÜNEY karayolunda radar cezası yemişim.Hızım 107 ve oranın limiti 80 olarak geçiyormuş ceza notumda ise 'Hız sınırlarını %30'dan fazla aşmak' notu yazıyor.  Bunun yanında hiç bir kamera kaydı falan gelmedi ancak aşağıdaki başka bir notta ise  Trafik kural ihlaliniz Mobese ve benzeri kamera sistemince tespit edilmiştir yazıyor .Cezanın tutarı ise tam tamına '391 TL'. Bu ceza olayından sonra Bostancıdan iki kere geçip nerede kamera var diye bakmak istedim ancak hiçbir yerde kameraya dahir bir şey göremedim. Bunun itirazı için neler yapabilirim ? Nereye başvurabilirim sizlere sormak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı

Boğaziçi köprüsünde bulunan,çevre yollar trafik amirliğine başvurup oradan gerekli bilgileri alabilirsiniz bence.

Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın

Kardeşim aynı şekilde bende manisa yolu üzerinde ceza yedim.Görüntü kaydının olduğu yazıyordu.Cezayı yediğim yerin bölge müdürlüğünü aradım.Mail adresi verdiler.Görüntü kaydini istediğime dair mail yolladım.2 günde geldi.Ancak aracın sizin üzerinize olması gerekiyor.Araç sahibi maili atması gerekiyormuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Radar cihazı videolu kayıt alır bahsedilen cihazın kendisidir. Benim bildiğim ama sizin için bir arkadaşıma sorup yazacağım buraya

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Görüntü kaydı vardır. İtiraz için 15 gün içinde sulh hakimliklerine bir dilekçeyle başvurabilirsiniz. Cezayı indirimli öde ama itiraz ettikten sonra mahkeme cezayı iptal ederse devlet ödediğin tutarı geri iade eder

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Mobesede çalışan biri olarak bilgi vereyim mobeselerdeki görüntülerden trafik cezası yazılmıyor. Mobeseler plaka okumuyor çok merkezi yerlerdekiler hariç. Mahkeme veya karakol talebi olmadan görüntüler alınmaz bu yüzden ordaki memur her gün görüntü izleyip aa bu hız yapmış diye ceza yazmaz. Sizin görüntü vardır ibaresi radar cihazının görüntüsüdür ki zaten hızı ölçecek başka bir cihaz teşkilatımızda mevcut değil o yoldan geçtiyseniz o saattlerde boşuna zamanınızı tüketmeyin indirim varken ödeyin ama ben o saatte orda değildim diyor iseniz bazen harf veya rakam yanlışlığı olabiliyor itiraz ediniz. Hız harici konuşalım şimdi görüntü yoksa itiraz edildiğinde iptal olması bence olmamalı çünkü ekipler trafiği tehlikeye düşüren makas atan vs araçları kendileri gördüğünde de ceza yazıyor bunların hepsi görüntü olmadığından iptal olacaksa o memurun o işi yapmasının pek bir anlamı kalmaz sanırım  :D

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Mobesede çalışan biri olarak bilgi vereyim mobeselerdeki görüntülerden trafik cezası yazılmıyor. Mobeseler plaka okumuyor çok merkezi yerlerdekiler hariç. Mahkeme veya karakol talebi olmadan görüntüler alınmaz bu yüzden ordaki memur her gün görüntü izleyip aa bu hız yapmış diye ceza yazmaz. Sizin görüntü vardır ibaresi radar cihazının görüntüsüdür ki zaten hızı ölçecek başka bir cihaz teşkilatımızda mevcut değil o yoldan geçtiyseniz o saattlerde boşuna zamanınızı tüketmeyin indirim varken ödeyin ama ben o saatte orda değildim diyor iseniz bazen harf veya rakam yanlışlığı olabiliyor itiraz ediniz. Hız harici konuşalım şimdi görüntü yoksa itiraz edildiğinde iptal olması bence olmamalı çünkü ekipler trafiği tehlikeye düşüren makas atan vs araçları kendileri gördüğünde de ceza yazıyor bunların hepsi görüntü olmadığından iptal olacaksa o memurun o işi yapmasının pek bir anlamı kalmaz sanırım :D

+1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mobesede çalışan biri olarak bilgi vereyim mobeselerdeki görüntülerden trafik cezası yazılmıyor. Mobeseler plaka okumuyor çok merkezi yerlerdekiler hariç. Mahkeme veya karakol talebi olmadan görüntüler alınmaz bu yüzden ordaki memur her gün görüntü izleyip aa bu hız yapmış diye ceza yazmaz. Sizin görüntü vardır ibaresi radar cihazının görüntüsüdür ki zaten hızı ölçecek başka bir cihaz teşkilatımızda mevcut değil o yoldan geçtiyseniz o saattlerde boşuna zamanınızı tüketmeyin indirim varken ödeyin ama ben o saatte orda değildim diyor iseniz bazen harf veya rakam yanlışlığı olabiliyor itiraz ediniz. Hız harici konuşalım şimdi görüntü yoksa itiraz edildiğinde iptal olması bence olmamalı çünkü ekipler trafiği tehlikeye düşüren makas atan vs araçları kendileri gördüğünde de ceza yazıyor bunların hepsi görüntü olmadığından iptal olacaksa o memurun o işi yapmasının pek bir anlamı kalmaz sanırım :D

+1
Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper

İndirimli ödeyin kurtulun bence... Benim de aynı şey başıma geldi en temizi ödemek.

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Anladığım kadarıyla size yapılan bir haksızlık yok ,hız sınırını aşarak kural ihlali yapmışsınız . cezayı indirimli olarak ödemek en doğru seçim olacaktır. Geçmiş olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

77 ile trafil polisi sağımda iken tam solundan giderek arkamdaki trafiği tıkadım e5 te limit 70 iken. Polis bana anons yaptı trafiği tehlikeye düşürüyorsunuz hızlı gidin diye :)  

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Mobesede çalışan biri olarak bilgi vereyim mobeselerdeki görüntülerden trafik cezası yazılmıyor. Mobeseler plaka okumuyor çok merkezi yerlerdekiler hariç. Mahkeme veya karakol talebi olmadan görüntüler alınmaz bu yüzden ordaki memur her gün görüntü izleyip aa bu hız yapmış diye ceza yazmaz. Sizin görüntü vardır ibaresi radar cihazının görüntüsüdür ki zaten hızı ölçecek başka bir cihaz teşkilatımızda mevcut değil o yoldan geçtiyseniz o saattlerde boşuna zamanınızı tüketmeyin indirim varken ödeyin ama ben o saatte orda değildim diyor iseniz bazen harf veya rakam yanlışlığı olabiliyor itiraz ediniz. Hız harici konuşalım şimdi görüntü yoksa itiraz edildiğinde iptal olması bence olmamalı çünkü ekipler trafiği tehlikeye düşüren makas atan vs araçları kendileri gördüğünde de ceza yazıyor bunların hepsi görüntü olmadığından iptal olacaksa o memurun o işi yapmasının pek bir anlamı kalmaz sanırım  :D

---1

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

E-5'te 107 ile ceza yemek biraz can sıkıcı, bölünmüş ve 3+3 şeritli, otoyol ayarında bir yol neticede. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bölünmüş yol kategorisi geçerli olmalı E5 te. diğer yolları bilemem iki gidiş geliş de olsa 80 olabilir çünkü yan kavşak girişleri olabiliyor ya da ışıklar. Ama E5 te ne ışık var ne de yanal T çıkış giriş.  

Ben istanbul park yolunda oturmaya başladım. Burada da Hız sınırı 50 den 80 e çıkarıldı. insanlar 120 ile gidiyorlar. Ama ışıklar var giriş çıkış var. duraklar var. Tamam 80 normal ama 120 ile giden yakalanmalı.   E5 te ise 110 normal olmalı 120 ile giden yakalanmalı. %30 kuralına bakılmamalı.

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

Değerli abilerim, ablalarım;

Sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. İki gün önce(pazartesi) günü evime bir ceza tutanağı geldi.17.01.2015 tarihinde saat 07.51de BOSTANCI D-100 GÜNEY karayolunda radar cezası yemişim.Hızım 107 ve oranın limiti 80 olarak geçiyormuş ceza notumda ise 'Hız sınırlarını %30'dan fazla aşmak' notu yazıyor.  Bunun yanında hiç bir kamera kaydı falan gelmedi ancak aşağıdaki başka bir notta ise  Trafik kural ihlaliniz Mobese ve benzeri kamera sistemince tespit edilmiştir yazıyor .Cezanın tutarı ise tam tamına '391 TL'. Bu ceza olayından sonra Bostancıdan iki kere geçip nerede kamera var diye bakmak istedim ancak hiçbir yerde kameraya dahir bir şey göremedim. Bunun itirazı için neler yapabilirim ? Nereye başvurabilirim sizlere sormak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ben yaklaşık 3 ay önce falan 178le radara girdim.375 tl ceza geldi.107 km 391 tl biraz fazla olmuş.zam geldi galiba cezalara.

bostancı sahilde radar var.ama e5 te hiç görmedim

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

ben yaklaşık 3 ay önce falan 178le radara girdim.375 tl ceza geldi.107 km 391 tl biraz fazla olmuş.zam geldi galiba cezalara.

bostancı sahilde radar var.ama e5 te hiç görmedim

Radarda iki kademe var otoban 155 ile 1. Kademe 156 ile ikinci kademe. Ondan sonra 300 de olsa aynı ceza.

Şehir içinde 50 ile gideceğin yerde 75 ile radara girersen otobanda 160 dan sonraki Hız ile aynı cezayı ödersin.

375 in 391 olması Ocak Ay'ında gelen zam o ayrı.

Not: 1. Kademe Hız sınırının %10 luk toleranstan sonraki %20 lik hıza kadar. Ondan sonra 2. Kademe devreye Giriyor. Yani otobanda 120 Hız Sınırı 132 kadar sorun yok. 132*%20= 156. 133-156 arası 1. Kademe. Bildiğim kadarıyla.

Şehir içinde 50 Hız sınırında 56-66 arası 1. Kademe. 67 den sonra otobanda ki 157 den sonraki ceza aynı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serdal Soysal

Arkadaşlar epeydir aklıma takılıyordu yanımdan hızla geçen beyaz 06 pem 22 emniyet aracımıdır?

eca099c035843f0295b052e3aa493655.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

Buradan devam edelim yeni konu acmadan. Bugun Bolu'ya giderken 2 radara yakalandim sanirim. 190km'lik otoyolun bu bolumunde yolda iki radara bugune kadar rastlamamistim. Donuste bostu. Bu arada ogsmizi diger aractan sonra ilk defa kullandik. Elimle giselerde gosterdim ama bolu cikisinda 13tl yazdi giriste okumamis demek ki, Ankara ya gelirken dikkat ettim bolu girisinde okudu araci ama Ankara giselerinde kacak gecis gibi birsey yazdi. Yani bir Bolu seyahati bize epey pahaliya patlayacak:)

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül
(düzenlendi)

Karta limit aktarinca ucret dusmuyor mu sonradan?

tarihinde Serdar Akgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

üstad radar cezasına yapacak bişey yok :)

Ogs geçişleri düzelir kendiliğinden diye ummaktayım. Çünkü girişte ve çıkışta fotoğrafınız çekildi.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

üstad radar cezasına yapacak bişey yok :)

Ogs geçişleri düzelir kendiliğinden diye ummaktayım. Çünkü girişte ve çıkışta fotoğrafınız çekildi.

Abi radar cezasına yapacak birşey var. Şöyle ki.. Görüntü kaydıyla hız sınırını aşmama rağmen radar uygulaması olduğuna dair uyarıcı levha olmadığından itirazım kabul edilmişti. Ödeme yapmadan itiraz etmiş ve davayı kazanmıştım. Kerem bey, eğer ki radar olduğuna dairr bir uyarıcı levha görmediyseniz mutlaka ödemeden itiraz edin. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...