İçeriğe Yönlendir

Japonların Teşekkür Etme Yöntemi

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Japonların trafikte kendilerine yol veren diğer sürücülere dörtlülerini yakarak teşekkür etme yöntemini bende ısrarla 3-4 aydır her seferinde kullanıyorum fakat kimseden bir tepki almıyordum sanırım ne demek olduğunu anlamıyor insanlar ancak sonunda dün akşam bana yol veren birisine yine dörtlülerimi 3-4 defa yakarak teşekkür ettim ve sonunda ilk defa birisi buna cevap verdi ve eliyle selam verdi özellikle trafikte bu kadar sinirli,gergin ve birbirimize tahammülsüz olduğumuz bu zamanlarda ben bunu yapmaya devam edeceğim sizlere de tavsiye ederim.

Buda videosu;

http://www.izlesene.com/video/japon-suruculerin-tesekkur-etme-yontemi/7697799

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Keşke millet olarak o kadar kibar olabilsek ve tüm dörtlüler yanık kalsa...Keşke..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Biz selektörle, kornayla ya da el kaldırarak yapıyoz zaten ki. :)

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynen. 4'lü istanbul'da direkt olarak "sağda duracağım, dikkat et" manasında kullanılıyor. Ben genelde yol verenlerin gözlerine bakarak elimi kaldırarark teşekkür ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

ben hepsini yapıyorum el işareti 4 lüleri yakma selektör yapma hepsi var uygun duruma göre artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Biz selektörle, kornayla ya da el kaldırarak yapıyoz zaten ki. :)

Aynen...4 lüde yakarım, daha çok kamyonculara özellikle yapıyorum :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Size yol veren araç arkanızda kaldığı için dörtlü yakmak daha mantıklı ama karşıdan gelen bi arac bana yol verirse zaten o zaman bende elimle yada sellektör ile teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Peki yol verdiğimiz halde bir türlü girmeye cesaret edemeyen; yol verdiğimize, vereceğimize pişman eden gerek yaya gerekse taşıtlı kimseler için bir işaret yöntemi var mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Bu aynı ben..  

Bende aynı şekilde dörtlü flaşör'ü kullanırım ve eşim her defasında "rahatladınmı" diye beni kızdırır. Bende "ben mutlu oldum ya ötesi yok" derim onu kızdırırım.. Keşke bu davranışlar dahada çoğalsa.. En başta istanbulun buna ihtiyacı var :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Ülkemizde pek bilinmez ki bu yöntem, anlamaz da kimse, bizim anlayış tarzımız çok farklı olduğu için o nedenle hiçbir dilde anlaşamıyoruz malesef :) bize düşen sana kocaman bir  :bravo:

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Ama enteresandır bu hareketi yaptığım 10 kişiden 2 si geri cevap veriyor :) Sellektör ile bu da güzel. Japonlar bu kısmı henüz çözememiştir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ama enteresandır bu hareketi yaptığım 10 kişiden 2 si geri cevap veriyor :) Sellektör ile bu da güzel. Japonlar bu kısmı henüz çözememiştir.

Bu yöntem banada daha rahatlatıcı geliyor nedense japonlar boşuna yapmıyor elbet :) 

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Geçen sene Tokyo'da 2 hafta kaldıktan sonra İstanbul'a döndüğümde harakiri yapmak istemiştim :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

benim de aynı şekilde kullandığım yöntem.

bana yol veren araç karşımdan geliyorsa selam verme şeklinde elimi kaldırarak teşekkür ederim eyvallah kıvamında.  :flowers:

eğer yol istediğim araç arkamda kaldıysa dörtlülerimi tek sefer yakarak teşekkür ederim.  :flowers:

kesin bilgi yayalım  :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sollama değil, birisi gerçekten yol verdiyse, yanından geçerken kısa korna çalarım.. Anlar muhtemelen ki bazıları aynı şekilde cevap veriyor.. 

Bir de uzun korna var.. Ona hiç girmeyelim.. 

Dörtlü de mantıklıymış... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

ahh bu japonlar ne yapsalar 10 numara,hastayım bu japonların maneviyatına ;)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

4 lüyle sağ ol diyene selektörle karşılık veriyoruz biz de.. bizde el kafa korna gülücükle şükranlarımızı iletiyoruz.. Türk halkı samimidir bu konuda bence, ellerini açar "yürüsene leeen yol verdik hala yürümüyor len yürü işte" falan diyerek samimi oluyoruz:=)

4 lü gecede arkadakine uzunları kapat aloo demeye de geliyor..

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Aynı şekilde ben de dörtlüleri yakarak teşekkür ediyorum. :good1:

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bizlerin unuttuğu en önemli şey özellikle İstanbul da trafikte ''Özür dilemek '' çok zor küçük düşürücü bir davranış gibi gözüküyor hepimize... Hata elbet yapıyoruz aynanın kör noktasına geliyor göremiyoruz dikkatsizlimizden kaynaklanan hatalarımız olur... Özür dilemek çok zor değil ve bu zamana kadar trafikte yaptığım hatadan dolayı özür diledğimde kimseden ters bi cevap almadım... 

Yol verdiğimde teşekkür etmeyen sürücülere öküz demekten de kendimi alamıyorum... :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Dörtlü teşekkür yıllardır var bizde, yeni değilki

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...