İçeriğe Yönlendir

Scorpio Motor Blok Çatladı.


Murat Almak

Recommended Posts

Murat Almak

Tüm Ford Club Üyelerine Selamlar.

 

Aracımın Motor Bloğu Çatlamış. 2.9i lt v6 motora sahip henüz daha yeni silindir kapaklarını contasını vs. değiştirmiştim. Talihsizlik peşimizi bırakmadı. İzmirde bir kaç gün aşırı soğuklar oldu antifriz yoktu ve bir kaç kez bastığım marş yüzünden koskoca blok 6-7 tane su tapasını atıp üstüne blok çatlatıyor. Bu bilgileri tamircim su tapalarını çakıp tüm su borularının sızıntılarını düzelttikten sonra koyduğu su yağa karışmış. Bu şekilde bloğun çatlak olduğunu anlamış.

 

Kafam çok karışık. Motor bloğunu tamir ettirmek 4000tl yi bulur diyor. Sizce ne yapmak gerekli. Çıkma motor mu arasam bulamazsam 2.0 lt motor mu taktırsam ve bunu takarsam ne işlemler yapmam gerek ne kadara mal olur bu işlemler. Sizlerin tecrübesine bilgisine ihtiyacım var. Yardımcı olan herkese şimdiden tşk ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ahmet İhsan Akşen

İzmir gibi bir ilde olda antifirizsiz kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğu birkez daha çok pahalı bir şekilde ispatlanmış :( büyük geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Murat Almak

peki bu sitedeki araçları yada motorları nasıl alıcaz. orda yazan 750 Dolarla bu iş bitermi mesela

 

İzmir gibi bir ilde olda antifirizsiz kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğu birkez daha çok pahalı bir şekilde ispatlanmış :( büyük geçmiş olsun.

evet izmirde çoğu araçta antifriz yoktur. çünkü hiç o derece soğuk olmamıştı. Yüz yılın soğuğu dediler. Ben silindir kapaklarını değiştirdiğimde antifriz koymuştum. fakat daha sonra sibop ayarı için kapakları açtılar o zaman boşaltmışlar normal su koymuşlar. Bizler yaşamadan bişeyi öğrenemiyoruz. 20tl lik antifirzi koymayı unuttuk bu bize 20 yıllık bi tecrübe sahibi etti ama iş işten geçti. Allah daha beterlerinden korusun demekten başka bişeyimiz yok.

 

Can sıkıcı bir durum, geçmiş olsun. 

Tşk ederim. Gerçekten böyle bi durum beklemiyordum çünkü bir kaç kez çalıştırmayla böyle oldu o yüzden bende çok üzüldüm.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Antifiriz sadece soğuk için değil ki! Sisteme de zarar veriyor su . Antalyada ilk aracımi aldığımda onda da şu vardı hemen Antifiriz koydum, bu sefer kaçaklar başladı kireç falan temizlendi çünkü antifirizle. 300 lira radyatör masrafı çıktı ama motor masrafidan iyidir tabi.

Ayrıca antifirz daha çabuk ısınıp motorun ideal sıcaklığa gelmesini kolaylaştırıyor diye duymuştum. Buda yakıt tasarrufu ve kışın daha çabuk ısınmak demek oluyor.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

çok geçmiş olsun masraf büyük görünüyor

benim kuzende 77 model bw 3.20 sini aynı şekilde istambulda çatlattı ve bloğu bulamadığı için 4 silindir yerine 6silindir motor koydu 

4.500 tl toplamak için temiz diye aldığı araba boya ile birlikte 12 bine geldi yaklaşık.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Motor bloğu tatlı bi yerden çatlak ise dikiş olabilir aslında bursa da olsan o işlerin uzmanına yönlendirirdim seni garantili şekilde yapiyorlar.Antifiriz dört mevsimdede kullanılmalıdır.Geçtigi yerleri hem yağlar hemde deterjan özellıgiyle temizler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Gürcistandan araç parçaları çıktığını duydum ama biraz araştırmamız lazım bu işi.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

2.0 motor koyarsanız yazık ederseniz araca. Tamir en mantıklısı gözüküyor. Sabri Usta'ya bir uğrayın , O bir hal çaresini bulur bu işin. 

tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yurtdışından motor getirtmeniz için ithal edilmeli ve faturası olması gerekir. İthal ürününde 3 yaşından yaşlı olmaması gerekiyor diye biliyorum.

TR'den bakınacaksınız maalesef. İşin prosedürü de uzun ne yazık ki :(

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

çıkma daha iyi,olur bence. şuraya bi sorun faturalı ve garantili diyorlar.http://www.otocikmayedekparca.com/ford-scorpio-29-cikma-motor-1824.html yapılması gereken,resmi işlemler şunlar.

 I- MOTOR VE ŞASİ DEĞİŞİKLİĞİ/TADİLATI İŞLEMLERİ:
1-      Sahiplik belgesi (fatura veya noter satış senedi),
2-      Nüfus cüzdanı,
3-      Sınırlı tadilat bildirimi (motor değişikliği için),
4-      Tadilat projesine ilişkin belgeler (şasi değişikliği için),
5-      Araç tescil ve motorlu araç trafik belgelerinin
6-      Araç özelliklerine ve sahibinin kimlik bilgilerine göre doldurulmuş şoförler odasından alınan iki adet araç trafik tescil ve müracaat işlem formunun (EK-1),
İbraz edilmesi gerekmektedir. 
·         Tadilat işlemleri herhangi bir trafik tescil kuruluşunda yapılabilir.
·         Araç sahibi veya kanuni vekilinin bizzat ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaatı gerekmektedir.
·         30 gün içerisinde tadilat işlemini belgelerine işletmek için trafik tescil kuruluşuna müracaat etmeyenlere Karayolları Trafik Kanunu’nun 32’nci maddesinden cezai işlem uygulanmaktadır.
·         Yapılan tadilat işlemlerinde aracın muayenesi olsa dahi yeniden muayenesinin yaptırılması zorunludur.
·         Komple şasinin veya araç tanıtım numarası bölümü olan kısmının yenisiyle değiştirilmesi gereken durumlarda tadilatın imalatçı firmanın bu konuda yetkilendirdiği servis tarafından yapılması gerekmektedir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Almak

Tüm yazan arkadaşlara bilgilendirmeler için tşk ederim. her ikiside çok büyük masraf sanırım değmeyecek bu şekilde satmak daha mantıklı. Yapılan masrafa değer ama durumlar pek elverişli değil.

Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

Sana 4000 tl ye sifir swap fatura li windstar v6 motor vereyim elektronik tesisatida uzerinde

Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

İlgilenirsen foto cekeyim yakindaysan gel al git tak yurut makinani en azindan sifir servis motoru herseyi ustunde

Yorum bağlantısı
Murat Almak

Sana 4000 tl ye sifir swap fatura li windstar v6 motor vereyim elektronik tesisatida uzerinde

Valla durum biraz iyi olsa 1 dk düşünmemde şuan maddi sıkıntım var

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...