İçeriğe Yönlendir

Tourneo Courier'da Araç Durduğu Anda Gel Ses Sorunu


Onur Eser

Recommended Posts

Onur Eser

Arkadaşlar merhaba;

Bundan 5 ay önce 2015 modeli bir Ford Tourneo Courier aldım. Aracın ön konsolundan gelen kronik bir sesi var bunu biliyoruz. Ancak aracımın çalıştırdığım ilk yarım saat içerisinde frene hızlı ya da hafif farketmiyor bastıktan sonra araç durduğu anda tak diye bir ses geliyor. Sesin yüksekliği genelde aynı ama bazen daha fazla çıkabiliyor. (ABS sesi ile karıştırmıyorum) Aracı servise götürdüm balatalara ve disklere baktılar herhangi bir sorun yok. Daha sonra motor kulakları ile ilgili bir problem olabileceği yönünde bazı şeyler duydum. Aracın kaputunu açtım ve kameraya çektim. Aracı geriye doğru sürünce motor öne doğru 1-2 cm esniyor, aynı şekilde ileri sürdüğümde 1-2 cm geriye doğru esniyor. (Sallanıyor) Ancak boşta iken gaz verdiğimde neredeyse hiç tepki vermiyor. Aracı çalıştırdığımda bir sarsıntı söz konusu değil, yada vites kolu sallanmıyor. Ama yine de bugün başka bir servise gittim ve kulakları kontrol ettiler herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Çektiğim videoyu izlediler aracın ilk hareket anındaki bu oynamanın normal olduğunu söylediler. Motor kulaklarının içerisinde plastik bulunduğunu ve şaseyi sarmaması için yapıldığını söylediler. Yani motor sanki ayağa kalkmak istiyor da biri çekip oturtuyor gibi bir salınım söz konusu. Bu salınma normal midir? Aracım henüz 10.000 km'de... Gelen tak sesine gelince iki ayrı servise götürdüm ve ikisinde de bu sesi yapmadı. Zaten ben servise gidene kadar araç ses yapmayı kesiyor. Cevaplarınız özellikle de bilgisi olan kişilerin cevapları benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Onur bey,

20dk da cevap alabilmek biraz zor. Sabırlı olun :flowers:

 

Salınım normal gayet. Ses için aracı servise bırakın, bi sabah uğrayın sonrasında usta ile beraber tecrübe edinin derim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Geçmiş olsun araç eğer soğukken yapıyorsa Sani kardeşime katılıyorum.şu ana kadar formda bu araç için böyle bir şikayet gelmedi ki bendede bu araç vardı ses konusunda iki yetkili servisi esir ettim lakin böle bir ses yoktu benimkiler genelde trim malzeme den gelen seslerdi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...