İçeriğe Yönlendir

Mercedes B 180 Dizel (D Style)

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı

Forumda yıldıza binenler çoğaldı malum. Ve çoğu aracından memnun. Benim sormak istediğimi aile arabası olan ve eskiden çok tutulmasa şimdi kasa değişikliği ile tekrar yollada gördüğümüz B serisi. İnceledim hoşuma gitti. Sizlerden görüş alayım.  B serisini kullanan, bilen, tanıyan ? Olumlu ya da olumsuz görüşlerinizi bekliyorum. Bu araç Mercedes gibi mi, yoksa Mercedes görünümlü olup, diğer araçlardan pek farklı değil midir? Alınır mı?....:D

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Forumda yıldıza binenler çoğaldı malum. Ve çoğu aracından memnun. Benim sormak istediğimi aile arabası olan ve eskiden çok tutulmasa şimdi kasa değişikliği ile tekrar yollada gördüğümüz B serisi. İnceledim hoşuma gitti. Sizlerden görüş alayım.  B serisini kullanan, bilen, tanıyan ? Olumlu ya da olumsuz görüşlerinizi bekliyorum. Bu araç Mercedes gibi mi, yoksa Mercedes görünümlü olup, diğer araçlardan pek farklı değil midir? Alınır mı?....:D

Dizel değil ama bir konu var ?

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/159398-yeni-mondeo-mumercedes-b150-mi/

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/169067-mercedes-b-serisi-nas%C4%B1ld%C4%B1r/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Serdar Bey o konulara baktım biliyorum. Benim adminliğim zamanında açılmışlardı, hatırladğım için onlara baktım.B 150 için o konular, o araç şimdikinden farklı...Benim sorduğum son çıkan B 180, İlginize teşekkürler. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

C-max Ford grubu içinde süspansiyon olarak en sert araba olması ve alışkın olmama rağmen B serisi bana daha sert geldi.Kullanılan lastiklerde oldukça ince yanaklı idi onunda etkisi çok. Bence varsa imkanınız yeni c-max ile B serisini bir test edin. Full C-max ile en boş mercedes aynı para...Tusconda oldukça premium bir araç gibi olmuş onuda bir inceleyin derim. Geçenlerde c 180 testini seyretmiştim kullanan kişi aracı yol sesinden şikayet etmişti. Yeni c 180 mercedeste gördükleri en büyük kusur bunun alduğunu belirtmişlerdi. Yani mercedeste orta gelire hitap etmeye çalıştıkça bazı şeylerinden ödün vermeye başlıyor.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Fusion Ford da neyse b Class da mercedes de o. Yinede bi mercedes yani

Sondan bi önceki kasaya bakmıştım. Dışı çok güzel içi biraz hırt dı. Son kasada zaten a b c cla nüans farkı var gibi o kadar

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben A serisinin daha sert olduğunu duydum. Fusion önceki aracım. C-Max 17 inç, ince yanaklı jantla Fusion'a göre çok konforlu. Test etmek lazım Mercedes'i...

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Ben A serisinin daha sert olduğunu duydum. Fusion önceki aracım. C-Max 17 inç, ince yanaklı jantla Fusion'a göre çok konforlu. Test etmek lazım Mercedes'i...

Cenk Hocam,

Burada yorum yapılması ve o yorumların bir kısmıda oldukça doğru olsada Zevkler ve renkler insandan insana çok değişiyor. Neticede konuşulan araçlar 100,000 tl üstünde bir paraya tekabül ediyor. Ben bir aracı gerçekten almaya niyetlenirsem 2 km.lik test değil 8-10 km.lik test taleb ediyorum ve çoğu bayi ciddi teklifleri olumlu kaşılayabiliyor. Kafanıza takılan bütün araçları test edin sonra elemeyi yapın gidin aynı bayilere ben bu aracı ciddi düşünüyorum deyip ama test mesafesinde biraz yardım isteyin ondan sonrada son kararınızı verirsiniz. Yıl sonu 2016 başı oldukça yeni model gelecek 3-5 ay sabrederseniz onlarıda görme şansınız olur. Ford konfor konusunda oldukça iyi araçlar üretiyor. Bana göre mondeo'daki uzun yol konforu bir çok premium denilen araçta yoktur. Örnek olarak Ben uzun yol yapan biri olsam mondeo'dan başka araca bakmazdım. Ama sıfır alınırken bile bile bir passatın en az %10-15 altında bir değerede satılacağını kabul ederek alırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Muhakkak Fatih Bey, her insanın zevk ve konfor anlayışı değişik. Ben SUV ya da mpv Tarzı bir araç arıyorum. 2. el de olabilir. C-maximden oldukça memnunum, ancak Ford'a biraz ara vermeyi düşünüyorum. Mondeonun tam dolusu 170 Bin TL gibi bir fiyata geliyor ki, yaklaşık 100 bin TL bütçe ile zor. Benzinli tam doluda başka alternatifler çıkabiliyor insanın karşısına...Acelem yok, ama verdiğim paraya da değsin istiyorum. Yeni yıldaki fiyatlara yetişmek zor olabilir. Belki de C-Maxime 1-2 sene daha binerim. Yorumlarınız için teşekkürler.

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Muhakkak Fatih Bey, her insanın zevk ve konfor anlayışı değişik. Ben SUV ya da mpv Tarzı bir araç arıyorum. 2. el de olabilir. C-maximden oldukça memnunum, ancak Ford'a biraz ara vermeyi düşünüyorum. Mondeonun tam dolusu 170 Bin TL gibi nır fiyata geliyor ki, yaklaşık 100 bin TL bütçe ile zor. Benzinli tam dolu da başka alternatifler çıkabiliyor insanın karşısına...Acelem yok, ama verdiğim paraya da değsin istiyorum. Yeni yıldaki fiyatlara yetişmek zor olabilir. Belki de C-Maxime 1-2 sene daha binerim. Yorumlarınız için teşekkürler.

Seat xperience'ye baktiniz mi Cenk Bey? 4x4 ve hafif yuksek bir arac. Outdoor tarzi desek daha dogru. Dizel motor ve butcenize uygun gibi gozukuyor. Bence 100.000 TL butcelerle buyuk suv yerine outdoor sw araclar hem aile, hem sehir ici-sehir disi ortalama kullanima daha uygun. isin icine orta ve ust sert kosullu arazi, kar, camur zeminlerde kullanim girerse buyuk suvlar yusek yapisi ile daha uygun.

1.6 dizel asx bence incelenmeli, xperince bakilmali. Subaruda da farkli modeller var. Bu sinif modeller aileler icin ideal hale gelecek gibi.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hocam düşündüğün araçları 1 haftalık, hatta 1 aylık kiralama yapmanı tavsiye ederim. Verdiğim paraya değsin diyorsun ya, premium markaların alt sınıf araçlarında, aracı aldıktan sonra aslında parayı ambleme verdiğini düşünebiliyor insan.

Benim şahsi görüşüm, premium markanın başlangıç modelini almaktansa başka bir markanın en üst zirve modelini almak. S-max al demeyeceğim, kimse almak istemiyor ama geçen gün 1 günlüğüne Rizeye gittim geldim. Hanımı ve çocukları Rizeden alıp Ankara'ya getirdim. Eve yaklaştığımızda Natavega AVM'nin önünden geçerken çocuklar AVM'yi gezicez diye tutturdular. Şöyle bir bakış atıp 10 saatlik yoldan geldiğinizin farkında mısınız dedim. Bu konforu premiumların giriş segmentleri karşılayabilir mi tartışılır. Tavsiyem yine aynı, 3-5 gün de olsa kiralamadan sıfır hiç bir aracı alma hocam. Amblem yanıltmasın.

Sefacığım, S-Max çok güzel araç ama, vergi dezavantajı var. Yoksa gözüm kapalı alacağım. Amblem konusunda haklısın. Yeni araç almak hakikaten zor. Çünkü piyasadaki hiç bir araç aslında bu fiaytları etmez benim gözümde. Ama malum vergi politikaları araçları acayip pahalı hale getirdi. Ne diyelim, hayırlısı olsun... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...