İçeriğe Yönlendir

Silecek Ters Çalışıyor.

Caner Yavuz

Recommended Posts

Caner Yavuz

Merhabalar aracım alttaki resimde bulunan ile birebir aynı, model versiyon vs soranlar için ekliyorum. 2008 model fiesta.

Araçtaki sigorta problemim şu şekilde, silecek kolu ters şekilde çalışmakta. Yani yapacağı işi yapıyor yine ama üzerinde yazan şekilde değil. Misal geriye ittiğimde arka silecek açılması gerekirken kendime çektiğimde arka silecek çalışıyor. Öne su vermesi gerekirken arkaya su veriyor tarzında. Tahminimce en son servise götürdüğümde sigortaları ile oynanmış. Ters veya yanlış bağlanmış olabilir.

Hiç vaktim olmadığından aracı biryere götüremem. Eğer sigorta ile alakalı ise hızlıca bakmak istiyorum. Sorun başka biyerde ise 1-1.5 ay sonra servise gidebilirim.

Aracın sigorta kutusu tam olarak nerede ve doğru bağlantı şemasını nereden bulabilirim. Eğer sigortalarda sorun varsa nereden temin edebilirim. 

0JBH2j7.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sigorta ile alakalı bir sorun olduuğunu sanmıyorum. Sonradan eklenen elektrikli bir aksesuar var mı araçta?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Fiestalarda durum ne bilmiyorum ama anlattığınız çalışma şekli benim araca göre normal. Neyle kıyasladınız onu? Farklı markalara göre sileceğin çalışma şekli değişebiliyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Anlattığınıza göre normal çalışıyor.. Kolun ucuna bastırdığınızda ön cama su püskürtür, geri çekince arka silecek çalışır daha da çekince arka cama su püskürtür..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

kendine doğru çekersen arka cama su verip çalışması normal. zira baya uzun çekmen lazım arkaya su gitmesi için.feriye itersen periyodik olarak camı silecektir

Yorum bağlantısı
Fatih Belen

Eğer kolu kendinize çektiğinizde öne su verip arka silecek çalışıyor ise,

Üstteki düğmeye bastıgınızda ön silecek çalışıyor ve hiçbiryere su gitmiyor ise,  

Aracın solunda tekerin orada fişkiye deposunun içine giren su motoru var. Buna giren 2 kablo var + ve -. Bunların yerini değiştirin sorununuz çözülecektir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürer

Çalışmasında bir problem yok.fiestalar bu şekilde zaten.üstüne basınca ön fiskiye çalışır.kendine 1 kademe çektiğinde arka silecek çalışır bu konumda kendine bir daha çektiğinde arka fiskiye çalışır...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Önder Özcan

Kardesim megan 2 aldi silecekleri calismiyor .ariza neden olabilir?

birkaç sebep olabilir,ilk bakılacak olan sigortalardır.sigortası sağlamsa motora elektrik gelip gelmediğine bakılmalı(soketler-fişler çıkmış olabilir diye),motora elektrik de geliyorsa çözüm oto elektrikçi olur sanırım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dun silecekleri calistirmis yarim kalmis

Motor mu yandi acaba

Maalesef clio3 ve megane2'lerin kronik problemi. Yağmur kanalları tıkandığından içerisi su doluyor ve silecek motoru bozuluyor. Açılıp motor sökülecek, imkanı varsa plaketler temizlenip takılıp kontrol edilir. Ancak olmayabilir, yeni motor gerekebilir.

Bu arada bu işe çok acil eğilin, silecek kolu da yanabilir. Duman falan çıkıyor, sağlam korkutuyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sigorta yanmis olabilir mi?sigortasi nerde?

Hayır sigorta ile alakası yok. Sigorta sol tarafa fay ayar düğmelerinin oralarda.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Hayır sigorta ile alakası yok. Sigorta sol tarafa fay ayar düğmelerinin oralarda.

sıgortayı kontrol etmıs kardesım sıgortadan degılmıs.yavaslayıp durmus sılgecler yarıda kalmıs. acaba sılgec kolunun konumunu ayarlayamadımı? kardrsım aracıo yenı aldı.aracın acemısı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sıgortayı kontrol etmıs kardesım sıgortadan degılmıs.yavaslayıp durmus sılgecler yarıda kalmıs. acaba sılgec kolunun konumunu ayarlayamadımı? kardrsım aracıo yenı aldı.aracın acemısı

Hayır, dediğim gibi motor arızalı. Motor kontrol edilmeli. Başka sebebi yok.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Kardesim elektrikciye gitmis silgec kollarindan demis.motor saglam.kollara tornada islem yapilmasi gerekli demis.80 tl

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...