İçeriğe Yönlendir

Lastik Sorunu


Kemal Arslan

Recommended Posts

Kemal Arslan

Selam,

Aracımın üzerinde önceki sahibinin aldığı 2013 üretimi Continental Conti Premium Contatct 5 205/55/R16 91V  4 adet lastik var. Aracı aldığımda lastikleri yeni almıştı. Yarına aracı muayeneye götüreceğim için bugün egsoz muayenesi yaptrıdım. Yaptırdığım yer oto lastikcisiydi aynı zamanda. Abi dedi senin arka lastkiler bitmiş bununla geçemezsin dedi. Hakkaten baktık birlikte arkaların dişleri iyice yemiş. Ön lastikler 3,8 mm diş çıktı arkalar 2,7 mm.  Araç 2 senedir bende toplamda 17.000 km yol yaptım ki kışlık lastiğim olduğu için toplasan bunun en fazla yarısını bu lastikle yapmışımdır.

 

Her sene sezon lastik değişiminde ön ve arkaları değiştirtirim. Fakat değiştirtirken lastikcim lastiklerin iyi olduğunu söylemişti. Bu lastiğin önde değil de arkada bu hale gelmiş olma olasılığı var mı ? Arkada bu şekilde aşınmışsa arka takımda bir problem olduğunu mu gösterir ? Araçta herhangi bir çekme, sallama, sağa sola atma yok.  

 

Continental lastiğin 2 senede bu kadar km ile aşınması normal mi ? Hamuru mu yumuşak ?

 

Şimdi hem güvenlik açısından hem de muayene için en az iki lastik almam gerek gibi. Kışlık lastiklerim var sadece mayene için kışlıkları takabilirim ama bu diş seviyesi ile güvenlik problemi olur mu ? 

 

Siz ne önerirsiniz, kışlıkları takıp mayeneyi geçip bu sene bu lastiklerle idare mi edeyim, 2 tane aynı lastikten bulup önlere takıp öndekileri de arkaya mı takayım (ki hamuru çok yumuşaksa ve bu kadar çabuk aşınıyorsa pek istemem), yoksa önereceğiniz bir marka modelden iki tane alıp öne takıp, öndekileri de arkaya mı takayım ?  Önceki aracımda Petlas yazlık kullanmıştım 2 sene boyunca hiç böyle bir problemim olmamıştı 35.000 km kullandığım halde. Sattığımda hala dişleri düzgündü.

 

Sizden görüş bekliyorum.

 

 

Continental Conti Premium Contact 5 - 190 TL civarı

Goodyear Efficentgrip - 170 TL civarı

Petlas Imperium PT505  - 130 TL civarı

Kumho KU31 ECSTA SPT - 127 TL civarı

Michelin Primacy 3 - 190 TL civarı

Bridgestone ER300 - 175 TL Civarı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önceki sahip çıkma lastik almış olabilir mi?

Lastiğin üzerindeki üretim tarihi nedir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

araçta kaza darbe var mı? arka açılar olabilir. lastik havalarını dikkatsiz yapmışsınızdır o da olabilir.

 

kullanım ve manevra tarzınız, viraj alış stiliniz fren stiliniz ve bulunduğunuz yerdeki yol da etkili olabilir.

 

 

 

conti hızlı aşınır bu normaldir. çünkü o kadar kullanın ister. kalitesizlik anlamına gelmez. zaten çöpe atma zamanı gelmiş lastiğin dişi çok olsa size faydası ne? bir kayık altına felan konduğunda dişli dişli durur o kadar.

 

primacy 3 hayatta tavsiye etmem.

 

 

efficientgrip ya da pirelli p7

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ben Continental kullanıyorum. Kaçıncı Premium contact 5 oldu bilmiyorum. Kendi aracım yol yapmaz ama babamınkinde lastikler 70bin kilometreye gelince yalvar yakar değiştirttim. Uzun yolda kullanıyor ve aşırı yol yapıyor ona rağmen lastik derinlikleri değişmediği için babam değiştirmek istemesede lastiğin aracın en önemli parçası olduğunu düşünerek değiştirdik. Yine Premium contact 5 taktık.

 

Biz çok memnunuz contact5ten.

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan
(düzenlendi)

Herhangi bir kazası darbesi yoktu aracın. 2013 üretimi lastikler haftasına bakmadım. Satan kişi ben almadan 20 gün önce serviste bakımlarını yaptırmış, yaz dönemi de lastik almış. Ben 2013 aralıkta aldım aracı. 

 

Aracı sakin kullanırım, ani kalkış yapmam, ani frenleme yapmam, hız yapmam. Gayet efendi kullanırım. Ankaranın yolları rezalet tabiki ama bu denli etkisi olabilir mi dersiniz ? 

 

Conti hızlı aşınır demişsiniz ama 2 senede normal mi bu aşınma ? 2,7 mm diş kalınlığı bu yazı geçirir mi sizce ? Geçirirse bu sezonu böyle geçirip kış dönemi sezon sonunda alayım diyorum. Ayrıca muayene diş derinliği sınırı nedir tabi bu da önemli. Kararsız kaldım ne yapacağım konusunda. 

 

Yanlış lastik basıncı olabilir dediğiniz gibi. yanak kısımlarına yakın yerleri daha çok aşınmış. Çok sık lastik basınçlarını kontrol etmiyorum. Düşük basınçtan dolayı mı yanaklara yakın yerler aşınır ? 

tarihinde Kemal Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Düşüş basınç kenarları aşındırır diye biliyorum...Continental lastik o kadar km. de düzensiz aşınıyorsa sorun arabada olabilir..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2011 üretim 50 bin yapan lastikler geçen sene muayenede 6mm çıkmıştı primac hp. Drift falan mı yapılmış lastikler le...

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

Anlamadım valla bir şey. Muayeneden geçtim problemsiz. Bu seneyi böyle geçireyim seneye Goodyear alıp deneyeyim diyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...