Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 merhaba arkadaşlar benim mondeoda yine büyük sorun var. (çalındı bulundu derken) şimdide şanzıman sorunu başladı: başladıki hemde nasıl: aracım 98 otomatik mondeo 20-25 km hızla giderken 40-50 km hıza çıkmıyordu, çıksada uzun süre gaz ver al ile 50km çıkınca bir daha gidiyordu 90-100 ama tabii biraz gidince over driver yanıp sönmeye başlıyor, birkaç şanzıman ustasına gösterdim 2.vites balatısı bitmiş revizyon dediler. neyse en aklıma yatan bir ustaya revizyon yaptırmaya karar verdim, başka bir motorcu şanzımanı söktü,şanzımancı aldı,2500 lira dedi 250 lirada söküp takma.. şanzımanı revizyon yaptı.montalandı araba yürümüyor, bir yerde eksik yapmışızı dediler tekrar şanzıman indi.tekrar monte oldu, bu sefer araba zar zor 3-5 metre gidebiliyor, yağ eksik dediler yağ eklediler yok fayda, şanzımancı zar zor monte yapılan yerden aldı kendi dükkanına götürdü,oradan başka motorcuya tekrar şanzımanı indirtti. 1 hafta bekledik tüm parçaları yeniden almış değiştirmiş dün tekrar monte yaptılar araç yine yürümüyor, şanzımanın içinde balataların takıldığı bi rotor gibi bişeyvar beyin olabilir onu karartmış yakmış gibi sanki şimdi o kısmı komple arıyorlar,buda zor bulunur diyorlar, arkadaşlar arabam yürür vaziyette ustaya geldi şimdi hiç yürümüyor. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. herkese saygılar selamlar... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 Yanlış müdahale ve tecrübesiz usta kurbanı olmuşsunuz gibi görünüyor. Deneme yanılma yöntemi ile yapmaya çalışmışlar aracı. Aracınız klasik tork konvertörlü şanzıman ve balata yok bildiğim kadarıyla. 4 Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 Bıktık bu kasap gibi iş yapanlardan, her taraf bunlarla dolu eğitimli insan sayısı çok az yerinizde olsam iyi bir usta bulur aracı oraya çekiciyle götürürdüm... 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 Sırf bu yüzden Ford dışında araç almaktan çekiniyorum, keşke kişi işinin ehli olabileydi. 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 Abi keşke tanıdık bilındik bir ustaya götürseydin. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 7 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2015 Bıktık bu kasap gibi iş yapanlardan, her taraf bunlarla dolu eğitimli insan sayısı çok az yerinizde olsam iyi bir usta bulur aracı oraya çekiciyle götürürdüm... suat bey aracım zaten yürür vaziyette idi, götürdüğüm usta hundai otomatik şanzıman yetkili sevisi, ikitelli istanbulda, Bıktık bu kasap gibi iş yapanlardan, her taraf bunlarla dolu eğitimli insan sayısı çok az yerinizde olsam iyi bir usta bulur aracı oraya çekiciyle götürürdüm... usta iş benim diyor ama ben ümidimi yitirdim, şanzımanı ilk yaptığında monte yapılmaya gönderince bende nasılsa yapılmıştır tekrar gelmeyim diye 2500 tl ücretini verdim, şanzımanı indiren montaj yapan usta ayrı olduğu için 250 tl indirmeye verdim Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 7 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2015 Yanlış müdahale ve tecrübesiz usta kurbanı olmuşsunuz gibi görünüyor. Deneme yanılma yöntemi ile yapmaya çalışmışlar aracı. Aracınız klasik tork konvertörlü şanzıman ve balata yok bildiğim kadarıyla. tahir bey birkaç ustaya gösterdim hepsi balata dedi,bende sizin gibi biliyordum ama, yağ içinde çalışan ince küçük yuvarlak şekilde balatalar var,hehalde onlara balata diyorlar 7-8 adet var Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 İstanbul'daysanız No Name'e uğrasanıza? Oraya çektirin arabayı, baksınlar, nokta atışı sorunu tespit edip çözerler. Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 7 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2015 arkadaşlar şanzımanın içinde yağ basıncı ile ilgili elekronik bir parçayı değişrirmişler, oda uyum sağlamamış..hidrolik beyni sıkıştırmışlar,,şanzımanın hidrolik beynini yakrmış, şimdi komple hidrolik beyin arıyorlar oda zor bulunan bir parçaymış.. bana sende araştır dediler... arkadaşlar sizden ricam 98 otomatik mondeo hidrolik şanzıman beyni ni bulmama yardım ederseniz, minnet olurum. komle revizyonlu şanzımanda olabilir... İstanbul'daysanız No Name'e uğrasanıza? Oraya çektirin arabayı, baksınlar, nokta atışı sorunu tespit edip çözerler. istanbuldayım sani bey dediğiniz yer ist neresinde (sorun şanzımanın hidrolik beyni diyorlar) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 arkadaşlar şanzımanın içinde yağ basıncı ile ilgili elekronik bir parçayı değişrirmişler, oda uyum sağlamamış..hidrolik beyni sıkıştırmışlar,,şanzımanın hidrolik beynini yakrmış, şimdi komple hidrolik beyin arıyorlar oda zor bulunan bir parçaymış.. bana sende araştır dediler... arkadaşlar sizden ricam 98 otomatik mondeo hidrolik şanzıman beyni ni bulmama yardım ederseniz, minnet olurum. komle revizyonlu şanzımanda olabilir... istanbuldayım sani bey dediğiniz yer ist neresinde (sorun şanzımanın hidrolik beyni diyorlar) Maslak'talar. Bence boşu boşuna bu ustalarla uğraşıyorsunuz. 2500TL'nizi geri alın ve derhal: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 merhaba arkadaşlar benim mondeoda yine büyük sorun var. (çalındı bulundu derken) şimdide şanzıman sorunu başladı: başladıki hemde nasıl: aracım 98 otomatik mondeo 20-25 km hızla giderken 40-50 km hıza çıkmıyordu, çıksada uzun süre gaz ver al ile 50km çıkınca bir daha gidiyordu 90-100 ama tabii biraz gidince over driver yanıp sönmeye başlıyor, birkaç şanzıman ustasına gösterdim 2.vites balatısı bitmiş revizyon dediler. neyse en aklıma yatan bir ustaya revizyon yaptırmaya karar verdim, başka bir motorcu şanzımanı söktü,şanzımancı aldı,2500 lira dedi 250 lirada söküp takma.. şanzımanı revizyon yaptı.montalandı araba yürümüyor, bir yerde eksik yapmışızı dediler tekrar şanzıman indi.tekrar monte oldu, bu sefer araba zar zor 3-5 metre gidebiliyor, yağ eksik dediler yağ eklediler yok fayda, şanzımancı zar zor monte yapılan yerden aldı kendi dükkanına götürdü,oradan başka motorcuya tekrar şanzımanı indirtti. 1 hafta bekledik tüm parçaları yeniden almış değiştirmiş dün tekrar monte yaptılar araç yine yürümüyor, şanzımanın içinde balataların takıldığı bi rotor gibi bişeyvar beyin olabilir onu karartmış yakmış gibi sanki şimdi o kısmı komple arıyorlar,buda zor bulunur diyorlar, arkadaşlar arabam yürür vaziyette ustaya geldi şimdi hiç yürümüyor. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. herkese saygılar selamlar... Yanlış müdahale ve tecrübesiz usta kurbanı olmuşsunuz gibi görünüyor. Deneme yanılma yöntemi ile yapmaya çalışmışlar aracı. Aracınız klasik tork konvertörlü şanzıman ve balata yok bildiğim kadarıyla. Anlattığınız sorun aracın vites seçicisi ile alakalı tahminimce.aynı sıkıntılar benimde başıma gelmişti ,motora yukarıdan bakınca akünün yanında aşağıda kalan yatay düz yanlış hatırlamıyorsam D harfine benzer bir parça. bu parça değişimiyle sorun çözülmüştü bende.inşallah çabuk çözülür sorununuz kolay gelsin https://www.google.com.tr/search?q=mondeo+vites+se%C3%A7ici&espv=2&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIj6iH7rKXxwIVho0sCh3KeQtz#imgrc=g0AjaKovSJZDkM%3A Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 7 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2015 Anlattığınız sorun aracın vites seçicisi ile alakalı tahminimce.aynı sıkıntılar benimde başıma gelmişti ,motora yukarıdan bakınca akünün yanında aşağıda kalan yatay düz yanlış hatırlamıyorsam D harfine benzer bir parça. bu parça değişimiyle sorun çözülmüştü bende.inşallah çabuk çözülür sorununuz kolay gelsin https://www.google.com.tr/search?q=mondeo+vites+se%C3%A7ici&espv=2&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIj6iH7rKXxwIVho0sCh3KeQtz#imgrc=g0AjaKovSJZDkM%3A bahadır bey bir ara 80-90 km lerde hızlanma sorunu yapmıştı o dediğiniz parçanın soketini temizleyince sorun kalkmıştı (galipa gaz kelebek sensörümü, akış metremi) öyle bişeydi ismi dediğiniz parçayı biliyorum hatta şanzımancıya en başta söyledim ondan yapmaz dedi Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 8 Ağustos 2015 Paylaş 8 Ağustos 2015 suat bey aracım zaten yürür vaziyette idi, götürdüğüm usta hundai otomatik şanzıman yetkili sevisi, ikitelli istanbulda, usta iş benim diyor ama ben ümidimi yitirdim, şanzımanı ilk yaptığında monte yapılmaya gönderince bende nasılsa yapılmıştır tekrar gelmeyim diye 2500 tl ücretini verdim, şanzımanı indiren montaj yapan usta ayrı olduğu için 250 tl indirmeye verdim Ahmet bey işte kendiniz söylüyorsunuz,Hyundai servisi diye demekki ford araçlardan pek anlamıyorlar.Bence Sani bey'i dikkate alıp noname i tercih etmelisiniz... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 8 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2015 Ahmet bey işte kendiniz söylüyorsunuz,Hyundai servisi diye demekki ford araçlardan pek anlamıyorlar.Bence Sani bey'i dikkate alıp noname i tercih etmelisiniz... suat bey bugün iş bizim halledeceğiz dediler. 1 hafta daha beklicem bakalım hayırlısı, Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 8 Ağustos 2015 Paylaş 8 Ağustos 2015 ah be ustam keşke sökmeden önce foruma yazsaydınız. Yukarıda da yazmışlar sorununun vites şalter veya tarağı yada tr sensörü... neyse işte adına her ne dersen büyük ihtimalle ondan olabilir. Şimdi onu değiştirmeniz bile belki sorunu çözmeyecektir. Demek istediğim önce 300 tl harcar düzelmezse 3000tl revizyon yapardınız. Siz 3000tl revizyon yaptınız, düzelmedi diyorsunuz inşallah durumu kurtarırsınız. Eğer olmazsa bence çıkmacılara uğrayın ve şanzuman bulun aradığınız parçaları kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 8 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2015 ah be ustam keşke sökmeden önce foruma yazsaydınız. Yukarıda da yazmışlar sorununun vites şalter veya tarağı yada tr sensörü... neyse işte adına her ne dersen büyük ihtimalle ondan olabilir. Şimdi onu değiştirmeniz bile belki sorunu çözmeyecektir. Demek istediğim önce 300 tl harcar düzelmezse 3000tl revizyon yapardınız. Siz 3000tl revizyon yaptınız, düzelmedi diyorsunuz inşallah durumu kurtarırsınız. Eğer olmazsa bence çıkmacılara uğrayın ve şanzuman bulun aradığınız parçaları kullanın. çok sağol fuat bey iş bizim dediler yaparız dediler, kendileri şu an çok mahcup oldular pazartesi ankaradan çıkma hidrolik beyin getirtecekler, ben artık para ödemem dedim herşey onlara ait. ( ankara ostim de ben buldum ve söyledim) sitede önceden sorunu paylaşmadığıma çok pişmanım çok haklısınız.. herkese saygılar. Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 9 Ağustos 2015 Paylaş 9 Ağustos 2015 İnşallah düzelir de ağız tadıyla binersinşz aracınıza 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 10 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2015 İnşallah düzelir de ağız tadıyla binersinşz aracınıza İnşallah cümlemiz...sağolun fuat bey... Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 Maslak'talar. Bence boşu boşuna bu ustalarla uğraşıyorsunuz. 2500TL'nizi geri alın ve derhal: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ sani bey bu gün hidrolik beyni değiştirdiler yine aynı, iş bizim yapacağız diyorlar bende maslak Atatürk sanayi sitesinde sizin tavsiye ettiğiniz no name yi söyledim hatta osman ve fatih ustanın tel verdim, ararız dediler onlarda bıktı bende 4 hafta oldu arabayı vereli. hayırlısı bakalım 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 sani bey bu gün hidrolik beyni değiştirdiler yine aynı, iş bizim yapacağız diyorlar bende maslak Atatürk sanayi sitesinde sizin tavsiye ettiğiniz no name yi söyledim hatta osman ve fatih ustanın tel verdim, ararız dediler onlarda bıktı bende 4 hafta oldu arabayı vereli. hayırlısı bakalım Her derde deva Osman ve Fatih kendi yerlerini açmış bulunuyorlar. Atatürk Oto Sanayi İletişim: Osman: 0535 723 87 29 Fatih: 0535 895 46 82 osman usta şehir dışındaymış ortağı fatih usta söyledi, fatih ustada biz otomatik şanzımana bakmıyoruz dedi ama otomatik bakan arkadaşlarımız var dedi. hayırlısı bakalım, bu arada 2004 temiz dizel otomatik mondeo buldum, almayı düşünüyorum. 200 bin km de 23binlira değerli görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum. selamlar Yorum bağlantısı
önder deli 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 abi geçmiş olsun.. baktın aracı vermeyecekler sende yenisine bakmaya başlamışsın. trajikomik dedikleri durum bu olsa gerek.. hayırlısı olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 abi geçmiş olsun.. baktın aracı vermeyecekler sende yenisine bakmaya başlamışsın. trajikomik dedikleri durum bu olsa gerek.. hayırlısı olsun.. valla öyle olacak gibi önder bey bi mondeodan iyisi bence yeni bi mondeo Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Her derde deva Osman ve Fatih kendi yerlerini açmış bulunuyorlar. Atatürk Oto Sanayi İletişim: Osman: 0535 723 87 29 Fatih: 0535 895 46 82 osman usta şehir dışındaymış ortağı fatih usta söyledi, fatih ustada biz otomatik şanzımana bakmıyoruz dedi ama otomatik bakan arkadaşlarımız var dedi. hayırlısı bakalım, bu arada 2004 temiz dizel otomatik mondeo buldum, almayı düşünüyorum. 200 bin km de 23binlira değerli görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum. selamlar Fatih usta'ların çalıştığı şanzımancı vardır illa ki. Doğru kişilere yönlendirirler sizi. Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 Fatih usta'ların çalıştığı şanzımancı vardır illa ki. Doğru kişilere yönlendirirler sizi. sani bey zaten arkadaşlarımız var dedi fatih usta, birde sivasta komple oto şanzıman buldum 1500 lira ustaya verdim telefonunu , artık ne yaparlarsa yapsınlar 1 ay oldu bir türlü yürümüyor araba mutlaka yanlış montaj yapıyorlar, ister fatih ustayla ister çıkma şanzıman alıp taksınlar. onlarda üzülüyor duruma ama yapacak bişi yok hatta paramı iade edin dedim yapacağız diyorlar iş onların. bekleyip göreceğiz. ama bunlar yapamıyacaklar bu işi. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Evettt, radyatör şanzıman soğutucu kısmından şanzımana su kaçırmışşşş poku yedik şanzıman indirdim. 1620tl şanzıman parçaları beyin dahil, radyatör (kale) marka, tork konvektörü, mobil 320 atf 10lt yağ ve işçilik 3500 TL para çıktıııııı..... Ankaradan bekliyoruz parçaları sabah geliyor bakalım vayyy vayyyyy vayyyyy aracı 14500tl aldım 18500tl maliyet çıktı hatta 19000tl geldi... vay vay vayyyyyyyyy akıl verin napcaz şimdiiii. ALLAHA EMANET OLUN 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts