İçeriğe Yönlendir

Klima Tavsiyesi..

Misafir

Recommended Posts

Hasan Ekci

Benim klime ile alakali problemleri yazmistim. En sonra tuketici hakem heyetine basvurdum, hakli gorup para iadesi karari alindi. Bugun yetkili servis gelip klimayi soktu, 10 gun icinde para iadesi yapilacak.

O halde samsung almıyorum

Yorum bağlantısı
Hakan Çulcu

Geçen sene uzun süre araştırıp f/p olarak tatmin eden Baymak inverter almıştım. Geçen yaz full kullandım. Kışın yine kalorifer yanmayan gündüz vakitlerinde ve bahar aylarının başlangicinda kullandım. Elektrik tüketimi normal. Servis ağı geniş tavsiye ederim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören
(düzenlendi)

12-16 m2 oturma odası. doğu cephe. son kat fakat yalıtım çok iyi. 7bin btu regal aldım. 1000 tl civarı.. puan falan bana 850 ye geldi belki de 800'e.

vestelle hiç farkı yok. bire bir aynı dedi servis.

odayı 18 dereceye düşürmek gibi bir hedefim yok. 22-25 dereceler yeterli olacak. o yüzden düşük kapasite=düşük tüketim dedim. ve klimanın zırt bırt aç kapa yapmasını da sevmediğim için (yoğuşmanın o kötü kokusunu odaya vermesinden ve başlangıç durma çıt çıtlarından hoşlanmıyorum. ve ne kadar olsa sıcaklık satabil olmuyor-1 2 derece farkediyor bu dur kalk sırasında) özellikle düşük kapasite alıp sürekli çalıştırma amacına yönelik aldım.

inverter al diyenler için de maliyet kartını öne sürüyorum. yılda 3 ay kullanılacağından amorti süresi çok uzuyor. anlamsız geliyor o kadar para vermek.

hayırlı olsun ancak şu konuda size katılmıyorum . Düşük Btu düşük tüketim diye birşey yok .  Oda metrekaresine göre btu seçmek her zaman daha fazla tasarruf eder.  16 m2 odayı 7000 btu klima ile  dışarısı 30 derece sıcakta 18 dereceye düşürmek yada 21-22 dereceye düşürmek 2 saati alabilir. bununla beraber sürekli çalışacağı için daha fazla enerji tüketir.  5 saat sürekli durmadan çalışan klimayı kapadığınızda içeride kurutma yapamadığı için iç ünitedeki petekler ıslak kalır ve bir dahaki çalıştırmanızda koku yapar.  23m2 salonumda 16bin btu arçelik klima kullanıyorum active plasma plus serisi . 22 dereceye ayarlı çok kısa bir sürede içersini bu dereceye getiriyor ve üniteyi kapadığında 45 saniye sadece fan üflüyor böylelikle içerdeki peteklerde ıslak kalmıyor koku yapmasını önlüyor. 

tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Fiyat, model, btu nedir?

msz-sf35 (deluxe power inverter) aldım. 11.942 btu soğutma. 13649 ısıtma

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Dış ünite için elektrik tesisatını  yapmadıklarını söyledi servis. Her markada durum aynımıdır? Mevzuat gereği olduğu söylendi

Yorum bağlantısı

Dış ünite için elektrik tesisatını yapmadıklarını söyledi servis. Her markada durum aynımıdır? Mevzuat gereği olduğu söylendi

Bana da geldiklerinde aynisini soyledi Samsung servisi, elektrik baglantisini yapmayacaksaniz montaji yapmayin dedim, baglantiyi yaptilar. Aldiginiz fiyat nedir?
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Turhan Onat

15 yıldır sorunsuz kullandığım 18000 btu Teba klimam  İzmir'in bu sıcaklarında arıza yaptı. Kompresör fanı devreye girmiyor. Basit bir kondansatör arızası da olabilir, kompresör motoru yanmış da olabilir. Neyse yarın servis çağırıp baktıracağız.

Yaşına binaen bana sanki yeni bir klima alma zamanı geldi gibi gözüküyor. Isıtma önemli değil esaslı soğutsun,az yaksın ve iç ünitesi olabildiğince sessiz olsun. Bu 3 kriterimi karşılayan 18000-24000 btu klima önerilerinizi rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yazıldı mı bilmiyorum ama, klima alırken bakılacak ilk şey Cop değeridir. Ne kadar yüksek o kadar verimli ve iyi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yazıldı mı bilmiyorum ama, klima alırken bakılacak ilk şey Cop değeridir. Ne kadar yüksek o kadar verimli ve iyi.

Ev ve işyerinde olanlar 3.6 sanırım. İyi olmalı?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ev ve işyerinde olanlar 3.6 sanırım. İyi olmalı?

Klasik klima da 4 e ne kadar yakın o kadar iyi.. inverter da ne kadar yüksek o kadar iyi.

Markaların çoğu yazmaz bile cop değerlerini etiketlere.

Cop un kısaca anlamı bir birim elektrik karşılığında aldığın ısıl verimin oranı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...