İçeriğe Yönlendir

Yetkili "x" Servisinde Musteriye Kufur Etme,araci Ile Makas Atma...vs


Emre Şimşek

Recommended Posts

Emre Şimşek

Başka bir forumda rastladım, eğer örtbas edilmezse zaten yakında haberlerde görüntülerle beraber çıkacaktır. Yetkili servis Ford'un değil şimdilik onu söyleyebilirim. Hukuki süreç devam ettiği için halen gizli tutuluyor. Deneyim olması açısından burada paylaşıyorum.

 

 

 

-Aracımı 26.02.2015 Yetili bir X servisine götürdüm,şikayetim turbodan ufak bir ıslık sesi gelmesiydi(Egzozdanda olabilir contasinda kacak olabilir ondan sonra oldu).Aracın gidişinde ve turbo basıncında hiçbir sorun yok.Amacım birazda sorun çıkartıp çıkartmayacağını öğrenmekti.


-Aracımda bu arada DPF iptali ve Yazılım var(),Formen geldi dinledi hemen turbonuzu değiştirelim garantiden dedi."Aracımda egzoz ve yazılım var orjinale dönmem gerekirmi dedim?" "Yok yok hemen değiştiririz iş emrini açtırın siz dedi"

-Buraya kadar aslında şoklar içerisindeydim,birazda mutlu olmuştum.Arabanin gidisinden birsey olmasada kim sufir turbo istemezki,Neyse arabamı bıraktım yaklaşık 2 saat sonra telefon geldi.Aracınızda yazılım var,dizel partikül filtresi sökülmüş...vs araç garanti dışıdır diye.

-Gittim ve aracın servis kayıtlarına yazılımlı olduğu işlenmişti,kendime küfür ede ede imzamı attım ve çıktım.Çünkü söyleyecek birşey yok o şekilde girersen bırakırlar.

-Gelelim KONUNUN PATLAMA NOKTASINA:Aracımda güvenlik için araç kamerası var,Görüşümü engellemesin diye dikiz aynasının arkasına taktım.Tabi servisteki arkadaşlar bunu görmemişler.Konuşmalar şu şekilde

Formen:Çocuğu kandırdım,arabada yazılım var.Garantiden değiştirelim hemen dedim.

Diğer çalışan:Tanıdıkmı?

Formen:İstediği kadar tanıdık olsun .ikerim....

Çalışan:Sonra sana tan tana etmesin araç sahibi

Formen:...ikerim hayırdır ya,isterse topla tüfekle gelsin ben aracın resimlerini çektim garanti dışı

**Evet arkadaşlar yetkili servisteki insan bana küfür ediyor,piçliğine garanti dışı bırakmak için hemen bırak dedim diyor(kameradan bir haber) Tabi olay bu şekildede kapanmıyor.

-Araç yazılımlımı?Gel hadi turlayalım diyorlar hemen.Aracımla yola çıkıyorlar.Benim kendi aracıma yapmadığım eziyeti yapıyorlar.
*Makas atıyorlar
*Hız sanırını geçiyorlar
*Kameraların altından hiç gaz kesmeden geçiyorlar
*Işık ihlalleri yapıyorlar
*Üstüne üstlük ısrarla garantiden değiştireceğimi sanıyor,piçlik yaptım diyor orda çalışan.
*9dk arabanın canına okuduktan sonra atolyeye girerken başka bir usta çıkıyor aynen şunu söylüyor "Arabanın bacısını .iktin karşıdan geçerken ta buraya kadar geldi ses diyor"
*Araç servis alanına geliyor ama aracı stop etmiyorlar.Allahmı ettirmedi bilmiyorum,araç stop edilmediği sürece kameraya elektrik gidiyor ve kamera kayıt etmeye devam ediyor.
*Başka müşterilerede küfür ediyorlar,Sonlara doğru benim arabanın başına geçip yazdıklarını servis danışmanına okutturuyor.Nasıl yazdım ama haberi yok değişecek zannediyor diyorlar ve Diğer danışmanda Adamsııın diye karşılık veriyor.
*İşin kısacası arabamı hor kullanabilirsin,kırmızı ışıktan geçersin,bana piçlik olsun diye garanti dışıda bırakırsın eyvallah ama Bana küfür edebilirmisin Yetkili servis çalışanı olarak? Yada servisteki başka insanların anasına küfür edebilirmisin ???

Tabi videoları izlediğimde gece saat 2 idi ve elim ayağım titredi,ertesi günde şehir dışına çıkacağım için hemen bir çok sevdiğim abime whatsapp'dan görüntüleri attım o servise gitti konuştu.Bana telefonlar açıldı çok özür diliyoruz...vs diye

Etesi kendim kalktım ve gittim,Müşteri ilişkilerindeki bir bayan-ve servis müdürünün odasına girdim.Bilgisayarımı açtım videoları izlettim(ben bile kötü oldum bayanlar yanında bana küfür edilirken).Hepsi kitlendiler kaldılar.Evet benimde zoruma gitti 40 yaşındaki servis müdürü olmuş birisinin yanımda kitlenip kalması,yerin dibine girmesi ama olacak işmi?Üst mercilere olayı bildirdik,emin olun gereken herşey yapılacak denildi.Şu an için sizden özür dilemekten başka birşey yapamaam dedi.Saka gibi degilmi Ozur dilemekten baska birsey yok.Lan arabanin .mina koymus adam,kameralarin altindan makas atarak geciyor,birde baa kufur ediliyor sonra Ozur dilemekten baska yapacagim birsey yok

Elinizden gelenin yapılacağına inanıyorum ama lütfen sonuçları beni tatmin edici olsun dedim....vs baktim hala dandun ediyor baslarim turbonuzada garantinizede dedim ciktim.

Malesef böyle tatsız bir olay geçti başımdan,ben aracın garantisinde değilim zaten şu anda.Aracımda hiçbir sorunda yok.Lakin size sorarım,Aracınızı yetkile servise bırakıyorsunuz
-Size küfür ediyorlar,başka müşterilere küfür ediyorlar,Aracınızı eşşek gibi kullanıyorlar,makas atıyorlar,ışık ihlali yapıyorlar hemde yetkili servis çalışanı.Sizce bu yenilir yutulur tarzda birşeymi?Bence değil.
-Ustune ustluk ben gidince birde show yapiyorlarmis,bizimde avulatlarimiz var heryere veririz bizden habersiz cekmis goruntuleri...vs Lan habermi vericem bana sovmeyin arabada kamera var diye,arabanin .mina koymayin kamera varmi diycem.
-Ben ne biliyim benim bile aklima gelmedi kamera basta...
-Dogusu aradim sikayet ettim bende,dun yani pazartesi gunu "Berk"adli kisi beni aradi.Kisi hakkinda gerekli yaptirim yapildi,ozur dileriz...vs"
-Boyle bir videonun ben youtubeye dusmesini istemem dedim,musteriye nasil kufur ediliyor musterinin arabasiyla nasil makas atilip,anasini belliyorlar arabanin...vs konustum
- X marksini kotulemek adina boyle birsey yaparsaniz,milyar dolarlik sirkette size dava acicaktir markayi zedelemekten diye birde uste cikmaya calisiyor smile.png
sizin yetkilendirdiginiz seviste,sizin egitim verdiginiz calisan bana kufur ediyor dedim... Telefonu kapadik.


-Ben ne arabanin garantisindeyim su anda nede baska birsey,zaten 6 ay sonra garantim bitiyordu.Arabamda da hicbirsey yok sapasaglam
-Benim yag sicakligi 65e gecmeden basmadigim arabami soguk soguk calistirio 10 dakika boyunca canini alip,makaslar atip,bana kufur edip,ustune ustluk halada uste cikmaya calisir gibi arac kamerasi kayitlarini gizli cektiniz hakkinizda dava acariz demelrri cok komik
-Araba benim mulkum,ici benim mulkum,kimsenin kisisel hayatinida kayit etmioyorum.Hala cok sinirliyim gercekten
-Sinirlede hareket etmek istemiyorum,bu yuzden dolayi "x Yetkili servisi yazdim ve videolari simdilik koymadim" Sizin dusunceleriniz benim icin onemli
-Bu saatten sonra onlardan ne turbo istiyorum nede garanti(zaten araba tikir tikir sorun yok),elimden geldigince pesini birakmayacag bu isin...
-En azindan aracini servise goturenlere guzel bir ornek olur,basinda durabildikleri kadar dururlar....
-Hepiniz sorun yasiyorduk ama kanitlayamiyorduk,gelisme surclerinide burdan paylasacagim.

 

tq5qwN1.jpg

Bu da arkadaşın aracının içindeki kameranın fotoğrafı. Şimdilik sadece bu fotoğraf var video kayıtları henüz internet aleminde değil.

Merak edenlere konunun orijinali.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Doğuş oto bişey yapmaz, servis çalışanları kapı dışarı edilir o kadar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Küfreden eleman atılmış. Ama mağdur arkadaş hukuki süreç başlatmış. Artık ne yapılır bilmiyorum ama karşı tarafın uzlaşma yapması mantıklı olur. Sonuçta o video bir internete düşerse haberlere de düşer ve marka adı kötülenir. 

Yorum bağlantısı
Yağız Mustafa Erdoğan

Marka yi zedelemekle ne alakasi var ki servis le ilgili bu iş kaç farklı yetkili servis sonuçta o yüzden sadece o servisi ilgilendirir zedelemekse servis zedelenir markayı bağlamaz bence ifşa edilmeli

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Personel hatası firmaya yüklenmez. Eğer video sahibi videoyu internete yayarsa başı ağrır.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Tanıdığımız bir arkadaş kendiside..

Daha önceden forumumuzada üye idi..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Mehmet Mert abi mi? Bizim eski üyemiz. :)
Araç mı ? Das oto. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Araç VW bence :))

 

Yıllar önce bir arkadaşım yine bir Alman otomobiliyle sorun yaşamıştı.Aracın koltukları fabrikasyon hatalıydı ancak servis sürekli sallayıp duruyordu..Arkadaşım mahkemeye vermekle tehdit etti.Daha sonra merkezden birisi arayıp resmen ne davası açarsan aç bizim bir sürü avukatımız gücümüz var bu davayı kazanamazsınız dedi..

 

Arkadaşımın verdiği yanıt; size Türkiye'de dava açacağımı kim söyledi..Ben çifte vatandaşım Almanya'da mahkemede görüşürüz dedi..

 

Sonuç; defalarca kez telefonda dilenen özür , ertesi gün değişen koltuklar , 2 yıl ücretsiz servis hizmeti..

 

Dava açsın hatta işi daha ileriye götürüp Almanya'ya yazsın..Çektiği video görüntülerini paylaşsın..Bakın bakalım ne oluyor ;)

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Durumu Almanya'ya bildirip oradan gelecek cevaba göre internette videoyu yaymak gerekir.Tabi önce mahkemeye başvurup hakaretten ve kişinin malına kasten zarar vermekten dava açmak da lazım.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şahıslara dava açılabilir hakaret ettikleri için. Firma bundan etkilemez. Personelin işine zaten son verilmiş. Firmada çıkardığı personeli mahkemeye verir görevi kötüye kullandığı için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Şunuda eklemeden geçemicem ben şahsen Eskişehir VW servisinde 8 yıl hizmet aldım ve çokta memnundum, gerçekten hepsi çok iyi niyetli arkadaşlardı.

 

O serviste yönetimsel zaafiyet var,küfür edip arabaya böyle davranan bir formenin bu muhtemelen ilk vakası değildir..Servis müdürünün kafasını odasından çıkartıp çalışan davranışları ve iş yapma şeklini incelemesi gerekir..

 

Ben olsam o küfreden çalışanla birlikte servis müdürününde iş akdini feshederdim..

Yorum bağlantısı
Emre Demir
(düzenlendi)

Ölür müsün öldürür müsün bu nedir .

ae874a73a668a1d0fde3098d02ca69b0.jpg

tarihinde Emre Demir 48 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez

Ankara Ford Başer'de bakımları yapılana kadar ustaya müdahale etmemek şartı ile başında beklemeye müsade edilmekte bunu bizzat yaşadım.Yukarıda anlatılanlar gerçekten yenilir yutulur olaylar değil ekmek yediğin yerde çok afedersiniz ama bizim oralarda köpek bile yattığı yere ............yapmaz diye tabir var ayıp .

Yorum bağlantısı
Misafir

Personel hatası firmaya yüklenmez. Eğer video sahibi videoyu internete yayarsa başı ağrır.

 

Kurumlar personelin yaptığı usulsüz işlemlerden dolayı sorumludur. Arabayı bu şekilde kullanırken motoruna zarar verselerdi masrafı kullanan mı karşılayacaktı?

Bir dava açılacaksa, araca zarar verene değil firmaya karşı açılır. Tüketiciyi orada çalışan personel değil kurum ilgilendirir.

Biz onu işten attık sorununuzu onunla halledin diyemezler. Paşa paşa firma sorumluluğu alır ve personele rücu eder.

 

Bu olaydaki küfür ve müşteriyi rencide edecek konuşmalar da aynı kapsamdadır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ford için kalitesi tartışılabilir ancak böyle bir olayda servisi bile kapatırlardı.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Personel hatası firmaya yüklenmez. Eğer video sahibi videoyu internete yayarsa başı ağrır.

Muhattap firmadır, personel değil, firma personeli yetkilendirmiştir,

İnternete yayılsa ne olacak ki, şöyle bir kara mı çıkar 'herkesin küfürüne kimse karışamaz' :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Tan
(düzenlendi)

Bu arkadaş bu yazıyı okuyor mu suan bilmiyorum ama belki okur veya benzer bişey yaşayan arkadaş okur

Dostum Türkiyeyi ayağa kaldır. Eğer sen şimdi bunu yapmazsan ileride çok kişinin daha çok canı yanacak.

Gazetelere git sor sorustur ama bu olay duyulsun çok rica ediyorum.

Calisandan da ordaki penseden de o "markayı" zedelersiniz diyen şeref yoksunlari sorumludur.

Itibar bu ülkede çok şeydir. Eminim yaygara kopardiktan sonra da senin zararın fazlasıyla karşılanacaktır.

Nolur bırakma şu işin peşini

tarihinde Burak Tan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Vay anasini... Peki servisle onceden tanıdıkligi var miydi?

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel
(düzenlendi)

Verdiğim örnekler yaşanmış örnekler

Evet doğrudur yaşanmış örnekler olduğu için ülkemizde bu tip olaylar hiçbir zaman bitmeyecek zaten.

 

Amerika'da sıcak kahveden ambalajın üzerinde dikkat sıcaktır ibaresi yazmıyor diye eli yanan müşteri için milyonlarca dolar tazminat ödeyebilen bir dev, İstanbul'da müşterilerin bıraktığı patatesleri alan aç çocuğu döven müdürünü işten atarak olayın içinden sıyrılabiliyor..

 

Firmalar zaten tüzel kişiliktir kanı canı yoktur o'na kişiliği kazandıran çalışan personelidir..Bu ülkede de artık bişeylerin değişmesi gerekiyor bence..Atın işten kurtulun mantığı bence sadece bizim gibi ülkelerde olabilecek bir durumdur

tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...