İçeriğe Yönlendir

Çukura Girince Kasislerde Motor Stop Ediyor

Emre Berk

Recommended Posts

Emre Berk

Merhaba,

2006 Fiesta 1.4 Van aracımı geçen hafta acil bir yere yetişmek için yüksek devirde sert bir şekilde kullanmıştım, 100-120 km hızla giderken birden yığıldı, hani tüplü arabalarda gaz biterken birden gücü kesilir ya, sonra tekrar normale döndü devam ettim.

Bundan sonra bir problem çark etti, bugün içinde birkaç defa, kasislerden geçerken yada çukurlara girdiğimde araba birden durur gibi yapıyor(hem düşük hızda hemde yüksek hızda ), rölanti düşüyor, direksiyon sertleşiyor, kontak kapanıyor gibi yapıyor göstergedeki ikaz ışıkları yanıp sönüyor ama gaza yüklenince rölanti normale dönüyor, yakın zamanda aküyü değiştirdim, bununla ilgili midir bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Berk

Kutup başınız iyi sıkılmamış. Kontrol ettirin.

Kontrol ettim biraz oksitlenmiş (+) kutbu, bundan olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ondandır muhtemelen. Sıcak su ile temizleyin sonra wd40'la pekiştirin temizliği.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Önerilen işlem de çözüm olmazsa farklı bir aküyle deneyin, zira zamanla akü içinde bulunan peteklerde sarsıntı ve darbelerden kaynaklı kopmalar oluyormuş, bu da kesiklik yapıyormuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Irgın

benim bildiğim çalışan arabada kutup başı sökülse dahi herhangi bir değişiklik olmaz.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

benim bildiğim çalışan arabada kutup başı sökülse dahi herhangi bir değişiklik olmaz.

Her arabada böyle olmuyor..

Yorum bağlantısı

Şu kaza anında yakıt kesen sistem den dolayıda olabilir. Ama tamamen stop etmiyor sanırım. Stop eder gibi oluyor herhalde..

Yorum bağlantısı
Emre Berk

Şu kaza anında yakıt kesen sistem den dolayıda olabilir. Ama tamamen stop etmiyor sanırım. Stop eder gibi oluyor herhalde..

Aynen öyle tamamen stop etmiyor, eder gibi oluyor, bugün ustaya gittim çok vaktim olmadığı için ayaküstü konuşabildik, birkaç gündür havalar çok kötüydü su falan girmiş olabilir dedi, bugün hava biraz ısındı, herhangi bir problemde olmadı. 10.000 bakımı geliyor o zaman baştan aşağı kontrol edeceğiz, trigeri de değiştirmeyi düşünüyorum, ben alalı 50.000 km oldu, benden önceki sahibi de o kadar kullansa zamanı gelmiştir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Emre Berk

Akünün eksi kutbuna giden şase'den kaynaklandığını öğrendik, arabanın çekişi bariz şekilde değişti, kendine geldi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Berk

Ondandır muhtemelen. Sıcak su ile temizleyin sonra wd40'la pekiştirin temizliği.

Benim problem devam ediyor. Hatta can sıkma derecesine geldi artık.

Sani Bey'in şu konudaki cevapları ve sorunlar benimkiyle de uyuşuyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...