Ahmet Varol 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 Merhabalar arkadaşlar , aracımın triger kayışının ne zaman değiştiğini bilmediğim için değiştirmeyi düşünüyorum . Bu değişimde devirdaim pompasının değişmesi gerekir mi ? Ustaya sordum da gerek yok dedi , aynı yerde değil bozulunca değiştiririz dedi pek aklıma yatmadı . Yetkili servis de değiştirsem gereksiz harici masraf çıkartırlar mı daha önce hiç yetkili servise bir iş yaptırmadım . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 Triger değişimini devirdaimle beraber yapmak genel olarak tavsiye edilir.Benimde nacizane tavsiyem bu yöndedir.Ben bütün bakımlarımı yetkili serviste yaptırırım.Fakat triger ve debriaj baskı balata da gereksiz yüksek meblalar istiyorlar.Bu değişimleri dışarda güvenilir bir ustaya yaptırmakta maddi yönden büyük fark yaratır. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Merhabalar arkadaşlar , aracımın triger kayışının ne zaman değiştiğini bilmediğim için değiştirmeyi düşünüyorum . Bu değişimde devirdaim pompasının değişmesi gerekir mi ? Ustaya sordum da gerek yok dedi , aynı yerde değil bozulunca değiştiririz dedi pek aklıma yatmadı . Yetkili servis de değiştirsem gereksiz harici masraf çıkartırlar mı daha önce hiç yetkili servise bir iş yaptırmadım . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Aynı yerde değil de nerdeymiş ? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Devirdaim tahriğini triger kayışından alır. Triger değişimi esnasında devirdaim değişmediği taktirde, ileride devirdaimde problem olması durumunda triger değişimi için verdiğiniz işçilik ücretini tekrar vermek sorunda kalırsınız. Bence daha tecrübeli bir usta tercih edin. Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 21 Şubat 2015 Yazar Paylaş 21 Şubat 2015 O zaman benim usta çokta usta değil sanırım , Servis orjinal parça kullanıyor ve garantili oluyor sanırım . Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 devir daim 120 tl civarı benim araçta değiştirdi. arkadaşımın aracında değişime gerek görmedi usta ama değiştirirdim ben olsaydım . v kayışını da değiştirirdim ayrıca Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 21 Şubat 2015 Yazar Paylaş 21 Şubat 2015 Aynı yerde değil de nerdeymiş ? Bilmiyorum ki biraz motor bilgim var ordan yola çıkarak mantıklı gelmedi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Bilmiyorum ki biraz motor bilgim var ordan yola çıkarak mantıklı gelmedi Ustacık değil usta bulunuz.. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Focus 1 1.6 motor'un devirdaimini triger kayışı çevirmiyor.V kayışı çeviriyor. Bozulunca değiştirmeniz menfaatiniz icabıdır. (sonra hararet vb. problemleri çıkabilir) 2 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Ben trigerle beraber değiştirdim.Devirdaimi triger kayışı çeviriyor. Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 (düzenlendi) Merhaba Benim aracımda devirdim şarj dinamosu ve direksiyon pompasını V kayışı çeviriyor. Triger değişiminde ilgisi olmadığı için devirdaimi değiştirmedim gerekte yoktu Triger kayışı üstteki iki eksantrik mili ve bir avare kasnak ile krank miline bağlıyor Devirdaimi ile bağlantısı yoktur 21 Şubat 2015 tarihinde Tamer Kurt tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 21 Şubat 2015 Yazar Paylaş 21 Şubat 2015 Merhaba Benim aracımda devirdim şarj dinamosu ve direksiyon pompasını V kayışı çeviriyor. Triger değişiminde ilgisi olmadığı için devirdaimi değiştirmedim gerekte yoktu Triger kayışı üstteki iki eksantrik mili ve bir avare kasnak ile krank miline bağlıyor Devirdaimi ile bağlantısı yoktur Merhabalar yani şimdi devirdaimi değiştirmezsem bozulduğunda trigeri ellemeden kolayca değişebilen bir parça mı ? Focus 1 1.6 motor'un devirdaimini triger kayışı çevirmiyor.V kayışı çeviriyor. Bozulunca değiştirmeniz menfaatiniz icabıdır. (sonra hararet vb. problemleri çıkabilir) Bozulmaya başlayınca v kayışının gergileri gibi bir ses çıkarır mı yoksa direk hararet yaptığındamı anlarız bozulduğunu . Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 21 Şubat 2015 Yazar Paylaş 21 Şubat 2015 devir daim 120 tl civarı benim araçta değiştirdi. arkadaşımın aracında değişime gerek görmedi usta ama değiştirirdim ben olsaydım . v kayışını da değiştirirdim ayrıca Aracımı seviyorum ama gecen ay baskı balata rulman ve şanzıman yağı değişi ile 550 tl kalorifer düğmeleri bozulmuş 175 tl şimdide triger serviste değişcek sevgim ile bütçem çakışmaya başladılar Ama focusa değer 3 senedir hiç üzmedi kendisi beni 1 Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 22 Şubat 2015 Paylaş 22 Şubat 2015 Selam Motor ön kısımda v kayışı ile çevrilen büyük siyah bir kasnak Göreceksiniz bu su pompası devirdaimdir Benim aracımda 15 Yıldır sorun çıkarmadı ama v kayışını geren ve yataklık eden diğer kankaları kontrol etmekte yarar var Olabilir devirdaim ve kasnaklar sorun çıkardı triger kayışına bir zarar gelmez Ama triger değişirken bu kayışlar ve kasklar ön tarafta olduğu için sökülür bu esnada kontrol edilebilir ses ve aşınma varise değişir. Tekrar özetlemek gerekirse devirdaim trigerden hareket almadığı için değişim sadece kendisi sorunlu ise yapılmalıdır 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 22 Şubat 2015 Yazar Paylaş 22 Şubat 2015 Selam Motor ön kısımda v kayışı ile çevrilen büyük siyah bir kasnak Göreceksiniz bu su pompası devirdaimdir Benim aracımda 15 Yıldır sorun çıkarmadı ama v kayışını geren ve yataklık eden diğer kankaları kontrol etmekte yarar var Olabilir devirdaim ve kasnaklar sorun çıkardı triger kayışına bir zarar gelmez Ama triger değişirken bu kayışlar ve kasklar ön tarafta olduğu için sökülür bu esnada kontrol edilebilir ses ve aşınma varise değişir. Tekrar özetlemek gerekirse devirdaim trigerden hareket almadığı için değişim sadece kendisi sorunlu ise yapılmalıdır Anladım teşekkür ederim cevaplarınız için. Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 22 Şubat 2015 Paylaş 22 Şubat 2015 Bak laf direk ustanin ustaligina gitti bunun neden degismedihini ustana sor kardesim adam sana masraf cikarmak istememis insanlik yapmis zetec motorlarda v kayisi devirdaimi tahrik eder triger deil bende ford ustasiyim e bi daha masraf cikmasin abi deyip avare bilyasi gergi kutugu sarj dinamosu degisseydi burda kufur ederdiniz... yapmayin boyle arkadaslar yok sen ustani deis falan demis biri.. ya sabir trigerin t sini bilmez ama forum sitesi agziyla yaz babam yaz.... 1 Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 22 Şubat 2015 Paylaş 22 Şubat 2015 Kadir bey merhaba Bende farklı bir otomotiv Firmasında teknisyenim. Genelde forumlarda yazmam fakat fordclub gerçekten dayanışma içinde olan insanların buluştuğu çok düzgün bir yer Zaman zaman yanlış anlaşılmalar olabiliyor ve insanların tamirhanede veya servislerde yaşadığı olumsuz deneyimler ön yargılara neden oluyor. Selamlar 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 22 Şubat 2015 Yazar Paylaş 22 Şubat 2015 (düzenlendi) Bak laf direk ustanin ustaligina gitti bunun neden degismedihini ustana sor kardesim adam sana masraf cikarmak istememis insanlik yapmis zetec motorlarda v kayisi devirdaimi tahrik eder triger deil bende ford ustasiyim e bi daha masraf cikmasin abi deyip avare bilyasi gergi kutugu sarj dinamosu degisseydi burda kufur ederdiniz... yapmayin boyle arkadaslar yok sen ustani deis falan demis biri.. ya sabir trigerin t sini bilmez ama forum sitesi agziyla yaz babam yaz.... Öncelikle merhabalar , buraya konu açıp sordum çünkü başkaları da öğrensin hemde ben öğrenim . Başka bilenlere sorup öğreniyorum ki usta iyi birimi art niyetli mi yakut bilgili bir ustamı bunda da yanlış bir şey yok demi . 3 senedir focusa biniyorum ilk defa sanayiye gidiyorum bu aralar bakımlardan dolayı yani ustayı tanımıyorum. Arkadaşlarda sağolsunlar yardımcı olmaya çalıştılar onlar öyle biliyorlarmış ama amaç yardımcı olmak amaç güzel yani kızmaya gerek yok Bakınız sizinde amacınız güzel ama söyleme şeklinden dolayı insanlar kırılabilir kırmamak lazım 22 Şubat 2015 tarihinde Ahmet Varol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 23 Şubat 2015 Paylaş 23 Şubat 2015 (düzenlendi) Devirdaim konum olarak triger kayışının arkasında bulunur. Genelde triger değişme zamanına yakın olarak ömrü dolar ve bozulur. Triger değişiminde değişmesinin sebebi, yakın zamanda tekrar bozulursa, yeniden triger söküm ücreti vermeniz gerekeceği içindir. Genelde triger değiştikten 6 içerisinde arızalanabilir. Risk alıp, maliyeti düşürmek için değiştirmezseniz, altı ay sonra iki katı masraf etmek durumunda kalabilirsiniz.. Devirdaimden sızan antifriz gergi bilyası ve kayışa zarar verebileceğinden dolayı, devirdaim bozulduğunda triger setininde yeniden değişmesi önerilir.. Aracınız kaç km'de? 23 Şubat 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 23 Şubat 2015 Paylaş 23 Şubat 2015 Merhabalar Aracın 190.000 kmde ve yaklaşık 15 yaşında benim aracımda devirdaim daha önce bozulmadı. Toplam 3 defa triger kayışı değiştim son yaptıgım değişim esnasında devirdaimi kontrol ettim rulmanında ses ve boşluk yok. Bu durumda toplam 3 devirdaim ücreti ödemiş olacaktım. Sizin belirtiğiniz gibi tedbirli olmak güzel ama maliyetini düşünmekte önemli ayrıca piyasada değişim esnasında orjinal parça bulmakta zor ve bulsaınız bile rakam yukarı çıkıyor. Tiger kayışı devirdaimi çevirmediği için V kayışı ile döndürülmesi sebebi ile su sızıntısı veya rulmaında ses olana kadar orjinal devirdaimi kullanmaya devam edeceğim. 3 Yılda bir antifirizi ve fren hidroliğini yeniliyorum focus ve ztec motordan çok çok memnunum satmaya kıyamadıgım için yıllardır aynı aracı kullanıyorum. Selamlar . 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 23 Şubat 2015 Yazar Paylaş 23 Şubat 2015 Devirdaim konum olarak triger kayışının arkasında bulunur. Genelde triger değişme zamanına yakın olarak ömrü dolar ve bozulur. Triger değişiminde değişmesinin sebebi, yakın zamanda tekrar bozulursa, yeniden triger söküm ücreti vermeniz gerekeceği içindir. Genelde triger değiştikten 6 içerisinde arızalanabilir. Risk alıp, maliyeti düşürmek için değiştirmezseniz, altı ay sonra iki katı masraf etmek durumunda kalabilirsiniz.. Devirdaimden sızan antifriz gergi bilyası ve kayışa zarar verebileceğinden dolayı, devirdaim bozulduğunda triger setininde yeniden değişmesi önerilir.. Aracınız kaç km'de? 146 000 km de ama önceden değiştimi değişmedimi bilgim yok Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 (düzenlendi) 146 000 km de ama önceden değiştimi değişmedimi bilgim yok Değiştiyse, 80.000 km de triger ile beraber değişmiştir. Eğer değişmediyse, eli kulağındadır. Değişmiş olsa bile, yeniden değişme zamanıda yaklaşmış. Saatli bomba gibi herzaman arıza verebilir. Olmadık biryerde değiştirmek zorunda kalırsanız, istediğiniz marka yedek parça ve iyibir usta bulmak çok zor olur. Bu tip işleri zamanında planlı olarak yapmak daha mantıklı. Triger seti (kayış+bilya) ve devirdaim değişirken ustanızı iyi seçin. Sente ayarının bozulması durumunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Servis aldıktan sonraki süreçte, yaptığı işlemin arkasında durabilecek bir yerde bu işlemi yaptırmanızı öneririm. Not: işlem hatalı yapılırsa, olması muhtemel arızalar; çekiş kaybı, hararet sıkıntısı ve rolanti problemi. 24 Şubat 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 24 Şubat 2015 Yazar Paylaş 24 Şubat 2015 Değiştiyse, 80.000 km de triger ile beraber değişmiştir. Eğer değişmediyse, eli kulağındadır. Değişmiş olsa bile, yeniden değişme zamanıda yaklaşmış. Saatli bomba gibi herzaman arıza verebilir. Olmadık biryerde değiştirmek zorunda kalırsanız, istediğiniz marka yedek parça ve iyibir usta bulmak çok zor olur. Bu tip işleri zamanında planlı olarak yapmak daha mantıklı. Triger seti (kayış+bilya) ve devirdaim değişirken ustanızı iyi seçin. Sente ayarının bozulması durumunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Servis aldıktan sonraki süreçte, yaptığı işlemin arkasında durabilecek bir yerde bu işlemi yaptırmanızı öneririm. Not: işlem hatalı yapılırsa, olması muhtemel arızalar; çekiş kaybı, hararet sıkıntısı ve rolanti problemi. komple değiştirdim devirdaim triger v kayışı gergiler motor yağı üst kapak contası, motor kulağı ...vs ecik tuzlu oldu ama iyi oldu Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Ecik yazmışım azıcık olcaktı ne kadar tuttu hocam Yorum bağlantısı
Recommended Posts