Uğur Bağcı 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 İyi akşamlar ford severler 1999 2.0 düz vites mondeom seyir halinde 2. Viteste takılı kaldı diğer viteslere geçmiyor memleketteyim adanadaki tamircimi aradım vites geçiş teli ya çıkmıştır yada kopmuştur dedi başına böyle bir olay gelen var mı yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 aynısı linea ile bana olmuştu.benimki geri viteste takılı kalmıştı.ustanızın dediği gibi,tel kopmuştu. 2.viteste gidebildiğiniz yere kadar gideceksiniz,yarın da tamir. Yorum bağlantısı
Devrim Kara 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 vites körüğünü çıkartıp bakabilirseniz vitesten tellere aktarımı sağlayan plastik mafsallar var onlarda yerinden çıkmış olabilir çıkmışsa takabilirsiniz benimde başıma geldi o mafsallar sık sık çıkıyordu mafsalı takıp tel ile sabitlemiştim Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 26 Şubat 2015 Yazar Paylaş 26 Şubat 2015 Memleket nere ?Kahramanmaraştayım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 Orada yaptırın. Bu şekilde gidemezsiniz. Yakarsınız arabayı. Basittir. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 26 Şubat 2015 Yazar Paylaş 26 Şubat 2015 vites körüğünü çıkartıp bakabilirseniz vitesten tellere aktarımı sağlayan plastik mafsallar var onlarda yerinden çıkmış olabilir çıkmışsa takabilirsiniz benimde başıma geldi o mafsallar sık sık çıkıyordu mafsalı takıp tel ile sabitlemiştim Körükleri çıkarıp baktım fakat pek bir şey anlamadım vites kolu sadece ileri ve geri gidiyor sağa yada sola manevra yapmıyor fakat vitesi oynatınca alttaki kolda bir hareket oluyor gibi ama vites faliyete geçmiyor.Orada yaptırın. Bu şekilde gidemezsiniz. Yakarsınız arabayı. Basittir.Tellerin çıkma ihtimali nedir acaba tamircinin telde dediği itibariyle soruyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 Halattır, tel ibaresini anlamadım ben. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 26 Şubat 2015 Yazar Paylaş 26 Şubat 2015 Halattır, tel ibaresini anlamadım ben.Pek anlamam halatın çıkma ihtimali olabilir mi acaba yada sert vites geçişi neden olabilir mi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 Uzamıştır ve kopmuştur Tahmin tabi sadece Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 26 Şubat 2015 Yazar Paylaş 26 Şubat 2015 (düzenlendi) Uzamıştır ve kopmuştur Tahmin tabi sadece Teşekkür ederim yardımınız için bakalım yarın tamirci ney diyecek. 26 Şubat 2015 tarihinde Uğur Bağcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Vw poloda basima gelmisti , vitesi 2 ye takiyordum 4 e geciyodu geriye takiyordum 5 e geciyordu vites kolu oldugu yerde 360 derece dönüyordu , sanzimani pert ettiğimi düşünmüştüm dedim smdi bir dunya masraf çıkacak , ustaya biraktim 3 saat sonra telefon açtı araban oldu diye , korkarak sordum ne kadar masraf diye , 15 lira versen yeter dedi , 20 verdim adama halatlar cikmis alttan oyle söylemişti 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 (düzenlendi) vites körüğünü çıkartıp bakabilirseniz vitesten tellere aktarımı sağlayan plastik mafsallar var onlarda yerinden çıkmış olabilir çıkmışsa takabilirsiniz benimde başıma geldi o mafsallar sık sık çıkıyordu mafsalı takıp tel ile sabitlemiştim Bir kaç defa başıma geldi.Devrim beyin dediği gibi mafsalların çıkması veya aşınmasından oluyor, koldan sa kolay ama şanzımana giren kolun mafsallarından da oluyor, kendi başınıza yapmanız zor .Lifte kaldırıp o mafsalların yerine takılması ki muhtemelen de kırılmış olabilir. Yenisi tel ile komple satılıyor ve oldukça pahalı,bulunması da zor.iyi bir usta tel gibi yöntemlerle sabitleyebilir. Motor kaputunu açın, vitesi oynatınca orada oynayan bir mafsal göreceksiniz. Uzun bir tornavida ile onu sağa sola çekerseniz vitesten çıkarabilirsiniz. Eğer kırıksa ve tamir ettirirseniz, bozuk yollara girmemeye çalışın.Tekrar etme riski var. 27 Şubat 2015 tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 27 Şubat 2015 Yazar Paylaş 27 Şubat 2015 Şun tamircideyim motorun alt kısmına bakarak halatın baş kısmının kırık olduğunu söyledi tornacı çağırıp gösterdi o parçanın aynısını yapmaya çalışacaklar inşallah olur birde halat aramak zorunda kalmayalım Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 (düzenlendi) Tornada yapılan parça olur da, o parçanın orijinali yok mu? Malzemenin kalitesinden emin olamazsınız böyle...Halat çok mu pahalı imiş? 27 Şubat 2015 tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Tornada yapılan parça olur da, o parçanın orijinali yok mu? Malzemenin kalitesinden emin olamazsınız böyle...Halat çok mu pahalı imiş? MK2 lerde araç eskidikçe kronik sayılabilir. Sadece halatın baş kısmı aşınıyor veya kırılıyor. Tek başına yok, komple almak gerekiyor. Parçacılar servis de belki vardır ama komple ve pahalıdır demişlerdi, tamir önermişlerdi. Çıkmasını da bulamamıştım. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 27 Şubat 2015 Yazar Paylaş 27 Şubat 2015 2011 model 60 binde doblo var akrabamda onlarında başına aynı sıkıntı gelmiş araç park halinde iken halat kopmuş geçen hafta onlar parçayı rahat bir şekilde bulmuşlar değiştirmişler fakat k.maraş gibi bir yerde mondeonun yedek parçasını geçtim tamirinden anlayan birini bulmak bile zor iş tornacının yaptığı parça ile idare edicez artık. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 27 Şubat 2015 Yazar Paylaş 27 Şubat 2015 Sorun halloldu arkadaşlar şanzımanın ordan çıkmış halat tornacı plastik parça yaptı halat değiştirmek zorunda kalmadık 30 tl ile halloldu 2 Yorum bağlantısı
İlhan Kol 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 benimkide çıkmıştı altına yatıp takmıştım. yine çıkmasın diye başlarına bakır tel bağladım. halat set halinde satılıyor oda 450 lira istedi parçacı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts