İçeriğe Yönlendir

Peugeot 307 Dizel Problemli Mi?


İsa Köse

Recommended Posts

İsa Köse

Eşim için şehiriçi kullanıma yönelik bir araç bakarken belirlediğimiz fiyat aralığında bir çok dizel 307 bulduk. (20-25 bin) Bu aralıkta hep B segmenti araçlar olmasına rağmen neden C segmentindeki 307 bu fiyatlara gidiyor?

Açıkçası fiesta, corsa, clio vb gibi araçlar yerine 307 almak doğru olmaz mı?

Problemli araçlar mı bu dizel 307'ler? Bilenlerin tecrübe ve yorumlarını beklerim...

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

kaç model oldığyla alakalı ve km siyle tabii,, ben 2004 model 70 beygir olan ilk cıkanlarından sıfır aldım ve 4 sene kullandım 2008 de sattım o ana kadar sorun yasamadım ne motorunda ne de baska şekilde

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Köse

2004-2006 model olanlar. Km 120-180 bin civarı.

Yorum bağlantısı
Misafir

2006 sonrasi modellerde elektrik donaniminin yenilenerek oldukca sorunsuz bir arac haline geldigi soylenir. Onceki modellerindeki bir cok ariza ce hb kasa olmasa nedeniyle fiyatlari dusuk. 2006 sonrasi sorunsuz ama kronik olarak mesela yol bilgisayari ekran silinmesi, cam acma dugmelerinin bozulmasi gibi basit ama can sıkıcı problemleri gorulebilir. 206 cok daha stabil bir aractir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dizelleri zaten PSA motoru kullandığından neredeyse sorunsuz. Ancak elektronik aksam için Evren bey'in uyarılarını göz ardı etmemek lazım derim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

2005 ve öncesi modellerde çok fazla sorun ve arıza çıkmıştı. Bu nedenle peugeot mağdurları diye bir internet sitesi bile kurulmuştu. 2006 modellerden itibaren sorunları düzeltmişlerdi. Alt komşumda 2006 modeli vardı ve bir süre kullanmıştım. Hatta çok hoşuma gittiğinden 2008'de 308 almıştım. 2006 model öncesi alacaksanız çok dikkatli ve ayrıntılı inceleyin derim. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bir kere 2006 modelini uzun yolda kullanma fırsatım oldu. Araç 90 km sabit hızda 3.5-4 l mazot harcıyor. Motor çok verimli ve canlı. Motoru ve fazlaca donanımı için alınabilir. Onun dışında yol rüzgar ve iç trim sesleri fazla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Aslında yılının segmentinde çok başarılı bir araç 307. Focus 1 sahibiyken kıyaslama şansım olmuştu. İç hacmi çok geniş, görüş açısı oldukça fazla. Dikiz aynaların orada bulunan cam arabaya inanılmaz bir ferahlık katıyor. Daha modern bir iç ve dış dizayna sahip. Paketli olanlarında Blaupunkt 6CD Changer oluyor.

 

Elektronik sorunlarından bahsedilmiş; malesef bu araç ile özdeşleşen şey elektronik problemleri. Alırken buna dikkat edin. Titiz kullanılmış ve sorun çıkardıysa değişimleri titizlikle yapılmış bir araç seçmeye özen gösterin. Her araçta sorun çıkacak diye birşey yok. Zaten sorun çıkardıysa da halledilmiştir, 10 yaşında araç alıyorsunuz. Yine de dikkat etmekte fayda var. 2006 yılında makyaj geçirdi kasa. Ön tarafı değişti, makyajlı kasalar önceki kasaların fiyatını düşürür. Makyajlı kasada sorunların giderildiği söyleniyor bunu bilmiyorum ancak bence makyajsız kasanın önü 307'ye daha çok yakışıyor.

 

1.6 HDi motorlar kendini kanıtlamış, dayanıklı ve güçlü motorlar. Üretim yılından dolayı bu motorlar Euro 3 normları baz alınarak üretildi, DPF gibi sorunlarınız yok. 90-110HP olmak üzere iki versiyona sahip motor. 90'lık ta sizi memnun edecektir ancak 110'luk tercih etmenizde fayda var.

 

1.6i 110bg benzinli motor, iyi bir LPG montajıyla da oldukça keyifli, konforlu, ekonomik bir seçenek haline geliyor, eğer düşünürseniz tavsiye ederim.

 

1.4 HDi olanlarından uzak durmaya çalışın. Fiyatlarının benzinlilerden aşağıda olması sizi aldatmasın, dizel diye aldanmayın. 68 beygirlik bu motor, bu kasaya hiçbir araçta karşılaşamayacağınız bir acziyet gösteriyor. Katalog verisinde 0-100km değeri 17.1 sn.

 

Farklı bir tavsiye olarak; eşinizde şehiriçinde kullanması için otomatik vitesli bir Focus1 de düşünebilirsiniz. Her bakımdan taş gibi olan bir araba, hem başınız ağrımaz, hemde hala iç konsolu, görünümü çok güzel gelen bir araç...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Köse

Önceki aracım Focus 1 sedan idi. Çok severek kullanmıştım. Eşim büyük bulmuştu. Aslında sedan olmasından muzdaripti. C-max'e geçmemin bir nedeni de budur zaten.

Verdiğiniz bilgiler için sağolun. Hayırlısı bakalım. Belki hiç almayız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...