İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Orta Konsol Degisikligi

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Tekrardan merhaba arkadaşlar.

Bizim wakkas a multimedya takmaya niyetlendik. Ama mevcut yeri benim acımdan uygun değildi. Dolayısı ile klima paneli aşağı inecek (Hatta saati de iptal edeyim dedim de emmi musade etmedi :) ) multimedya yukarıya takilacakti. Yani konsol parcalanacakti. E parçalamak bizim işimiz önce Lokman Abi nin tavsiyesi ve Çağlar abinin muhalefeti ile Multimedya aldık bir tane.

f0ab7d30c5d1fb165b50b82caab2941c.jpg

Bir tomar da kablosu var aletin

c20eebe951ad121b6bfdd2fafdbb67bf.jpg

Sonra ana soketin çıkışları ile aldığım teyp üzerindeki çıkışlar ile karşılaşırdım. Belki birilerinin işine yarar diye bizim teyp soketinin çıkışlarını aşağıda veriyorum.

9e3594a1e28bd3764c582434d715b76d.jpg

Daha sonra başladık operasyona.

Konsol komple sokuldu ve kesildi

31183eaaae964c49609ff01524ffa68b.jpg

Önce teybin oturacağı bir kızak yapmak gerekti.

9c034aa380efee7d42e696d4d90e96b7.jpg

Kızağı eski bilgisayar kasalarından birisini bozarak yaptım. Aslında bu kasayı metal olarak dışarda da yaptırmak mümkün büyük şehirde. Ancak bura suvaz.

Kızağı yaptıktan sonra yanlardaki sabitleme deliklerini birebir karşılığında açmak için epey uğraştım. Vida yuvalarını da hallettikten sonra boyadım montaja hazır hale getirdim.

Daha sonra teyp ve klima panelini birleştirmek için ahşap çerçeve yaptım ve vinil ile kapladım.

0e765357859e8bdf6f2a3a0a810bf636.jpg

Teybin etrafı oval ve geçme payı olduğu için ahşap ile ince işleyerek yapmak gerekti. Teyp büyük ve mk3 uyumlu olmadığı için uğraşmak gerekti. Zaten yukarıya almak fikri var ise her şartta detaylı bir revizyon istiyor konsol.

Neyse daha sonra kabloları bağladım.

Gps ve tv antenini torpido arkasın dan direk içine taşıdım ordan da aşağıdaki resimdeki yerlerine taşıdım.

218594fa56c4895b2023f28aa7016cde.jpg

Daha sonra geri görüş kamerasının montajını yapıp kablosunu çektim. Montajı kendim yaptım, konuda cahil olduğu o için bir bilene danışalım dedik. Aramaz olaydım kafamı karıştırdı her zamanki gibi. He tamam tamam dedim kapadım telefonu [emoji533]

Aşağıda da kamera montaj resimleri var. Tetik için geri vites lambasına gelen kablo kullanıldı.

ee767e379aadc78c3a716f413332deec.jpg

99c76cb54a6a4a4ff8f5c67d0c52851d.jpg

a056187bd1f6c00cb217260e8f898572.jpg

823529922386164befbec792d2413e76.jpg

03fdcb82a36c860d434c5328e74d8a58.jpg

6fce68c84e588687b123e8f8a02a2346.jpg

Direksiyon kumandası tüm fonksiyonları ile çalışıyor . teypte şimdiye kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Navi BT (rehber erisimli) vs bir çok özelliği var.

Ses ve görüntü kalitesi tatmin edici seviyede.

Keyifli paylaşımlar

• Beğen 33
Yorum bağlantısı

Eline sağlık abi.. Çok güzel bir çalışma olmuş. :bravo:  :good1:  Çerçeve üzerinde biraz daha çalışırsan tam olacak kanımca.. Hafifte olsa sırıtıyor gibi..

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Eline sağlık abi.. Çok güzel bir çalışma olmuş. :bravo::good1: Çerçeve üzerinde biraz daha çalışırsan tam olacak kanımca.. Hafifte olsa sırıtıyor gibi..

İstediği kadar sırıtabilir yordu beni. Bir mudd et dokunmam hiç bir yerine [emoji4] [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

çok başarılı bir çalışma olmuş bende cesaret edemezdim  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir daha bana soru sor, sıfatına telefonu kapamazsam, yakmadan bağlamayı sayemde becerdin gelmiş burda şov yapıyon :nargile:

• Beğen 14
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yabancı forumlarda görüp, manyak mı bunlar yahu demiştim :)

Waggaz abi eline koluna sağlık, bozkırın tüm olanaklarıyla harikalar çıkmış ortaya :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Ne olanağı, Emmiden fikir al, Servetten fikir çal, Çağlardan şema yürüt..eee ?

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

MK3 mondeo'larda teybi zaten niye o kadar aşağıya koymuşlar, daha çözebilmiş değilim.

Ellerine sağlık abi :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

MK3 mondeo'larda teybi zaten niye o kadar aşağıya koymuşlar, daha çözebilmiş değilim.

Ellerine sağlık abi :bravo:

Bir ingiliz forumunda vitesten eli çekmeden teybe müdahale kolay olsun diye yazıyordu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir ingiliz forumunda vitesten eli çekmeden teybe müdahale kolay olsun diye yazıyordu.

O dönem sadece mondeo'da mı düşünmüşler bunu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

abi eline sağlık, ben de Lokman abi de aynı cihazı kullanıyoruz çok memnunum ben de. Teybin yukarı alınması süper olmuş  :good1:  :nazar:

Yorum bağlantısı

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Cesaret etmen bile yeter. Güle güle kullan. :bravo: :bravo: :bravo:

Yalnız; ertan.jpg

İşaretlediğim yerler fotolardan bile belli oluyor. Derhal oraya düzgün bir siyah plexiglas ayarlayıp noktayı koymalısın. Yoksa gecekondu görünümlü bir şey olacak. :yes: 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ne olanağı, Emmiden fikir al, Servetten fikir çal, Çağlardan şema yürüt..eee ?

Lütfen bayım, kendileri benim gardaşım olurlar.. Çok çabuk organize olur bir anda çöküveririz. Bu ayrıntıyı aklınızdan çıkarmayınız.. ;):D

Ellerine sağlık gardaşım, sen ben Celallettin abi ve emmi de bu arabalardan bulunması büyük şans.. :p

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

O dönem sadece mondeo'da mı düşünmüşler bunu :D

Mondeonun farkli olmasi bundan kaynakliydi iste, baskalarinin dusunmediklerini dusunenlerin tasarladigi bir modeldi mk3. Sonraki modelde tasarimcilari teybi nerdeyse tavana koydular o ayri mesele ama biz mondeoyu boyle sevdik:))

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Kendin kes, kendin parcala,kendin resimle, kendin konu ac ve bir de onayla. Masallah abi :) Eline saglik buyuk cesaret. Suvaz da bana yakin aslinda yayladan sallaninca gaz vermeden suvaza varirim :) bir proje tasarlamak lazim :)

Yorum bağlantısı

Evren bey ben sizin hayata pozitif bakabilme ihtimalinizi sevdim :)

Ben de bu optimist yaklasimimdan gurur duydum ama baktim mk4 teyp konumu tum tezleri curutecekti , baskasi ornek vermeden ben araya ekledim mk4'u.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Elinize sağlık. Bu işlemin öncüsü Çetin Özkan adlı üyemizdir. Modlardan ricam konuları birleştirilerse yapmak isteyenlere yol gösterici olur.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/245250-mondeo-3-multimedia-klima-ünitesi-yer-değişimi/

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...