İçeriğe Yönlendir

Semih'in Garajı Gaziantep

Semih İzgi

Recommended Posts

Sani Gerşon

Semih'çim ellerine sağlık. Ben tüm konularını birleştirdim talebin üzerine. Kolay gelsin tekrardan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Semih,tampondaki çiziği ne yaptın ? Çıkarabildinmi ?

Hakan abim pasta aracılığı ile izler gitti.  Tampondaki derin çiziğe ince bi kat rötüş yapıp üzerine vernik atacağız. %80 kapanacaktır. 

Araca en az 6 7 kez çarpıp kaçtıkları için kafaya takmamaya çalışıyorum abi.  

Yorum bağlantısı

Hakan abim pasta aracılığı ile izler gitti. Tampondaki derin çiziğe ince bi kat rötüş yapıp üzerine vernik atacağız. %80 kapanacaktır.

Araca en az 6 7 kez çarpıp kaçtıkları için kafaya takmamaya çalışıyorum abi.

Mantıklı olur bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Haftasonu temizliği yaptik komşuma. Autobella nötr ph sampuan + autoglym likid hard wax uyguladik.

51959b65add798621cbd32121c0b24c9.jpg0a7f3d9e1f4db42af5f1ef7c27f8f1d5.jpg53c1e112d0980830d312878afc5f6c23.jpgbea3562103fcbb52adb3eaf9914badaa.jpgdfb1070235392723743055180974adce.jpg3a1f4eca6a20b1d511bea07c6216dbb2.jpg034b2217337fb5e061855bb451faac80.jpg65a513b6a6c5b3540c9e273f2e0fea09.jpge71798f7004ec221a32ab961ed6f7baa.jpg

Sent from my Lenovo K900_ROW using Tapatalk

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Eker

Değerli üyeler,

Bir Kxl garaj değil ama Köksal hocamızın yardımları ile gerekli malzemeler alındı ve ilk deneme bugün yapıldı.

Elimdeki çeyiz şu şekilde,

• Cat power 1300watt polisaj makinası
  • Autolgym Radiant Wax ( SRP'nin toptancı adı. yeni kimyasal formül ile köpürme ve tozlanma yok, makineye uygun)
  • Autoglym Liquid Hard Wax (aglm. Extra Gloss Protection ürünün toptancı adı. Tamamen aynı ürün)
  • Sonax Xtreme Polish&Wax no:2 NAT HYBRID  (Yeni hybrid teknolojisi ile ekstra tutunma ve daha düz yüzey)
  • Kil ve sprey
  • Sert orta ve yumuşak pedler. Befar+ marka
  • Formula 1 headlight Restorer (Umuzsuzca aldım fakat çok tatmin edici)

İşlemler, (ekleme)

• Yıkama
  • Kil
  • Far parlatma
  • Sonax  veya SRP uygulama ( Tavan ve çıtalar SRP)
  • Cam temizleme
  • Tüm kaporta ve camlara Liquid Hard Wax uygulama

Aracı yıkadım, çift kova yöntemi ile şampuanladım ve duruladım.  Kurulama yapmadan sprey yardımı ile tüm kaportaya kil uyguladım. Tek hatam kili biraz geç katlamak oldu, ekstradan harelere sebep oldum bazı noktalarda.

Aracın hareli ve kusurlu yüzeyi,

Solmuş farlarımızın temizliği. Hiç zımpara kağıdına dokunmadan direk Formula1 marka far parlatma ürününü kullandım. Bir nevi test etmek istedim ve sonuç çok şaşırtıcıydı. 

Turuncu renk olan sert ped ile uygulandı 

İşte sonuç :good1:

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

Kaputun sol yüzeyinde (yolcu tarafı)  Sonax Xtreme,  sağ yüzeyünde (şoför tarafı) Autoglym SRP denendi.  Sonax biraz daha yüzeyi temizledi fakat autoglym in renge kattığı doygunluk biraz daha fazla.

SONAX TARAFI

AGLM SRP tarafı

ELDE EDİLEN SONUÇLAR

Çıkarılan sonuçlar;

• Çizik giderici içeren cilalar görevini güzel yapıyor fakat gerçek yüzey temizliği için adam akıllı pasta şart (meguiars ultimate compound almadığıma üzüldüm.)
  • Kil faydalı olduğu kadar zararlı, araç 2001 ve ilk kez kil yiyorsa her 30cm kare alanda bir yoğurulmalı. Yoksa hare izi yapıyor (neyseki çok yüzeysel)
  • SRP  sonax dan daha kolay temizleniyor.  Sonax ın kalıntılarını sökmek için 10 kişi lazım. Bu nedenle işin yarısı sonax yarısı SRP ile yapıldı.
  • Makine kullanmak zormuş, sağlam kollar ve sabır gerektiriyor.

Eğer tüm vücudum hamlamaz ise yarında hanımın Citröen C3 sizlerle olacak. 

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Abi Ücret Ne Kadar Benim Arabada da Çizik Var Onlar Nasıl Giderebiliriz

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Abi Ücret Ne Kadar Benim Arabada da Çizik Var Onlar Nasıl Giderebiliriz

Selamlar Emre,

Bu işlemlerin bana maliyetini mi soruyorsun ? Çeyiz + makine 600-700ü rahat geçiyor.   Çiziklerden kasıt hare izleri ise; harenin ve verniğin durumuna göre pasta uygulanıp  harelerin tamamı giderilebilir. Üzerine de dolgulu bir boya koruma + cila atılırsa boyada pek kusur kalmaz. Antepdeysen yardımcı olurum ben sana kardeşim.

Aracının birkaç yakın çekim fotoğrafını atarsan yorumlarız .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Eker

Selamlar Emre,

Bu işlemlerin bana maliyetini mi soruyorsun ? Çeyiz + makine 600-700ü rahat geçiyor.   Çiziklerden kasıt hare izleri ise; harenin ve verniğin durumuna göre pasta uygulanıp  harelerin tamamı giderilebilir. Üzerine de dolgulu bir boya koruma + cila atılırsa boyada pek kusur kalmaz. Antepdeysen yardımcı olurum ben sana kardeşim.

Aracının birkaç yakın çekim fotoğrafını atarsan yorumlarız .

Abi Antep te Değilim Hatay dayım Eylüle Doğru Sıkıntı Çıkmaz İse Gelirim Fotoları En Kısa Zamanda Atarım Ben Sana Boya Kullanılmadan Temizlemek İstiyorum Bende

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Abi Antep te Değilim Hatay dayım Eylüle Doğru Sıkıntı Çıkmaz İse Gelirim Fotoları En Kısa Zamanda Atarım Ben Sana Boya Kullanılmadan Temizlemek İstiyorum Bende

Hatay'da bu işin üstadlarından Buğra var. Kendisini bu mesaja ekliyorum.

Konusu burda

Tabi ki yolun Gaziantep'e düşerse ben seve seve yardımcı olurum bu arada ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Hatay'da bu işin üstadlarından Buğra var. Kendisini bu mesaja ekliyorum.

Konusu burda

Tabi ki yolun Gaziantep'e düşerse ben seve seve yardımcı olurum bu arada ;)

Teşekkürler semihcim olaya vakıf değilim arkadaşa yardımcımı oluncak [emoji4]
Yorum bağlantısı
Emre Eker

Merhaba Semih Abi Çizik Bu Dur Sence Pasta Cila Halleder Mi

l1B7Bg.jpg

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Merhaba Semih Abi Çizik Bu Dur Sence Pasta Cila Halleder Mi

keşke arabanın tozunu sildikten sonra foto ekleseydiniz.

Yorum bağlantısı
Emre Eker

Abi Yarın Kısmet Olursa İnşallah Yarın Çeker Ve Atarım

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

b905f277aba95c75d46cc90f0a19b9e3.jpg836a0251017169f6abd24cd8aef494a3.jpg

Antep ekibi ile Erdemboya'dan toplu olarak yaptıgımız son alışverişimizde aldığım  3D HD Poxy Nano boya koruma ürünü biraz bozuk ve kurumuş çıkmıştı.

İsmail ile biraz sulandırıp kullanmıştık fakat içime sinmemişti.  Bunun üzerine Erdemboya ile görüşerek durumu anlattım. Ürünü incelemek istediler ve ürünü sulandırmış ve hatta kullanmış olmama rağmen gönderdim. 

Sağolsunlar son derece ilgili ve alakali bir şekilde ister aynı ürünü istersem de seçeceğim bir ürünü göndermek istediklerini belirttiler. Sonrasında onlarında tavsiyesini alarak c2v3  ve deneme yapmak için aynı ürünün sağlamından test için gönderdiler.

Bu ilgili ve son derece memnun bırakan davranışlarından ötürü Erdemboya ve tüm çalışanlarına teşekkür ederim. :flowers:

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sertaç Karginer

Erdem boya iyidir c2v3'ü iki yıldır kullanıyorum çok başarılı bir üründür iyi günlerde kullan Semih :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Erdem boya iyidir c2v3'ü iki yıldır kullanıyorum çok başarılı bir üründür iyi günlerde kullan Semih :)

Abicim Seramik kaplama gibi bir ürün sanırım,  Temiz yüzeye boya koruma olarak mı kullanıyorsun yoksa alttaki herhangi bir boya korumanın üstüne son kat olarak mı kullanıyorsun?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Abicim Seramik kaplama gibi bir ürün sanırım,  Temiz yüzeye boya koruma olarak mı kullanıyorsun yoksa alttaki herhangi bir boya korumanın üstüne son kat olarak mı kullanıyorsun?

Temiz yüzeye boya koruma olarak kullanmak en verimli halidir. Kuru kaportaya sık, tüysüz cam beziyle şöyyyyleee bir yay, tüylü mf bezle sil-tüylü bezin diğer tarafıyla parlat ;)

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Temiz yüzeye boya koruma olarak kullanmak en verimli halidir. Kuru kaportaya sık, tüysüz cam beziyle şöyyyyleee bir yay, tüylü mf bezle sil-tüylü bezin diğer tarafıyla parlat ;)

ZR53 gibi makyaj temzileme pedi ile yaymayı düşündüm.  ? :)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

ZR53 gibi makyaj temzileme pedi ile yaymayı düşündüm.  ? :)

Gereksiz zahmet olur küçük ped ile, c2v3 ü geniş yüzeye yayıp silebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Gereksiz zahmet olur küçük ped ile, c2v3 ü geniş yüzeye yayıp silebilirsin.

Çok teşekkürler abicim. Ömrünü test ettin mi? Kaç ay sonra yine boya koruma atmak lazım ?  Üzerine Sonax BSD veya Autoglym Liquid hard wax(UGP)  atmayı düşünüyorum. ( nötr şampuan ile ayda 3 4 kez yıkanıyor)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok teşekkürler abicim. Ömrünü test ettin mi? Kaç ay sonra yine boya koruma atmak lazım ?  Üzerine Sonax BSD veya Autoglym Liquid hard wax(UGP)  atmayı düşünüyorum. ( nötr şampuan ile ayda 3 4 kez yıkanıyor)

Ben geçen yıl mayısta uyguladım, yaz tatilindeki bikaç katil şampuan yıkaması dahil eylül-ekime kadar gözlemledim ömrünü. C2v3 aslında kolay uygulanan ömrü waxtan uzun olan, vakit bulamayan veya üşengeç detaycı işi, sürmesi kolay, silmesi kolay, hata yapma riski yok denecek kadar az, ömrü gayet iyi(6-8 ay deniyor bakımına göre).

c2v3 ü 1/1 sulandırıp yıkama sonraları hızlı cila olarak kullanabilirsin(1 ay içinde bitirmek şartıyla, sulandırınca ömrü 1 ay oluyor).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Köksal benim yerime gayet güzel açıklamış bende geçen sene yaz öncesi p1 pasta sonrası uygulamıştım 4-5 ay hiçbir ürün kullanmama gerek kalmamıştı[emoji4] Hafta sonu tekrar uygulayıp yazın rahat etme düşüncesindeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

0f80bcfe91b0313f5c8eb28c04fa240d.jpge822228848ff8846b4e7418acfab202a.jpg

Jantlari temizle dediniz inanmadim bak ne oldu şimdi [emoji4] :good1: WD40 abimiz plastidip de sökermiş maşallah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

0f80bcfe91b0313f5c8eb28c04fa240d.jpge822228848ff8846b4e7418acfab202a.jpg

Jantlari temizle dediniz inanmadim bak ne oldu şimdi [emoji4] :good1: WD40 abimiz plastidip de sökermiş maşallah

Yalnız Süper olmuş Semih eline koluna sağlık maşallah güzel parlamış yine :nazar:
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...