İçeriğe Yönlendir

Tork Mu? Beygir Mi? Yada Ikisimi?

Hakan Kalkan

Recommended Posts

Onur Bulut

bu hondada 1.6 vti dan fazlası var stock motor olamaz 0-100 ü 7.9 sn olan 233 ps V6 ve 4 çeker bir aracı bu şekilde tokatlamaya 1.6 vti nin cürmü yetmez , en basiti 1.6 Vti in 0-100 ü 8.1 sn honda teknik veride 0.2 sn gerideyken a8 i bu şekilde yaramaz

Bilgilerin yanlış. 1.6 Vti'nın 0-100 ü 7.3 saniyedir. Audi A8 in ise 7.8 saniyedir. Audi 1830 Kg ve 4 çeker iken VTİ 1165 Kg'dır ve 160 Hp'dır..665 Kg kasa farkı var sadece.Videoda izlediğim kadarıyla  VTİ'ın çokta oynanmış bir araç olduğunu sanmıyorum.Hızlanma konusunda bu kasa ağırlık farkı ile 233 ps V6 4 çeker motorun VTİ karşısında zaten şansı yok.Cürmü yetmez değil yeter. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Turbo + vtec başka bir dünya oluyor tabi :) 1.8 750hp turbolu bir integra da vardı hulk A rakip :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Bilgilerin yanlış. 1.6 Vti'nın 0-100 ü 7.3 saniyedir. Audi A8 in ise 7.8 saniyedir. Audi 1830 Kg ve 4 çeker iken VTİ 1165 Kg'dır ve 160 Hp'dır..665 Kg kasa farkı var sadece.Videoda izlediğim kadarıyla  VTİ'ın çokta oynanmış bir araç olduğunu sanmıyorum.Hızlanma konusunda bu kasa ağırlık farkı ile 233 ps V6 4 çeker motorun VTİ karşısında zaten şansı yok.Cürmü yetmez değil yeter. ;)< ;)>

hadi diyelimki dediklerin doğru benim verdiğim teknik veriler yanlış 0.5 sn de bu derecede fark atmasının sence mümkünatı varmı? Videoyu bir daha izleyin Honda 20-30 boy fark koyuyor stok motorla bunlar imkansız birde çokta oynanmış bir araç olduğunu sanmıyorum demek sadece bir tahmin kaputu açmadan bunu bilemeyiz dış görünüm ve egsoz sesi bize neyin ne olduğunu göstermez ;)

Kasanın ağırlık farkının olduğunun zaten farkındayız bir tarafta 233 HP 450 Tork V6  quattro , Diğer tarafta 160 HP 150 Tork Atmosferik bir motor ağırlık farkı buradan karşılanacak CİVİCİN A8 3.0 TDİ quattro karşısında ŞANSI OLAMAZ. CÜRMÜDE YETMEZ ;)

Dostum sen A8 Bul söz ben sağlam bi oynanmamış 1.6 VTİ Civic bulurum bi kalkalım bakalım hangi araba tokatlanıyor ;)

Hondalar sürpriz yapmayı sever bi ara İstanbulda hulk adında bir makina vardı.baya uğraşılmış bi araç .yani ciğer var makinada.Audi Mercedes Bmw demiyodu veriyodu tokadı [emoji1]

turbo çok ayrı bir dünya 

1150 HP Golf Mk2 vardı ben böyle bir ivmeleme ve kadran devirme görmedim

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

hadi diyelimki dediklerin doğru benim verdiğim teknik veriler yanlış 0.5 sn de bu derecede fark atmasının sence mümkünatı varmı? Videoyu bir daha izleyin Honda 20-30 boy fark koyuyor stok motorla bunlar imkansız birde çokta oynanmış bir araç olduğunu sanmıyorum demek sadece bir tahmin kaputu açmadan bunu bilemeyiz dış görünüm ve egsoz sesi bize neyin ne olduğunu göstermez ;)

Kasanın ağırlık farkının olduğunun zaten farkındayız bir tarafta 233 HP 450 Tork V6  quattro , Diğer tarafta 160 HP 150 Tork Atmosferik bir motor ağırlık farkı buradan karşılanacak CİVİCİN A8 3.0 TDİ quattro karşısında ŞANSI OLAMAZ. CÜRMÜDE YETMEZ ;)

Dostum sen A8 Bul söz ben sağlam bi oynanmamış 1.6 VTİ Civic bulurum bi kalkalım bakalım hangi araba tokatlanıyor ;)

turbo çok ayrı bir dünya 

1150 HP Golf Mk2 vardı ben böyle bir ivmeleme ve kadran devirme görmedim

Dostum sen müeccin falanmısın o zaman stok değil diyorsun.Kaputu açıp altınımı gördün ? Sen kendine göre yanlış bilgilerinle tahminde bulunuyorsun.Ben sana doğru veriler ile tahminde bulunuyorum.233 hp 500 nm tork diyorsun hala bu motorun çokmu hızlı oldugu anlamına geliyor ? Otomatik vites 4 çeker 665 kg kasa farkı ile honda 1 adım önde kalıyor Audi'den hızlanmada ;) Gözünde çok buyutmussun sen bu A8 i :) Sen bi A8 bulda İzmire misafirim ol bakalım kim kimi tokat manyagı edicek.;)
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Dostum sen müeccin falanmısın o zaman stok değil diyorsun.Kaputu açıp altınımı gördün ? Sen kendine göre yanlış bilgilerinle tahminde bulunuyorsun.Ben sana doğru veriler ile tahminde bulunuyorum.233 hp 500 nm tork diyorsun hala bu motorun çokmu hızlı oldugu anlamına geliyor ? Otomatik vites 4 çeker 665 kg kasa farkı ile honda 1 adım önde kalıyor Audi'den hızlanmada ;) Gözünde çok buyutmussun sen bu A8 i :) Sen bi A8 bulda İzmire misafirim ol bakalım kim kimi tokat manyagı edicek.;)

bu performansın stok motorla olmayacağını tahmin etmek müneccimlik oluyorsa evet olabilirim emin ol bi a8 bulursam vti yi yemeye direk gelecem söz[emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji13]
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

bu performansın stok motorla olmayacağını tahmin etmek müneccimlik oluyorsa evet olabilirim emin ol bi a8 bulursam vti yi yemeye direk gelecem söz[emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji13]

Stok motor oldugunu iddaa etmiyorum zaten.Çok oynanmamış diyorum motoru ile izlenimim o yönde ;)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Tartışmaya gerek yok, A8 kolay kolay bulunmaz, bir A8 'im olsaydı da honda vti lar bana boy boy fark atsaydı ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Tartışmaya gerek yok, A8 kolay kolay bulunmaz, bir A8 'im olsaydı da honda vti lar bana boy boy fark atsaydı ;)

Abi bi mercedes C320 ım olaydıda bende A8 lere boy boy fark atsaydım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Abi bi mercedes C320 ım olaydıda bende A8 lere boy boy fark atsaydım :D

İnşallah, Allah nasip etsin. A8 ağır o yüzden zorlanır,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Dizel araçlardaki yüksek tork aslında bizi yanıltıyor. Koltuğa yapıştığımız kadar hızlanmıyoruz malesef. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kürekli sandal düşünelim. aşırı kaslı bir adam ancak dar kürek = benzinli. nispeten zayıf ama geniş bir kürek = diesel gibi.

hızlı hızlı dar küreği çekerken daha fazla harcanan enerjiye karşı daha yavaş çalışan ama geniş bir kürek söz konusu. 0-100 deki 1.5 saniye yanında yarıya inen bir tüketim...

diesel de de hızlı ivme için deviri max. a çevirmek yerine hızlı vites değişimi daha çok işe yarar.

vesile ile 100 km gibi uzun mesafede tork sonuç alamaz, başka kıstaslar devereye girer

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Beygir at gücüdür, hızlandırır, tork öküz gücüdür yük çeker.  :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Levent Okutan

Beygir at gücüdür, hızlandırır, tork öküz gücüdür yük çeker.  :)

Süpersiniz usta yaaa..çok güzel bir cevap olmus

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Bazen sayfalarca anlatılan bir konuyu tek cümleyle izah etmek daha anlaşılabilir oluyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

100 km lik yarışı benzinli kazanır.

Sebeplerini bir çok arkadaşım açıklamış.

Ancak dizeli kullanan daha çok keyif almıştır, bu kesin :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Mk3 benzinli bulayımda bir deniyeyim o zaman :)

Bir tokatlasın beni :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Hiç anlamıyorum bu işten nedense. Kapışma deyince hiç işim olmadığını fark ettim. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Normal şartlardan bahsettik. [emoji23]
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

benim içinde topspeed hız hiç önemli değil yük çeksin yeter bayırda vites düşmeyim basınca hızlansın yeter 2.0 turbo benzinliye şuanda binmek için bütçem olmadığı için 1.4 tdci benim için candır

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker
(düzenlendi)

Türkiye koşullarında sanırım tork daha çok işe yarıyor.

Şuan 120 hp atmosferik 1600 cc benzinlim var. Ama yolda yokuşlar ve sollama esnasında 68 Hp 1.4 TDCİ mı çok arıyorum.

tarihinde Caglayan Celiker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

O zevki yaşatan dizel değil turbodur Emmi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mk1 bulsak?

Yorum bağlantısı
Hakan Kalkan

dizellerde turbo olmazsa bu tork değerleri yine yüksek olurmu?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Motor hacmi yüksek olursa ancak

2500 CC atmosferik 75 beygir, 1,3 turbo dizel 90 beygir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...