Orhan Çimen 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Bugün bir araç önü boş iken ani fren yaptı hazırlıksız yakalandım ve çarptım. Onda hasar yoktu. Bende önemsemedim; far tampon felan sıkıntı yok. Öndeki araç yüksek olduğu için darbeyi sol çaprazdan kaput ucuna aldım. kaput ucu 2 cm felan içeri girdi biraz boyası soyuldu tabi. Bir de kaput sol kısmı ile sağ kısmı arasındaki boşluk simetrisi bozuldu yani sağda boşluk yok iken sol çamurluk ile kaput arasındaki boşluk parmak girecek kadar açıldı. tutanak felan tutmadık yoğun trafik vardı. Bir de öndekinde hasar yoktu. Suç da bende tabi. Sorum şu: ne kadar tutar bu hasar? Ben aracın önündeki küçük göçüğü düzelttirip macunlatsam. Boya yaptırmadan kurtarabilir miyim ki. Simetri bozuluğu nasıl giderilecek? Çok tutar mı? Tamir için önerisi olanlar sevinirim. 4-5 yıldır ilk kazam. Çok şükür ucuz atlattık. Allah herkesi kazadan korusun. Teşekkürler, saygılar. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Gecmis olsun. Macunla olacaksa islem zaten digeri kaput ayari. Masraf cikmaz. Ancak boyatma olursa 200-250tl maliyeti olur iscilikle. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 Geçen hafta sanayiye gittim. Usta el ile iteleyerek biraz da çekiç yardımıyla kaputu düzeltti. Yalnız motor kapağını açınca; içerde plastik panel kısmı darbeyi aldığı yerden kırılmış. Bu nedenle tampon birraz aşağı kaymış. Bunu tam düzltemedik. Far ile tampon arası hafif açık kaldı. Eskisi gibi olmadı ama çok da sırıtmıyor. Kaput ucunu da çekiçle düzeltti. 3-4 cm lik boya kavlağını el ile temizleyip fırça ile rutuş yaptı. Toplam bedel 40 tl. Dikkatli bakmazsan bişey belli olmuyor. Çok şükür ucuz atlattık. Allah kimseye kaza bela vermesin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts