Servet Aydın 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 İsterse dikey test olsun fark etmez. Kw fazla olan alır daima 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Rampa testi? En çok merak ettiğim oydu. Çok değişeceğini sanmıyorum. Kalkışta dizel bi tık öne atlar ama benzinli ilk devirlenmede kapatır açığı. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Rampa testi? En çok merak ettiğim oydu. Onu denemeleri gerekirdi. Yeterli olmamış video. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Servet Aydın yazdı: İsterse dikey test olsun fark etmez. Kw fazla olan alır daima Yıllar önce bu forumda bir arkadaşla fena tartışmıştık, dizelciler alt devirdeki torka çok kanıyor. 5 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Dizel ara hızlanmada (esneklik testi) avantajlı. 60-100 4.vites, 80-120 6.vites gibi. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Selim Bilgin yazdı: Yıllar önce bu forumda bir arkadaşla fena tartışmıştık, dizelciler alt devirdeki torka çok kanıyor. Rampada 5 kişi dolu olacak iki araçta, merak ediyordum iki araç kıyaslama için çok iyi denk gelmiş, keşke yapsalardı. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Konuştuğumuz tork değerleri maks. tork. Bunun devir dağılımına bakmak lazım doğru yorum için. 10 yıldır turbo benzinli otomobil kullanıyorum, düzde ya da rampada daha gaza basıp da geçemediğim dizel olmadı. (2.0 ve altı) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Rampada 5 kişi dolu olacak iki araçta, merak ediyordum iki araç kıyaslama için çok iyi denk gelmiş, keşke yapsalardı. Mesele üretilen güç. Dizel 1600 devirde çıkar belki, ben 2500 devirde çıkarım ama gücüm daha fazlaysa her şekilde geçerim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Dizel abartılıyor. Tork yüksek olunca güç yüksek olmuyor. Tek avantajı düşük devirde. Şu videodaki araçlara, Rampada ve 5 kişi doluşmuş arabada devirli sürülen benzinli elbette dizeli geçer. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 120 beygir iki kişinin olduğu civic 5 kişi varken 110 beygir focus a yol vermek zorunda kaldı Uşak rampasında çok direnmesine rağmen. Dediğim şartlarda bir karşılaştırma güzel olurdu diyorum sadece dizel alır demiyorum 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: 120 beygir iki kişinin olduğu civic 5 kişi varken 110 beygir focus a yol vermek zorunda kaldı Uşak rampasında çok direnmesine rağmen. Dediğim şartlarda bir karşılaştırma güzel olurdu diyorum sadece dizel alır demiyorum Atmosferiği karıştırmayın tabi bu arada beygir tek başına bir şey değil. Vites oranları ve aradaki tüm mekanik sistem de önemli. Bu video iyi olmuş çünkü iki aynı araç ile kıyas çok mantıklı 16 Şubat 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 (düzenlendi) Ne tork ne Benzin . Esas olay vites değiştiren sürücüde. 16 Şubat 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Gençler bi okusanıza hem wikipedia da açıldı? Niye hep kafadan yorumlar? 7 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 C5 leri kıyas yapmaya gerek yoktu bence, sonuç baştan belliydi. Beygirlerler aynı olsa bile benzinli 0-100 de yine alır. Ara hızlanmada dizel alır tabiki. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Atmosferiği karıştırmayın [emoji4] tabi bu arada beygir tek başına bir şey değil. Vites oranları ve aradaki tüm mekanik sistem de önemli. Bu video iyi olmuş çünkü iki aynı araç ile kıyas çok mantıklıGüç ağırlık oranı büyük oranda sonucu belli eder, biri konvertörlü falan otomatik değilse. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Rampada 5 kişi dolu olacak iki araçta, merak ediyordum iki araç kıyaslama için çok iyi denk gelmiş, keşke yapsalardı. araç ağrılığına oranla kaç hp haç nm geldiği önemli aslında. büyük dizel motorlu araç olunca, düzde geçilsende yokuş yukarı tork konuşur. ne kadar devir çevirirse çevirsin. öyle olmasa zamanında fiat tipo ile yokuş yukarı belediye otobüsüne geçilmezdim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 (düzenlendi) Benzindir Torkdur iyidir hoştur ama çok beygir çok benzin demek, bundan kaçar yok. Atmosferik emişli arabada , özgül yakıt tüketimi 2000 - 4000 devirler arasında , %80 motor yükünden sonra 260 gram/kWh altına düşüyor. Yani arabanı 3 ncü vitese takıp 4000 devire kadar çevirtince sanmayın ki arabanız lükül lükül içiyor. Lükül lükül yakıtı içen , üretilen beygirin fazlalığıdır. 3500 devirde 92 newton üreten arabanız, 45 hp güce sahiptir. 45 hp güc üreten motor saate 16,5 litre benzin yakar. 16 Şubat 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 (düzenlendi) Bu bir saat kawramı sizi yanıltmasın. 5nci vitesinde 120 km hız yapan arabanız , 1 saat içinde 16,5 litre benzin yakıyor ise 100 kmde tüketimi 13 litre çıkıcaktır. Fakat bu veri %100 motor yükünde yani peak torq için geçerli. 1 tonluk bir A segmenti otomobil 100 km hızı tutması için 12 - 14 beygir yetmektedir. Yani sizin bir saat için ihtiyacınız olan motor gücü sadece 13 beygir olursa, saate 100 km hızı tutmak için ihtiyacınız olan motor yükünü ve devrini vites oranıyla bulursanız teorik tüketim verinize ulaşabilirsiniz. 3000 devirde saate 100 km hız yaptığınızı düşünürseniz. İhtiyacınız olan 13 beygir ise, yukardaki grafiğe bakıp bir sonuca varmak mümkün. 3000 devirde 13 beygir üretmek için 40 newton tork lazım. 40 newton tork hatına bakıldığında 1 beygir için yakılan yakıtın 350 gram olduğu görülüyor. Motorunuzu daha verimsiz kullanıp, daha az beygir ihtiyacı ile 100 km hız ile 100 km yolda 4,7 litre benzin yakarsınız. 16 Şubat 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Bu testin sonucu başlamadan belliydi, beygir hızlandırır, tork tırmandırır. Düz yolda daima beygir kazanır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Bu testin sonucu başlamadan belliydi, beygir hızlandırır, tork tırmandırır. Düz yolda daima beygir kazanır. wikipediyayı okuyalım Ali Darbaz yazdı: Benzindir Torkdur iyidir hoştur ama çok beygir çok benzin demek, bundan kaçar yok. Atmosferik emişli arabada , özgül yakıt tüketimi 2000 - 4000 devirler arasında , %80 motor yükünden sonra 260 gram/kWh altına düşüyor. Yani arabanı 3 ncü vitese takıp 4000 devire kadar çevirtince sanmayın ki arabanız lükül lükül içiyor. Lükül lükül yakıtı içen , üretilen beygirin fazlalığıdır. 3500 devirde 92 newton üreten arabanız, 45 hp güce sahiptir. 45 hp güc üreten motor saate 16,5 litre benzin yakar. Konumuz yakıt değil 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Mehmet Göktürk yazdı: wikipediyayı okuyalım Researchgate daha güzel abi Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Bu testin sonucu başlamadan belliydi, beygir hızlandırır, tork tırmandırır. Düz yolda daima beygir kazanır. Vakti zamanında 1.0 focusumla 1.6 dizel 120 bglik passatla rampada kapıştık. Bilen bilir kovancılardan bingöle giderken oldukça dik ve uzun bir rampa vardır. Benim focus yazılımlıydı. 145 bg 240 nm civarında olması lazım. Passat ise 120 bg ve 250 nm yanılmıyorsam. Passatın stock olduğunu varsayıyorum tabiki. Yani torklar çok yakın ama beygir bende fazlaydı. Passatın yükünü bilmiyorum ama bendeki focus tam doluydu. Velhasılı rampaya birlikte gaza asılarak başladık. Çok yavaş da olsa focusla passatı geçtim. Ama 1 boy fark açmak için en az 500 m ile 1km arasında beraber yürüdük. Sonuçta turbo benzinli beygir avantajıyla dizeli rampada geçti. Beygirler eşit olup tork passatda fazla olsaydı muhtemelen passat geçerdi. Sonuç olarak bence rampa da olsa beygir daha önemli diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Vakti zamanında 1.0 focusumla 1.6 dizel 120 bglik passatla rampada kapıştık. Bilen bilir kovancılardan bingöle giderken oldukça dik ve uzun bir rampa vardır. Benim focus yazılımlıydı. 145 bg 240 nm civarında olması lazım. Passat ise 120 bg ve 250 nm yanılmıyorsam. Passatın stock olduğunu varsayıyorum tabiki. Yani torklar çok yakın ama beygir bende fazlaydı. Passatın yükünü bilmiyorum ama bendeki focus tam doluydu. Velhasılı rampaya birlikte gaza asılarak başladık. Çok yavaş da olsa focusla passatı geçtim. Ama 1 boy fark açmak için en az 500 m ile 1km arasında beraber yürüdük. Sonuçta turbo benzinli beygir avantajıyla dizeli rampada geçti. Beygirler eşit olup tork passatda fazla olsaydı muhtemelen passat geçerdi. Sonuç olarak bence rampa da olsa beygir daha önemli diye düşünüyorum. Benim söylediğim aynı araçta eşit şartlarda. Sizin araçlar farklı focusun tam yüklü ağırlığı passatın boş ağırlığına eşit neredeyse. Mehmet Göktürk yazdı: wikipediyayı okuyalım https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Special:Search?search=Beygir+ve+tork&go=Go&ns0=1 Farklı birşey yazmıyor ki hocam, aynı güçte, aynı beygirde olan araçta tork fazla ise döndürme kuvveti kuvvet x kuvvet kolu=Nm fazla olan daha iyi tırmanacaktır. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Benim söylediğim aynı araçta eşit şartlarda. Sizin araçlar farklı focusun tam yüklü ağırlığı passatın boş ağırlığına eşit neredeyse. Öyle olsa bile passatın torkunun 10 nm fazla olduğunu düşünürsek eşit olmasa bile çok yakın olduğunu söyleyebiliriz. Focusun boş ağırlığı da 1350 kg civarıydı. Benim ağırlığım 100 kg sadece, hanım, çocuk valizler, köyden getirdiğim meyve sebze konserve falan derken çok büyük ihtimalle benim araç daha ağırdı ? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Benim söylediğim aynı araçta eşit şartlarda. Sizin araçlar farklı focusun tam yüklü ağırlığı passatın boş ağırlığına eşit neredeyse. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Special:Search?search=Beygir+ve+tork&go=Go&ns0=1 Farklı birşey yazmıyor ki hocam, aynı güçte, aynı beygirde olan araçta tork fazla ise döndürme kuvveti kuvvet x kuvvet kolu=Nm fazla olan daha iyi tırmanacaktır. Düzgün okuyalım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts