İçeriğe Yönlendir

Japonların Teşekkür Etme Yöntemi

Misafir

Recommended Posts

Misafir
(düzenlendi)

Valla 14 senedir bir fiil araç kullanıyorum daha hiç rastlamadım 4 lü yakarak teşekkür edene   :rolleyes:

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bizde de var teşekkür yöntemleri, direksiyona kısa bir dıt yada göz göze gelip kafayı hafifçe eğerek eyvallah aga hareketi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Güçlü

Aynen ben de 3 yıldır kullanırım bu yöntemi. Selektör yapan nadir olur ama. Güzel tespit.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

bu selamlaşmayı biz yıllardır yapıyoruz,

japonlar bizden görmüş : ))

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Bu sistem yaşadığım şehirde yaygın.

Ama daha büyük şehirlere gittiğimde kimsenin dörtlü flaşör kullanarak teşekkür ettiğini görmedim.

İzin sezonu yabancı plaka cmax size dörtlü ile teşekkür ederse benim haberiniz olsun :D :D

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Peki yol verdiğimiz halde bir türlü girmeye cesaret edemeyen; yol verdiğimize, vereceğimize pişman eden gerek yaya gerekse taşıtlı kimseler için bir işaret yöntemi var mı?

Mehmet Emin bey ben de çoğu zaman öncelik veririm. Burada sıkıntı yok. Bana öncelik /yol verildiğinde hemen geçmem. Bu kakrarsızlığımdan ya da bana tanınan bir önceliği anlamamış olduğumdan değil bana öncelik veren aracın arkasından tedbirsiz gelenin son davranışını görmek ve tedbir almak içindir. Çoğu zaman bana yol verip de geçmediğimi gören bir çok kişinin, geçmediğimi görünce bana işaret çektiğini görüyorum. Oysa o esnada kendini rallici ya da çok iyi bir sürücü olduğunu sanan beyinsiz birinin çoktan sağından gecmek üzere gaza yüklendiğine tanık oluyorum.Aslolan, zaten görünen dağı görmek değil, onun arkasında başka dağlar da olduğunu öngörmektedir. Siz, ya da biz, trafikte nezaketimizden vazgeçmeyin ya da vazgeçmeyelim. Karşımızdakiler elbette anlıyorlar. Anlık tepki vermiyorlarsa bir sebebi mutlaka vardır.
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Açılan konuya istinaden bir dilci olarak yorumum:

Yabancı bir kültür kırıntısının paylaşılması bakımından konu kayda değerdir. Bu bağlamda teşekkür ederim.

Kullanılan sözcük ve isaretler herkesin anlayacağı türden olmalıdır. Tesadüfen öğrenmiş olduğumuz yabancı kaynaklı bir bilgiyi artık biz biliyoruz diye herkesin de bilmesini bekleyemeyiz.Onu kendimize prensip edinip herkesi bu davranışa uymayı bekleyemez ya da uymadıkları için ayıplayamayız. Türkiye'de Türkçe konuşulur, Japonya'da japonca. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Biz selektörle, kornayla ya da el kaldırarak yapıyoz zaten ki. :)

Kıbrısta selektör yapmak sen geç anlamına gelmektedir bilginize :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Kıbrısta selektör yapmak sen geç anlamına gelmektedir bilginize :)

Aslında her yerde öyledir. Ama ben güvenemiyorum. Bir gün selektör yapan biri yol veriyor diye bi geçicem, burun buruna gireceğiz. :D Ona bakarsan bizde dönel kavşaktaki durur, kavşağa girene yol verir. :hahahoho:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Eğer herkes bunun güzel bir şey olduğuna inanıyorsa o zaman fordclubtr olarak yaygınlaşmasını sağlamak adına uygulayalım. Hatta "yol verene 4 lü yak, teşekkür et" şeklinde stiker ile de anlamını anlatabiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bunu anlayabilecek yapıya sahip birilerini bulabilirsem trafikte uygulamaya çalışırım. Paylaşım için teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Daima uyguladığım nezaket emaresidir. Ilginctir Ankarada yalnızca volvo kulanicilarindan anlam ve karşılık bulabildim. Taksiciler korna çalıp el kol hareketi yapıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bunu anlayabilecek yapıya sahip birilerini bulabilirsem trafikte uygulamaya çalışırım. Paylaşım için teşekkürler....

Sizi anlayabilecek birilerini bulmaya çalışmayın kimse anlamasa da siz uygulayın elbet birileri anlayıp karşılık verecektir bence  :)

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

4'lu yakmak Avrupa'da cogu ulkede yaygin bir tesekkur etme yontemi. Acikca bilinmedigine sasirdim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Avrupa'da uyulanıpta bizim ülke olarak bihaber olduğumuz o kadar çok şey, o kadar çok almamız gereken yol varki..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...