İçeriğe Yönlendir

Yol Bilgisayarı Hakkında


Yücel Efe

Recommended Posts

Yücel Efe

Arkadaşlar 2012 c-max tdci alarak aranıza katıldım. Daha önce renault scenic 2 aracımdan sonra sanki uzay üssü hissiyatı verdi bana. Bir kaç sorum olacak;

1 - Depoyu fullediğim de araç 655 km gidilebilecek tahmini km. gösteriyor fakat hepsi ş.içi kullanım olmasına rağmen 25 km yol gittim 655 km hala düşmedi.

2 - Depoyu 3 defa  doldurdum her defasında 43 lt de depo doldu fakat kullanma kılavuzunda depo 50 lt. gözüküyor.

 eğer c-max sahibi arkadaşlar bilgi verirse şimdiden  teşekkür ederim.

 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

1-Belirtilen tahmini km kullanım şartlarına göre artabilir yada azalabilir..Mesela 90 km sabit hızla yolculuk yapın 655 km olan değer 700 -800 km ye doğru yükselir.Devirli  kullanın bi süre sonra  550 km göstermeye başlar.. kullanım şartlarına göre menzil değişir kısaca.

2-Çok normal ışık yandığında depoda 6-7 litre yakıt kalmış oluyor zaten

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Depoyu doldurup rakımı düşük bir yere seyahatte uzun yolda 1200 km bile gösterdiği oluyor. Tabi aynı yolu dönerken aynı orantida düşmüyor.

Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

yücel bey menzil her zaman değişir arkadaşların belirttiği gibi ayrıca yol bilgisayarında gözükenden %2 civarında bir oynama olabilir. onun dışında 50 litreyi doldurabilmeniz muhtemelen çok zor olacaktır çünkü yakıt ışığı hep belli bir pay bırakacak şekilde yanıyor ben ışık yandıktan sonra 40-50 km daha gittiğim halde benim deponun 60 lt de 58 litre değerini bile göremedim.

Yorum bağlantısı
Levent Gürel

Araçlarımız maksimum 800 minimum ise 650 km civarında yol yapıyor. Ben ne yapsam yapayım bir türlü 800 km den fazla yol yapamadım. Bazı markalarda kalan mesafe sürekli değişir. Ancak Fordta değişim daha yavaş oluyor. Kalan mesafe sıfırlansa bile depoda bir miktar mazot kalır. Işık yandıktan sonra en az 150 km daha gider. Tabii ki kullanım tarzına da bağlıdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Menzili hesaplanırken. Yakıt bitecek şekilde hesap yapar araçlarımız. Oysa biz, depoda 5-6 litre yakıt kalınca depoyu doldururuz.

Menzil tamamen kullanım tarzıyla alakalıdır ve son 100 km içindeki tarzımız neyse onu yansıtır bize.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...