İçeriğe Yönlendir

Bireysel Araç Kiralama


Baha Kanberoğlu

Recommended Posts

Baha Kanberoğlu

2013 model 1.25 trend benzinli fiesta aracım var. Araç  29000 kmde. Eşiminde ehliyet alması sonucu o da ufaktan araba kullanmaya başladı/başlıyor ama vites ve araç kontrolü ile ilgili temel sorunlarımız var doğal olarak :) bizde aracı satıp ya otomatik bir araba almayı ya da 2-3 seneliğine belki de daha fazla bir süre otomatik araba kiralamayı bu arada  bizim arabadan gelen parayı da bir imkan çıkarsa ev peşinatı yapmayı düşünmeye başladık. Euro'nun patlaması düşüncemize sekte vurdu ama hala karar aşamasındayız. 

Aracın taksidi + standart yıllık mecburi ödemeler + benzin gideri minimum aylık 1100 TL civarı çıkıyor benden. Bireysel araç kiralamada benzin/dizel dönüşümü + MTV/kasko/sigorta/bakım ödemeleri ve kenardaki paranın kendi getirisine rağmen bir miktar yıllık zararım olacak. 

Sıfır otomatik bir araç alsam dizeller çok pahalı benzinlilerde ise ayrı maddi dertler. 2.ci el piyasası ise ayrı bir dert. 

 

Bireysel kiralama yapan var mı aramızda? şartlar nasıl ? bilgisi olan var mıdır? 

 

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Akademisyen olduğunuza göre matematik hesaplarını daha doğru yaparsınız.

 

Bence;

Şirket sahibi değilseniz, uzun süre bireysel  araba kiralamanın avantajı olmaz.

 

en ucuz 400 euro civarı (+ kdv)bulursunuz. buda bugünkü kur ile 1360 Tl eder. yılda  16 300 Tl + kur riski

 

1360 tl taksitle 2 yıllık 40 bin tl kredi alabilirsiniz.(veya araba)  kredi bittiğin de ,araba eliniz de kalır.

 

Hazır paranın bugünkü getirisi yıllık % 10-11 civarı olur.  Sonuç da pek hesaplı gözükmüyor.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kiralamada kazanç her zaman kiraya veren dedir. şirketlerin tecih sebebi: operasyonel rahatık + gider avanatjı+ bankada kredisinni azalmaması vb. yüzündendir.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

kiralamada kazanç her zaman kiraya veren dedir. şirketlerin tecih sebebi: operasyonel rahatık + gider avanatjı+ bankada kredisinni azalmaması vb. yüzündendir.

Yüzde100 katılıyorum.

Son kullanıcı arabaya kira parası ödedikten sonra 3 sene sonunda elinde hiç bir şey kalmıyor. Kiraya o parayı vereceğime zaten neredeyse satın alırım ben arabayı kredi ile.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

yıllık kiralamada günlüğü 40 tlye düşüyor aracın ortalama . hadi aylik 1000 tlye kiraladın diyelim 36 ay 36bin tl yapar hocam  o paraya kendine araba alırsın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...