Tunahan DEMİR 13 Eylül 2015 Paylaş 13 Eylül 2015 Arkadaşlar, kronik bir sorun biliyorum ancak emin olmak istedim. Geçen hafta direksiyondaki boşluk nedeniyle garantiden direksiyon kutusu, hafif aşınmadan dolayı direksiyon simidi değişti, ancak şimdi de direksiyonu sola çevirirken tok tok tok şeklinde ses geliyor. Sağa çevirmede fark edilmiyor. Öncesinde hiç ses yoktu. Acaba vardı da ben mi fark edemedim? Yorum bağlantısı
Tunahan DEMİR 13 Eylül 2015 Yazar Paylaş 13 Eylül 2015 Mafsal degistimi? Direksiyon kutusu değişti ama buna mafsal dahil mi hiç bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Halil Yakut 13 Eylül 2015 Paylaş 13 Eylül 2015 10 yıllık Ford kullanıcısıyım. Son iki aracımda Ford du ve çok memnundum. 3. sünün de Ford olma ihtimali çok yüksekti. Malesef direksiyon kutususundan gelen ses Ford hakkındaki olumlu düşüncelerimi bitirdi. Düşük hızda ilerlerken yoldaki bozuklukları lakır lukur sesle geçiyorum. 2 gün önce geri gitmem gerekti. Geri giderken de daha fazla ses yapıyor. Yazık çok yazık. Demekki yeni nesil Ford araçların birçoğunda bu sıkıntı var. Garanti devam ediyorsa düzeltmeleri lazım. Ancak umarım tekrarlamaz. Çünkü benim garantiden değişen direksiyon kutusu daha bir sene geçmeden yine ses yapmaya başladı. Üstelik şimdi garanti de bitti. Ve duyduğum kadarıyla direksiyon kutusu serviste 5000 lira civarındaymış. Lakırdamayan bir araca binelim diye her sene 5 000 lira mı vereceğiz şimdi! 1 Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 13 Eylül 2015 Paylaş 13 Eylül 2015 Bak benimde kafama takıldı şimdi ben 2011 focusu 24 aralıl 2014 de aldım otokingde tanıdığım vardı bi bak dedim direksiyon kutusunda hafif ses var dedi (stabilize yolda baktı) daha sonra ford yetkili servisinde bakımlarını yaptırdım onlar test etmiyorlarmı arabayı ordakiler de söylemedi direksiyon kutusunu ya ben de çok algılayamıyorum o lakırtıyı ya stabilize yola girmiyorm diye ya da bi sorun yok ama içime kurt düştü Ayrıca servis bakımda arka krank keçesinde yağ kaçağı var dedi değişimi (şanzıman indiğinden) pahalıymış farklı iki ustaya gösterdim onlar da yok dedi nasıl iş yahu Yorum bağlantısı
Tunahan DEMİR 14 Eylül 2015 Yazar Paylaş 14 Eylül 2015 Biraz önce Topkapi'daki Aydoganlar'a biraktim aracimi . Direksiyon milinin ilaclanmasi gerektigini soylediler. Muhtemelen yaglayip gonderecekler . Ustelik 10 gun sonra garanti bitiyor. 15 gun sonra mil degisecek derlerse, garantiyi uzattigimdan masrafin %20 sini talep ederlerse o zaman sikinti buyuk. Eminim en fazla bir ay sonra yine ayni sorundan yine gelecegim. 2010 senesinde de ayni aracin benzinlisini almistim. Ayni sorundan uc kez gittikten sonra direksiyon milini degistirmislerdi. Eski modeldeki sorunlar giderilmistir diye bu araci aldim, hicbir degisme veya gelisme yok. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 Benim aractada direksiyonu cevirirken kütür kütür yapiyot bazen ozellikle sola çevirirken. Servisteki ustam mafsaldan dedi ve şu anda fiyati cok uygun garanti bitsede o kadar kafaya takilcak bi fiyati yok bakim ucretinden ucuz oyle soyliyim Yorum bağlantısı
Recommended Posts