İçeriğe Yönlendir

Klima Gazı Her Yerde Doldurulabilir Mi ?

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

arkadaşlar şuan hiç yok içerisinde bazen yol kenarında görüyorum doldurulur falan üstelik 40*50 tl arası yazıyor 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Gaz kalite olarak değişiyor sahtesi de var. Servislerde KDV dâhil 49 liraya kampanya vardı.

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

Gaz kalite olarak değişiyor sahtesi de var. Servislerde KDV dâhil 49 liraya kampanya vardı.

aa bu çok iyi  ne zamandan itibaren acaba

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Bir  tanıdığım normal klimacıya doldurdu araç klimasını sıkıntı yok diyordu.Tabi randımanı nasıldır bilemem :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hiçbir yere güvenmiyorum. Servis gaz basmak yerine "kompresör gitmiş abi" diyebilir. Dışardaki bir yer, yanlış bir soket söker, elindeki anahtarı  düzgün kullanamayabilir, aracın yabancısıdır çok zor iş. Kimseye güvenim kalmadı çok yakın bildiklerim dışında..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Tam 1.5 ay önce gaz bastırdım. 120 tl dediler pazarlıkla 85 tl ye indirttim. Ford Aydoğanlar Z.Burnu  / İST. Yetkili servis.

Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Yalnız servisteki 59 TL'lik fiyat doldurdukları gaza göre değişebiliyor, eğer hiç gaz yoksa araçta 120 TL'ye falan gelebiliyor.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Benim aracta 200 gram vardi gaz 300 gram basti 59 tl odedim. Sanmiyorum fiyat degissin

Yorum bağlantısı
Burak Gülnar
(düzenlendi)

Benim aracta 200 gram vardi gaz 300 gram basti 59 tl odedim. Sanmiyorum fiyat degissin

Bizzat konuştum yetkili servis ile, eklemelerde fiyat aynı fakat eğer hiç yoksa gaz o zaman fiyat değişiyor.

tarihinde Burak Gülnar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ustaeller olunca ben düşünmüyorum ne nedir ne değildir diye. Ancak galiba bizim servis klimaya sadece gaz değil yağ da basıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

dışarıda da yaptırabilirsiniz ama mutlaka otomatik dolum yapan (önce gazı boşaltma-kaçak testi-gaz dolumu) makinesi olan bir yer olsun.eski sistem göz kararı falan olmasın,sıkıntı çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Klima düğmesine bastığımızda çıt diye ses gelmiyor tabi soğutmada yapmıyor ne olabilir .

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Klima düğmesine bastığımızda çıt diye ses gelmiyor tabi soğutmada yapmıyor ne olabilir .

Sistemde hiç gaz yoksada dediğiniz gibi olur.

Yorum bağlantısı
Süreyya Karaçam

Benim klima da son kademede açıldıktan 5-10 dk sonra az biraz soğutmaya başlıyor. Bu durumda gaz bitmiş mi oluyor , yoksa bitmeye yakın mı ?

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Sistemde hiç gaz yoksada dediğiniz gibi olur.

Ben de de hiç gaz yoktu, ancak klima yine çıt diye ses yapıyor ve araç sesi değişiyordu...

Hiçbir yere güvenmiyorum. Servis gaz basmak yerine "kompresör gitmiş abi" diyebilir. Dışardaki bir yer, yanlış bir soket söker, elindeki anahtarı  düzgün kullanamayabilir, aracın yabancısıdır çok zor iş. Kimseye güvenim kalmadı çok yakın bildiklerim dışında..

Tıpkı bana sorunu olmayan radyotör için  "radyotör delik yenisini alalım 1250  TL" dedikleri gibi   :rtfm:

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

2004 fiestamda gazı bitmiş kompressör arada devreye girip arada devreden çıkıyordu. O z aman cihaza bağlayıp şu kadar eksik demişti Salih Usta. Gazı basınca kompresör devreden çıkmadı. Baya uzun sürüyor doldur boşalt yapıyor sistem :)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben serviste kampanya dahilinde üzerine (kaç gr koyuyorlar bilmiyorum) tamamlattırdım(sıfırdan tam dolumu 100 tl üzerinde), kaçak kontrolü ile 54 tl verdim. Aracı da yıkayıp öyle teslim ettiler :bravo:

Yorum bağlantısı
Mustafa Özol

Herkes belirtmiş zaten ama bence de en iyisi yetkili serviste doldurtmak. Yaz kampanyası gibi bir şey vardı. Geçen gün yetkili serviste babamın 98 Mondeo'ya doldurttum 59 TL'ye

Yorum bağlantısı
Fatih Emre
(düzenlendi)

Benim araçta da klimada problem çıktı. Klimayı açınca klima kompresöründen şık.... şık....şık diye ses geliyor. Kompresör bobini çekiyor bir kaç saniye sonra bırakıor. Sürekli devreye gir çık yapıyor. Gaz basıncı düştüğü için kompresör kendini korumaya alıyormuş.Sorunun gazın kaçtığı olduğu anlaşıldı. Gazın kompresör keçelerinden kaçmaması için kışın haftada 5 dakika klimanın çalıştırılması öneriliyor. R134 klima gazlarının kalitesizi de var. Benim araca kalitesi ile bilinen Dupont firmasının klima gazı basıldı. Klima gazını Bandırma'da Emre Oto Radyatör Klima isimli yerde bastırdım.

QAVVXV.jpg

qYGG2D.jpg

Yukarıdaki basınç saatlerinde gaz basıldıktan sonra yüksek basınç (kondenser)(R134a gaz 44 C) 10Bar ile alçak basınç (evapratör)(R134a gaz 0,2 C) 2Bar basınçları ve sıcaklıkları görülmekte.

tarihinde Fatih Emre tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...