İçeriğe Yönlendir

2. Viteste Takılı Kaldı

Uğur Bağcı

Recommended Posts

Uğur Bağcı

İyi akşamlar ford severler 1999 2.0 düz vites mondeom seyir halinde 2. Viteste takılı kaldı diğer viteslere geçmiyor memleketteyim adanadaki tamircimi aradım vites geçiş teli ya çıkmıştır yada kopmuştur dedi başına böyle bir olay gelen var mı yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

aynısı linea ile bana olmuştu.benimki geri viteste takılı kalmıştı.ustanızın dediği gibi,tel kopmuştu.

2.viteste gidebildiğiniz yere kadar gideceksiniz,yarın da tamir.

Yorum bağlantısı
Devrim Kara

vites körüğünü çıkartıp bakabilirseniz vitesten tellere aktarımı sağlayan plastik mafsallar var onlarda yerinden çıkmış olabilir çıkmışsa takabilirsiniz

benimde başıma geldi o mafsallar sık sık çıkıyordu mafsalı takıp tel ile sabitlemiştim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orada yaptırın. Bu şekilde gidemezsiniz. Yakarsınız arabayı. Basittir.

Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı

vites körüğünü çıkartıp bakabilirseniz vitesten tellere aktarımı sağlayan plastik mafsallar var onlarda yerinden çıkmış olabilir çıkmışsa takabilirsiniz

benimde başıma geldi o mafsallar sık sık çıkıyordu mafsalı takıp tel ile sabitlemiştim

Körükleri çıkarıp baktım fakat pek bir şey anlamadım vites kolu sadece ileri ve geri gidiyor sağa yada sola manevra yapmıyor fakat vitesi oynatınca alttaki kolda bir hareket oluyor gibi ama vites faliyete geçmiyor.

Orada yaptırın. Bu şekilde gidemezsiniz. Yakarsınız arabayı. Basittir.

Tellerin çıkma ihtimali nedir acaba tamircinin telde dediği itibariyle soruyorum
Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı

Halattır, tel ibaresini anlamadım ben.

Pek anlamam halatın çıkma ihtimali olabilir mi acaba yada sert vites geçişi neden olabilir mi.
Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı
(düzenlendi)

Uzamıştır ve kopmuştur

Tahmin tabi sadece

Teşekkür ederim yardımınız için bakalım yarın tamirci ney diyecek. tarihinde Uğur Bağcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Vw poloda basima gelmisti , vitesi 2 ye takiyordum 4 e geciyodu geriye takiyordum 5 e geciyordu vites kolu oldugu yerde 360 derece dönüyordu , sanzimani pert ettiğimi düşünmüştüm dedim smdi bir dunya masraf çıkacak , ustaya biraktim 3 saat sonra telefon açtı araban oldu diye , korkarak sordum ne kadar masraf diye , 15 lira versen yeter dedi , 20 verdim adama :) halatlar cikmis alttan oyle söylemişti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

Bir kaç defa başıma geldi.Devrim beyin dediği gibi  mafsalların çıkması veya aşınmasından  oluyor,  koldan sa kolay  ama şanzımana giren kolun mafsallarından da  oluyor, kendi başınıza yapmanız zor .Lifte kaldırıp o mafsalların yerine takılması ki muhtemelen de kırılmış olabilir. Yenisi  tel ile komple satılıyor ve oldukça pahalı,bulunması da zor.iyi bir usta tel gibi yöntemlerle sabitleyebilir. Motor kaputunu  açın, vitesi oynatınca orada oynayan  bir mafsal göreceksiniz. Uzun bir tornavida ile onu sağa sola çekerseniz vitesten çıkarabilirsiniz. Eğer kırıksa ve tamir ettirirseniz, bozuk yollara girmemeye çalışın.Tekrar etme riski var.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı

Şun tamircideyim motorun alt kısmına bakarak halatın baş kısmının kırık olduğunu söyledi tornacı çağırıp gösterdi o parçanın aynısını yapmaya çalışacaklar inşallah olur birde halat aramak zorunda kalmayalım

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Tornada yapılan parça olur da, o parçanın orijinali yok mu? Malzemenin kalitesinden emin olamazsınız böyle...Halat çok mu pahalı imiş?

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Tornada yapılan parça olur da, o parçanın orijinali yok mu? Malzemenin kalitesinden emin olamazsınız böyle...Halat çok mu pahalı imiş?

MK2 lerde   araç eskidikçe kronik sayılabilir. Sadece halatın baş kısmı aşınıyor veya kırılıyor. Tek başına yok, komple almak gerekiyor. Parçacılar  servis de belki vardır ama komple ve pahalıdır demişlerdi, tamir önermişlerdi. Çıkmasını da bulamamıştım.

Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı

2011 model 60 binde doblo var akrabamda onlarında başına aynı sıkıntı gelmiş araç park halinde iken halat kopmuş geçen hafta onlar parçayı rahat bir şekilde bulmuşlar değiştirmişler fakat k.maraş gibi bir yerde mondeonun yedek parçasını geçtim tamirinden anlayan birini bulmak bile zor iş tornacının yaptığı parça ile idare edicez artık.

Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı

Sorun halloldu arkadaşlar şanzımanın ordan çıkmış halat tornacı plastik parça yaptı halat değiştirmek zorunda kalmadık 30 tl ile halloldu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlhan Kol

benimkide çıkmıştı altına yatıp takmıştım. yine çıkmasın diye başlarına bakır tel bağladım. halat set halinde satılıyor oda 450 lira istedi parçacı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...