Hüseyin Sönmez 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 Verdiğim örnekler yaşanmış örnekler Fiiliyatta dediğin gibi abi, ben hukuktan bahsetmiştim, hukuk bildin mi. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) Ölür müsün öldürür müsün bu nedir . Geçen sene VW 108 bin küsür araba satmış..Şikayetin sıklığına bakmak lazım..yoksa çamur at izi kalsına döner iş.. Ayrıca beze yazdıkları şey doğru baskı balatayı garantiye sokan ben hiç bir marka görmedim..Kullanıcı hatası olması ihtimali çok yüksek 6 Mart 2015 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 Das Germanya bu işi çözer, benimde madidas marka bir mayo ile başıma bir sıkıntı gelmişti buradaki vatandaşlar biz bilmezuk dediler, o sırada Almanya seyahatim vardı orada bir merkez gibi yerine gittim yetkili satıcı gibi birşeydi, tabiki yanımda bir germanyalı vardı, adamlar işi çözmüşlerdi. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 Das Germanya bu işi çözer, benimde madidas marka bir mayo ile başıma bir sıkıntı gelmişti buradaki vatandaşlar biz bilmezuk dediler, o sırada Almanya seyahatim vardı orada bir merkez gibi yerine gittim yetkili satıcı gibi birşeydi, tabiki yanımda bir germanyalı vardı, adamlar işi çözmüşlerdi. Aslında şölye oldu: madinidas marka deniz şortu aldım, tatile gittiğimde giymek için, benim çocuk ile beraber su kaydırağından kayarken af edersiniz benim toto yandı yanı kuyruk sokumu tarafında kaydıraktan kayarekn feci bir yanma hissettim, bir de baktım ki mayonun küçük bir bölümü erimiş, eve döner dönmez gittim yetkili mağazasına aldılar incelemeye gönderdiler geri geldiğinde kullanıcı hatası dediler bende içimden ınının dedim çok güzel bir sistem var karar veren ile hiç görüşmüyorsun hiç bir itiraz hakkın yok arada tezgahtat birisi var o da abi bunlar hep böyle modunda, bende bir kaç hafta sonra germanyaya gideceğim için sinsice bir plan yaptım, oradaki çalışan arkadaş ile ne yapabiliriz diye sordum büyük bir mağazası var gideriz dedi, gittik durumu anlattım bir almanca özür dilediler (bu arda ürünün faturası vs hep yanımdaydı) ilgileneceğiz dediler memlekete dönünce 4 gün sonra birisi aradı ben merkezdenim diye şu bayiye hatalı ürünü teslim edin diye gittim aynı tezgahtar çocuğa al la şunu bebe dedim verdim, karşılığında bir çift ayakkabı, eşofman ve çanta verdiler. 6 Yorum bağlantısı
Özcan Teker 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Başlatılan hukuki sürece bakmak lazım aslında, öncelikle olan olmuş geçmiş olsun arkadaşımıza hukuki süreci başlatmış ancak nasıl başlattığı çok önemli, karakola gidip şikayette bulunduysa bunun adı kamu davası olarak kalır, 3-5 yıl sürer bu arada firmada biz personelin iş akdine son verdik der olay kapanır. Asıl olması gereken ek olarak açılan manevi tazminat davasıdır, bir avukat aracılığıyla savcılıkta markaya açılır, servis sonuçta bir markanın alt işletmecisidir, ve kaliteyi taahhüt eder. Büyük avukatları varmış, uğraşırlarmış, hikaye bunlar, ayrıca videonun İnternet aracılığıyla paylaşımında hiçbir hukuki yaptırım söz konusu bile değildir, eğer ki firma kendi çıkarları doğrultusunda video paylaşımının kaldırılmasını talep ederek dava açıp TİB'e başvursa bile bunun videoyu paylaşan şahsa bir yaptırımı olmaz, arkadaşımızı dediği gibi arabanın içi özel mülk tür. İster kamera koyar, isterse bomba koyar patlatır, araba onun.Türkiye, Almanya veya başka bir ülke olması bir anlam ifade etmez, çünkü dava tekrar ediyorum markaya açılır, distribütör veya servise değil,Bu iki birim de markanın kalitesini temin etmek zorundadırlar.Bence arkadaşımız birkaç avukat gezdikten sonra hiç durmasın, yürüsün derim. Adapazarı da iş arkadaşım bizim X markanın servisine gidiyor 10 bin bakım için aracı serviste sağ tarafını sürtüyorlar, sonra aracın kendi kaskosundan yaptırmaya uğraşıyorlar, iş karşılıklı tehdide kadar gidiyor, servis müdürü ne diyor biliyor musunuz, biz fabrika standartlarında onaracağız bu yüzden bir kaybınız olamaz boşuna zahmet edip dava açmayın üzülürsünüz, Sonuç araç yenisiyle değiştirilmesi talep edildiği için onarılmadan 11 ay servis bahçesinde kalıyor, servis müdürü değişiyor yerine gelen aracı sahibinden satın almış gibi gösterip yeni aracın fiyatı arasındaki farkı kendileri ödüyor ve böylece araç yenilenmiş oluyor. Akıllıca değil mi, dışarıdan bakıldığında araç sahibi hasarlı aracını bayiye satıp yerine yenisini satın almış gibi duruyor, kağıt üzerinde, ama aslı öyle değil, yeni müdür hem marka ya sorun yok diyor, hem müşteriye önceliğim sensin diyor, ne şiş yansın ne kebab misali, zaten o araçta sıfıra çok yakın fiyattan ikinci el diye bayisinden satılıyor. demem o ki işi çözmek isteyen bayi zaten çözer yok istemeyen ise süründürür ama yine bu gibi durumlarda müşteri kazanır. 4 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 İlgili konudaki arkadaşın yazdıklarını tek tek okudum, adamın anasını bacısını karıştırdıkları yetmiyormuş gibi bir de tehdit etmişler, yok milyon dolarlık şirket, onlarında avukatları var vs. tarzında, arkadaş bu tehditleri sanırım kaydetmeyi akıl edememiş, onlarıda kaydetseymiş daha iyi olurmuş, şuanda yasal süreçte işliyormuş konu dahada bir gelişme yok,paramızla düştüğümüz durumlara bak Allah aşkına,nasıl bir memeleket burası ? bilen varsa cevap versin.... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Markayı bal gibi bağlar. Yetki belgesi ile marka, işletmeye temsil hakki veriyor. Ve bu temsil hakki ile o marka araçlara Firna adına işlem yapıyor. 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Bence servis doğrudan sorumlu..Eleman bu şekilde davranmış ve orada ki diğer kişilerde bunu onaylamışlar.Demek ki sürekli yaptıkları birşey bu..Bu konunun araştırılması gerekli. Ayrıca marka da servisten doğrudan sorumludur. Adı üstünde yetkili servis. Markayı temsil eden yer.Zincirleme gider yani bu.. Personeli işten çıkarttık konu kapandı demek kadar saçma birşey olamaz. Düşünsenize bir fast food markasında eşek eti kullanılacak bu tespit edilecek adamlarda çıkıp yav bizim elaman karıştırmış at etiyle aman pardon eşek etiyle işten çıkarttık onu sorun yok mu diyecekler. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Al sana işte das auto !! Bu markayı pr çalışmaları, algı yönetimi, gereğinden fazla gözümüzde büyütme, arabayı almak için 4 ay sıra bekleme, vs vs sebeplerden dolayı gereksiz büyüttük deyim yerindeyse artık elemanından tut müdürüne kadar hepsinin bir taraflarını kaldırdık ! Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Seve seve servisi bağlar.Aracın sahibi birşeyleri göz önüne alıp firmanın adını vermeden TV kanallarında bakın nasıl ışık hız ihlali yapılıyor kameraların altından bakın nasıl hızlı bir şekilde geçiliyor tabikide bakın nasılda makas atılıyor görüntilerini TV kanallarında gösterilmesiyle bizim milletimiz bu durumlara gıcık olur zaten haberin sonundada aracı kullanan aracın sahibi değil aracını arıza için servise bıraktığı servis çalışanları kullanılıyor denirse sıkıntı olmaz.Ama ben olsaydım TV kanallarına bütün görüntüleri verir arkasındanda mahkemeye servisi verirdim.Çünkü serviste araçlarının başına sorun gelen çok vatandaşımız var.İnsanlarımıza lafla bişeyleri anlatmamız zordur ama görüntüleri gözleriyle görmeleri iyi olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 (düzenlendi) İş yerinden bir abiminde başına geldi benzer bir mevzu..peugeot servisindeki eleman araba ile sakarya turu atıyor makaslar kurallara uymamalar...muhabbetleri çok fena onları yazmıyorum bile.. 7 Mart 2015 tarihinde Selahattin Topçu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Acaba vw kartal servis mi ?Herkes oradan şikayetçi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Bu durum o formenin kişiliği ile bir durum değilmi,servis yapması gerekeni yaparsa,o personeli cezalandırırsa,müşterinin varsa eğer araçla ilgili bu durumdan oluşan bir şikayeti varsa ve onu giderirse daha ne yapması gerekir ki,küfür mevzusuna gelirsek araç sahibi hakaret davasını o şahısa açar ve maddi manevi tazminat isteyebilir, yani benim düşüncem bu yönde Yorum bağlantısı
Serkan Turan 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Kansızlık parayla mı. Bu nedir arkadaş kime güvencez bu memlekette. [emoji35] [emoji35] Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Ben şuna dikkat çekmek istiyorum araç kameraları ne kadar önemli. Mert'in dediği gibi bal gibi bu olay markayı bağlar. Burdan mağdur olan arkadaşın yapacağı maddi manevi tazminat davası açmak ve bunuda kazanır. Bu olayda servisin imajı zedelenir başkada bişey olmaz. O kapalı kapılar ardında daha neler oluyordur da haberimiz olmuyordur. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Doğuş otonun kendini affettirmesi için aracın sıfırını + 100.000'e kadar tüm bakımlarını hediye etmesi lazım. Yapılması gereken en güzel şey markaya dava açılması, kazanılması ve ardından video ve dava kararının haber sitelerinde ve tüm medyada dolaşması... Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap2 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ve en kısa sürede düzelmesi temennilerimi istirham ederim. Lakin konuyu baştan buyana okuduğumda markaya doğru potansiyel bir şekilde kayma olduğunu görmüş oldum.Lütfen markayla bütünleştirmeyelim zira her firmada olabilecek birşey diğer firmalar sütten çıkmış ak kaşık değil zannımca..saygılar 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 İnşallah 10 yıla kalmaz çözülecektir [emoji217] 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ve en kısa sürede düzelmesi temennilerimi istirham ederim. Lakin konuyu baştan buyana okuduğumda markaya doğru potansiyel bir şekilde kayma olduğunu görmüş oldum.Lütfen markayla bütünleştirmeyelim zira her firmada olabilecek birşey diğer firmalar sütten çıkmış ak kaşık değil zannımca..saygılar Hüseyin Bey size katılıyorum. Tüketici lehine büyük Çaplı iyileştirmeler yapılmadıkça herhangi bir firmada benzer durumlar ile karşılaşmak mümkün olacaktır. Yorum bağlantısı
Fatih Emre 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Yıl 2006 veya 2007 Ankara Tan Oto'ya işim düşmüştü. Ufak bir kazam vardı. Servisin kaporta bölmünde kenarda oturmuş bekliyordum. Müşteri araçlarını servis otoparkından kaporta atölyesinin içine sırayla alıyorlar. Araçların sahipleri yok, Araçlarını bırakmışlar. Aracı servis elemanı kullanıyor Ama motorları bağırta bağırta, pati çektire çektire. İçim gitti....Çok şarşırmıştım. BEn bile motora bişi olmasın, lastiklerim eskimesin diye böyle yapmıyordum. Servis elemanı kendi malı değil ya gavurun malı niyetine soğuk motorda basıyordu. Bu olayı gördükten sonra aracın işi bitene kadar aracımın başından ayrılmadım. Servis yönetiminin haberi var mı bilmiyorum ama serviste çalışan elemnaların müşteri araçlarından çıkan parçaları çıkmacılara sattığı şeklinde bir duyumum da olmuştu. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 gerçekten müthiş can sıkıcı bir durum... Hangi ildeki servis miş merak ettim sahiden, sorayım yarın Mert'e ama büyük ihtimalle çalışanlar kapı dışarı edilir muhtemelen müşteriye de istediği takdirde ücretsiz onarım ve periyodik bakım hediye edilir, ötesine geçilmez... Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Öncelikle okursa buralardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her bakımın her yapılan işlemin sözüm ona kalite farkı ilgi farkı ayrıca YETKİLİ olması sebebi ile normal fiyatının 3 katı olduğu servislerde hangi marka olursa olsun böyle bir davranışın hiç bir kabulu olamaz olmamalı. Personel kusurlu attık gitti olamaz. Almasaydi öyle personel daha seçici davransın. Sanayideki hasan usta mi orası? Bir çok farklı hizmet sektöründe markalarda part time olarak çalıştım. Ufak tefek yaptığımız hiç bir hatada müşteri gelip bize bir şey demedi demez de. Direk merkezi ararlar. Merkez karşılar hatayı o mağaza yetkilisine mağaza yetkilisi de bize işlem yapar. Ama sorumlu en başta markadir. Çünkü çalışanlar markanın bir organidir. Çalışanını denetlemek zorundadır. İlk defa yaptığı bir şey değildir eminim. Çalışanına arabayı alıp nereye gidiyorsun diyebilmeli. Yazık cidden yazık. Tırnağı ile çalışıp kazanan insanların zorla edindiği gözünden sakindigi araçlar böyle kansız herifler sayesinde yıpranıyor ya içim acıyor. Marka dilerim en ağır cezaları alır. Bu sayede cidden araç kamerasının önemi bir kez daha öne çıktı. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Firmanında bu olayda sorumluluğu vardır. Sonuçta bu olay x firmadaki olan olayı duydunuzmu diye yayılıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 2 defa yetkili servise araç bıraktım. ilki Stilo idi. 1 hafta cam tavan tamiri yapıldı. İş çıkışı her akşam gittim, kontrol ettim.. Diğeri de Bipper. Periyodik bakım için. 3 saat başından ayrılmadım. Maalesef tanımadığım elemanlara güvenim yok. C-Max su almadan 1 hafta sanayide yattı. 1 yada 2 defa gittim. Güvenim tam insanlardı.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts